متن کامل خبر


 
بررسی سندرم بی تحرکی و تغذيه سالم در كارگاه آموزشی

خلاصه خبر: به مناسبت هفته تربيت بدني كارگاه ورزشي به همت معاونت دانشجويي و مركز تربيت بدني دانشگاه، بيست و هفتم مهر ماه در سالن استاد مطهري برگزار شد.

به مناسبت هفته تربيت بدني كارگاه ورزشي به همت معاونت دانشجويي و مركز تربيت بدني دانشگاه، بيست و هفتم مهر ماه در سالن استاد مطهري برگزار شد.

در اين كارگاه دكتر مهدي قيطاسي دانش آموخته آسيب شناسي ورزشي دانشگاه در سخناني به بررسي سندرم بي تحركي و خطرات جسماني آن پرداخت.
وي اظهار داشت: كم تحركي زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي، پرفشاري خون،‌ پوكي استخوان، بيمارهاي مفصلي و پيش زمينه اي براي معلوليت هاي حركتي و جسمي در بسياري از افراد است.
وي افزود: سندرم بي تحركي يكي از مهمترين عوامل ابتلا به بيماري هاي مزمن و ناتواني جسماني حركتي در افراد است و بيش از 85 درصد علل درد هاي عضلاني مربوط به بي تحركي است.
دكتر قيطاسي با اشاره به مضرات استفاده از دستگاه هاي هوشمند اظهار داشت: ‌استفاده طولاني مدت از كامپيوتر، تبلت، ‌موبايل وساير دستگاههاي هوشمند علاوه بر تاثيراتي كه بر روابط اجتماعي و خلق و خوي افراد مي گذارد سبب بروز ناهنجاري هاي عضلاني و حركتي در افراد مي شود .
وي به روش هاي درست استفاده از كامپيوتر اشاره كرد و گفت: در هنگام استفاده از موبايل به جاي خم كردن سر به سمت پايين، گوشي را مقابل صورت خود نگه داريد. در هنگام تايپ كردن و يا استفاده از تبلت آن را در زاويه 30 درجه و حتي عمودي تر قرار دهيد و گاهي اوقات سر را به سمت عقب بكشيد تا نگه داشتن گردن به سمت جلو عادتتان نشود. اتخاذ نكردن وضعيت بدني مشخص و يكسان به مدت 20 تا 30 دقيقه نيز مي تواند در پيشگيري از دردهاي عضلاني موثر باشد.

 


 

در ادامه دكتر غلامرضا محمدي پزشك و متخصص تغذيه به بررسي ارزيابي تغذيه افراد پرداخت و گفت: شاخصه هايي براي ارزيابي وضعيت تغذيه افراد وجود دارد كه از جمله مي توان به پرسشنامه و گرفتن شرح حال فرد،‌ آزمايش هاي مورد نياز، محاسبه نمايه توده بدني، وضعيت تركيب بدني و ‌آگاهي از گروههاي غذايي اشاره كرد..
وي تصريح كرد: تغييرات وزن به علت عدم تعادل در ورودي و خروجي انرژي از بدن مي باشد و ما در تمامي شرايط نياز داريم الگوي غذايي مناسبي را دنبال كنيم.
متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: پايين بودن سوخت و ساز پايه بدن،‌ مصرف غذاهايي كه نياز به انرژي كم براي هضم و جذب دارد و عدم فعاليت فيزيكي سبب كاهش مصرف انرژي در بدن خواهد شد.
وي تاكيد كرد: با تغيير شيوه زندگي شامل درست و به اندازه غذا خوردن و افزايش فعاليت فيزيكي و ورزش مي توانيم ورودي و خروجي انرژي را در بدن تنظيم نماييم و نكته حائز اهميت اين است كه رعايت برنامه غذايي و شيوه زندگي بايد تا آخر عمر هر فرد ادامه يابد؛ در غير اينصورت ممكن است پس از قطع برنامه غذايي، وزن فرد از قبل هم بيشتر شود.
 


3 آبان 1394 / تعداد نمایش : 2129