متن کامل خبر


 
برگزاری نشست خبری"نخستین جشنواره ملی ادبی حیات"

خلاصه خبر: نشست خبری"نخستین جشنواره ملی ادبی حیات" با حضور چهره هاي ادبي و هنري، مسئولان جشنواره و اصحاب رسانه، چهارشنبه هفتم بهمن ماه در سالن كنفرانس تالار جابربن حيان دانشگاه برگزار شد.

نشست خبری نخستین جشنواره ملی ادبی حیات با حضور چهره هاي ادبي و هنري، مسئولان جشنواره و اصحاب رسانه، چهارشنبه هفتم بهمن ماه در سالن كنفرانس تالار جابربن حيان دانشگاه برگزار شد.
در اين نشست دكتر شهروز شريعتي دبير شوراي سياست گذاري جشنواره در خصوص اهميت برگزاري اين جشنواره اظهار داشت: يكي از مهم ترين مسائل اساسي و مهم كشورها مساله آب است و با توجه به اينكه كشور ما دچار اين بحران شده، بايد كارهاي اساسي و زير بنايي در اين زمينه انجام شود كه اميدواريم در قالب اين جشنواره گفتمان سازي لازم صورت گيرد و دغدغه ما در اين جشنواره توليد محتواي بومي و متناسب با شرايط كشور در خصوص محيط زيست است.
در ادامه كوروش عنبري دبير جشنواره با اشاره به اهداف و موضوعات جشنواره تاكيد كرد: نخستین جشنواره ملی ادبی حیات در راستای کشف استعدادهای ادبی، بنا دارد تا به مسائلی که در حیات اجتماعی بشر اهمیت بالایی دارد، توجه ویژه داشته باشد و موضوع ویژه نخستین جشنواره نيز فرهنگ سازی در حوزه ی مصرف آب است.
وي افزود: این جشنواره در دو بخش مسابقه و بخش جانبی که شامل بزرگداشت یک پیشکسوت در حوزه ادبيات داستاني كشور و برگزاري کارگاه‌ هاي مختلف است؛ برگزار خواهد شد.
مسابقه این جشنواره شامل بخش های داستان کوتاه، نمایش نامه کوتاه و داستان کودک است. همین طور این جشنواره در نظر دارد برای نخستین بار در سطح کشور، مسابقه داستان خوانی (پادكست) را معرفی و برگزار کند.
وي خاطر نشان كرد: اولين جشنواره ملي ادبي حيات سي ام ارديبهشت ماه در دانشگاه تربيت مدرس برگزار مي شود و آخرين مهلت آثار به دبيرخانه اين جشنواره نيز دوم فروردين ماه مصادف با روز جهاني آب خواهد بود.
وي به اعطاي جايزه قلم بلورين و قلم زرين به برگزيدگان بخش داستان كوتاه و نمايشنامه نويسي به عنوان جوايز ويژه اين جشنواره اشاره كرد و گفت: جايزه اثر قابل تقدير و جایزه نگاه نو و خلاق نيز از ديگر جوايز اين جشنواره است و آثار برتر ارسالي به جشنواره نيز به صورت كتاب چاپ خواهند شد.
در ادامه محمدرضا ملكي دبير اجرايي جشنواره نيز اظهار داشت: دو خصيصه اصلي اين جشنواره جامعيت و خلاقيت است كه اميدواريم بتوانيم با برگزاري كارگاههاي جنبي اين جشنواره، فضاي تعاملي خوبي را ميان دانشگاه و محيط خارج از آن ايجاد كنيم.
وي همچنين به داوران جشنواره در سه بخش داستان، نمايشنامه نويسي و كودك اشاره نمود.
وي تصريح كرد: وب سایت جشنواره به نشاني www.hayatfestival.ir بارگذاري شده است و علاقه مندان مي تواند اطلاعات مربوط به فراخوان جشنواره را از اين سايت دريافت نمايند.
دكتر رويا لطافتي سخنگوي شوراي سياست گذاري جشنواره نیز در سخناني، ادبيات را ابزاري مهم و اثرگذار در زمينه اشاعه فرهنگ مصرف آب عنوان نمود.
در ادامه فريدون عموزاده خليلي داور بخش كودك جشنواره و عضو هیأت موسس انجمن کودک و نوجوان در سخناني به اهميت بحث محيط زيست و آب اشاره و تصريح كرد: ادبيات كودك نيز به دليل پيوند ميان ادبيات، كودكان و خلاقيت مي تواند در زمينه مسائل مهمي همچون آب ايده هاي خوبي داشته باشد.
كميل سوهاني مستند ساز و دارنده جایزه بهترین پژوهش در جشنواره سینما حقیقت نيز در اين نشست با اشاره به مستند خود به نام مادركشي كه در زمینه خشكسالي و بحران آب تهيه شده است ، يادآور شد: وضعيت بحراني كه امروز كشور ما با آن روبروست فقط مربوط به فرهنگ استفاده از مصرف آب نيست؛ بلكه بخش مهمي از آن به دليل اين است كه حرمت آب از بين رفته و مصرف آب در ميان بخش مصرف كنندگان و مديريت كنندگان منابع آب كشور به صورت يكسان نگريسته نشده است.


10 بهمن 1394 / تعداد نمایش : 2756