متن کامل خبر


 
اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری با سازمان محیط زیست

خلاصه خبر: رییس ، معاونان و جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاه با دكتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و پیرامون مسائل محیط زیستی کشور بحث و گفتگو کردند.

رییس ، معاونان و جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاه با دكتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و پیرامون مسائل محیط زیستی کشور بحث و گفتگو کردند.

در ابتداي این دیدار ، دکتر محمد تقی احمدی رئیس دانشگاه با ارائه گزارشی از وضعیت علمی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه تربیت مدرس، آمادگی این دانشگاه را برای اجرایی کردن تفاهم نامه موجود و ارتقای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد .
وي همچنين به فعاليت هاي دانشگاه در حوزه HSE اشاره و اظهار داشت: دانشگاه توانسته است در حوزه HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) ظرفیت سازی مناسي نمايد و در حوزه های مختلف مخاطره سنجی، فرهنگ سازمانی، پایش سلامت و تجهیزات ایمنی فعالیت های مفید و موثری را انجام داده است و شوراي HSE دانشگاه توانسته الگوي مناسبي براي مديريت فعاليت هاي پژوهشي خود و حمايت از فعاليت هاي بهداشت، ايمني و سلامت ارائه دهد.
وي افزود: اميدواريم بتوانيم فرهنگ سلامت و محيط زيست را هرچه بيشتر در فعاليت هاي اساتيد و دانشجويان ايجاد كنيم كه مولفه مهم آن حركت جمعي و اثرگذار در دانشگاه و سپس در جامعه در زمينه محيط زيست و توسعه پايدار باشد.

اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری با سازمان محیط زیست

 

در ادامه دكتر معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زيست ضمن تاکید بر ضرورت توجه به محیط زیست به عنوان یک موضوع میان رشته ای و گسترده که با حوزه های مختلف پیوند خورده است، تصريح كرد: علم نباید نسبت به حقایق کور باشد و از این رو دانشگاه تربیت مدرس می تواند پیشگام بحث فلسفه علم و ایجاد جایگاه بین رشته ای برای محیط زیست باشد.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: ایران نیز باید همگام با دنیا به سمت پیوند محیط زیست با سایر رشته ها به ویژه رشته های مرتبط با مباحث توسعه ای حرکت کند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت مطالعات کاربردی در حوزه محیط زیست به عنوان یکی از زمینه های مناسب همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه ها، گفت: چالش ها و بحران های محیط زیست کشور به نقطه ای رسیده است که زمانی برای از دست دادن باقی نمانده و از این رو دستیابی به راهکارهای علمی و تصمیم سازی مبتنی بر پژوهش های کاربردی برای مقابله و رفع این چالش ها، بسیار مهم و ارزشمند است.
ابتکار ضمن تقدیر از اقدامات پژوهشی صورت گرفته توسط اساتید دانشگاه تربیت مدرس؛ همچون پژوهش های صورت گرفته در خصوص آلاینده های آب، خاک و هوا، گفت: قطعا از این پژوهش ها به نحو مطلوب بهره خواهیم گرفت.
رييس سازمان حفاظت از محيط زيست تغییر اقلیم و گرد و غبار را از دیگر زمینه های مناسب برای همکاری مشترک میان دو نهاد برشمرد و خاطرنشان کرد: سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، فصل نوینی برای محیط زیست کشور در آستانه تدوین و تصویب برنامه ششم توسعه بود و کمک می کند تا بسیاری از نگاه های علمی در سیاست ها و برنامه ریزی های کلان کشور نهادینه شود.
ابتکار توجه و نگاه به محیط زیست در بخش توسعه ای کشور را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: برنامه ششم فرصتی برای تغییر این رویکرد و نگاه است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از اهداف و محورهای فعالیت سازمان حفاظت محیط زیست در دوره جدید، جلب و افزایش مشارکت های مردمی در حفظ محیط زیست است، اظهار کرد: انجمن های علمی دانشجویی از مهم ترین زمینه ها برای تحقق این هدف و برنامه است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در همین راستا اقداماتی هم به منظور جلب توجه و نگاه تشکل ها و انجمن های دانشجویی به موضوع حفظ محیط زیست و مشارکت در آن، صورت گرفته است.
وی اشاره ای هم به برنامه HSE دانشگاه تربیت مدرس داشت و ادامه داد: دانشگاه تربیت مدرس ظرفیت قرار گرفتن در جایگاه یک دانشگاه سبز را دارد و برای این منظور لازم است، برنامه مدیریتی دانشگاه بر اساس مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان با تکیه بر شاخص های محیط زیست و مدیریت سبز تنظیم شود.
ابتکار دانشگاه را محملی دانست که پیش از علم آموزی، انسان بودن و مسئولیت های مدنی و شهروندی را به دانشجویان منتقل می کند.

 

اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری با سازمان محیط زیست

 

معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری تفاهم نامه منعقد شده میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و اقدامات صورت گرفته در راستای این تفاهم نامه، گفت: بحث حمایت از فن آوری های نوین و تکنولوژی سبز از جمله محورهای همکاری مشترک میان دو نهاد است که البته با برگزاری نخستین دوره استارت آپ ویکند سبز تهران با همکاری دانشگاه تربیت مدرس گام خوبی در این راستا برداشته شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت ادامه چنین اقداماتی، اظهار کرد: یکی از ماموریت های دفتر پژوهش و توسعه فناوری سازمان، همچنین صندوق ملی محیط زیست شتاب دهی به موضوع فناوری های سبز در کشور و حمایت از این موضوع است.
وی گسترش فناوری های سبز در بخش صنعت و سایر بخش های توسعه ای کشور را از ضروریات برشمرد و خاطرنشان کرد: دوره پسا برجام فرصت بسیار مناسبی برای توسعه، ترویج، سرمایه گذاری، همچنین ایجاد همکاری های بین المللی در این زمینه است و دانشگاه ها می توانند از پیشگامان توسعه فناوری های سبز در کشور باشند.
وی ضمن استقبال از پیشنهاد عقد تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه تربیت مدرس، افزود: کارگروه متشکل از نمایندگان دو نهاد، تنظیم و تدوین این تفاهم نامه را بر عهده دار شوند.
در ادامه جلسه دکتر ریاحی رییس دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دکتر اسماعیلی عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و مدير گروه محيط زيست ، دکتر روزبهان ، دکتر راهنمایی ودکتر مرید اعضاي هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دکتر خوانین عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشكي گروه بهداشت حرفه اي و محيط ، دکتر خدادادی، عضو هیئت علمی بخش معدن، گروه فرآوری مواد معدنی و نيز معاونان پژوهش، فرهنگي، آموزشي و پشتيباني و منابع انساني پیشنهادات و نقطه نظرات خود را درباره وضعیت فعلی محیط زیست مطرح کردند

 


13 دی 1394 / تعداد نمایش : 2681