گروه آمار زیستی در سال 1363 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد آغاز به کار کرد و در سال 1367 به پذیرش دانشجوی دکتری نیز اقدام نمود. از اهداف تشکیل گروه آمار زیستی تربیت نیروهایی است که با دستیابی به آخرین روش‌های تجزیه ‌و تحلیل داده و انجام تحقیقات لازم برای گسترش مرزهای این دانش، همپا با دانشگاه‌های پیشرفته و مطرح جهان بتوانند زمینه‌ساز گسترش و تعمیق تحقیقات در زمینه‌های مختلف علوم زیستی در کشور گردند. گروه آمار زیستی در این زمینه دستاوردهای قابل ‌توجهی داشته است.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 32
دانش‌آموختگان: 252

گروه آموزش بهداشت از سال 1361 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد شروع به کار نمود. از سال 1368 پس از طی مراحل قانونی و کسب مجوز از مراجع ذیربط دکتری پذیرش دانشجو را شروع کرد. این گروه تاکنون بیش از 200 دانش‌آموخته در مقطع کارشناسی ارشد و 100دانش‌آموخته در مقطع دکتری به جامعه علمی فارغ تحصیل داشته است اغلب دانش آموختگان به‌عنوان عضو هیئت ‌علمی مشغول به خدمت می‌باشند و نسبت قابل‌توجهی در سطوح کلان مدیریت برنامه‌های آموزش و ارتقای سلامت را عهده دار هستند. این گروه دارای چهار استاد تمام، یک دانشیار و یک استادیار می‌باشد.

اعضای هیأت علمی: 6
دانشجویان: 35
دانش‌آموختگان: 343

همزمان با تأسیس دانشگاه گروه پرستاری در دانشکده علوم پزشکی شروع به فعالیت نمود. در راستای اهداف دانشگاه؛ رسالت و اهداف اساسی گروه پرستاری نیز مسئولیت تربیت اعضای هیأت‌علمی و محققان مؤمن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشته پرستاری موردنیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و کمک به توسعه و گسترش تحصیلات عالی و همچنین مشارکت در توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم‌افزاری با تأکید بر مبانی اسلامی و کاربردی کردن دستاوردهای علمی-پژوهشی و درنهایت اشاعه فضایل اخلاقی و روحیه ایثار در راستای ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 45
دانش‌آموختگان: 534

گروه انفورماتیک پزشکی در سال1389 راه‌اندازی و با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1390 شروع به فعالیت نمود. از مهمترین اهداف این گروه، تربیت نیروی انسانی متخصص برای توسعه تحصیلات تکمیلی و آموزش، انجام پژوهش‌های کاربردی در حوزه انفورماتیک پزشکی و زمینه‌های مرتبط، و گسترش مرزهای علم و فناوری همگام با دانشگاه‌های برتر ایران و جهان در این حوزه می‌باشد

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 52
دانش‌آموختگان: 253

گروه انگل‌شناسی از سال 1360 تأسیس شده است و دارای دو مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری است. با توجه به جایگاه و اهمیت بیماری‌های انگلی در ایران و لزوم فعالیت‌های آموزشی در رشته انگل‌شناسی پزشکی و نیاز به نیروی انسانی که عالم بر وضع موجود بوده و بتواند ضمن کمک در اجرای این فعالیت‌ها، نیاز جامعه را در زمینه بررسی و تشخیص آزمایشگاهی بیماری‌های انگلی در حد اطلاعات و توانایی خود مرتفع نمایند، تربیت افرادی در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری برای رشته انگل‌شناسی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ضروری است.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 16
دانش‌آموختگان: 230

گروه ایمنی‌شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس قدیمی‌ترین گروه آکادمیک ایمنی‌شناسی درزمینه تحصیلات تکمیلی است، اولین دوره کارشناسی‌ارشد در سال 1361 و پس از آن در سال 1366 مقطع دکتری آن در دانشگاه تربیت مدرس تأسیس شد. این گروه تاکنون 89 دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد و 42 دانش‌آموخته دوره دکتری داشته است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 34
دانش‌آموختگان: 240

گروه باکتری‌شناسی در سال 1362 باپذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته باکتری‌شناسی باهدف تربیت اعضای هیئت‌علمی، محققان و متخصصان برای مراکز آموزشی و پژوهشی کشور شروع به کار کرد و سپس در سال 1367 برای دوره دکتری تخصصی دانشجو پذیرفت.

اعضای هیأت علمی: 3
دانشجویان: 28
دانش‌آموختگان: 230

گروه بهداشت باروری و مامایی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس از سال 1364 تاکنون حدود 150 کارشناس ارشد مامایی تربیت کرده است که هرکدام از آنان هم‌اکنون در پست‌های مدیریتی و یا هیئت‌علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور انجام وظیفه می‌نمایند؛ و در حال حاضر این گروه با داشتن 5 عضو هیئت‌علمی که همگی دارای PhD می‌باشند، 38 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی در دو جدول آموزشی مامایی و بهداشت باروری و 22 دانشجوی دکتری فعال است.. دوره دکترای بهداشت باروری از مهرماه سال 89 راه‌اندازی شده است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 37
دانش‌آموختگان: 563

گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای فعالیت خود را در سال 1362 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد شروع به کار نمود و در سال 1376 اولین مقطع دکتری مهندسی بهداشت حرفه‌ای در این دانشگاه راه اندازی شد.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 44
دانش‌آموختگان: 138

رشته زیست‌فناوری پزشکی در مقطع دکتری تخصصی (PhD) مجموعه‌ای از دانش‌ها و فنون برگرفته شده از علوم زیستی است که با رویکرد حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه بشری به تولید فرآورده‌های حیاتی ارزشمند و ارائه روش‌های تشخیص مولکولی در کلیه سطوح، همچنین ارائه خدمات متنوع بهداشتی و درمانی می‌پردازد .

اعضای هیأت علمی: 3
دانشجویان: 39
دانش‌آموختگان: 95

گروه بیوشیمی بالینی دانشکده علوم پزشکی، فعالیت خود را تحت عنوان گروه بیوشیمی پزشکی از سال 1361 با یک نفر عضو هیئت‌علمی در دانشگاه تربیت مدرس (به عنوان اولین هیئت‌علمی رسمی دانشگاه) آغاز نمود و در سال 1362 اولین دوره پذیرفته‌شدگان کارشناسی ارشد بیوشیمی به تعداد 5 نفر در این رشته شروع به تحصیل نمودند. لازم به یادآوری است که این اولین دوره پذیرش دانشجو در این رشته پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود. این گروه به تدریج بر فعالیت خود افزود به طوری که دوره دکترا را با پذیرش سه نفر در سال 1367 آغار نمود.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 58
دانش‌آموختگان: 287

گروه حشره شناسی پزشکی، با توجه به وفور حشرات که نقش مهمی را بطور مستقیم ویا غیر مستقیم در انتقال بیماریها بخصوص بیماریهای انگلی ایفا می کنند ولزوم مبارزه با آنها ونیازجامعه به تربیت افرادی لایق،متعهد و متخصص،در سال1365 تاسیس شده واز آن زمان تا کنون(آذرماه 90) موفق به تربیت 84 نفر فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد شده است

اعضای هیأت علمی: 2
دانشجویان: 11
دانش‌آموختگان: 97

گروه هماتولوژی (خون‌شناسی آزمایشگاهی و بانک خون) از ابتدای تأسیس دانشگاه تربیت مدرس در دانشکده علوم پزشکی از سال 1363 شروع به کار نموده و ابتدا در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو داشته و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری از مهرماه 1378 صورت پذیرفته است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 45
دانش‌آموختگان: 265

با توجه به نیاز مبرم کشور به نیروی انسانی متخصص در ژنتیک پزشکی و سابقه دانشگاه تربیت مدرس در برگزاری دوره‌های تکمیلی، از سال 1380 درخواست تأسیس گروه به مراجع تصمیم‌ساز دانشکده و دانشگاه ارائه و در سال 1381 وزارت متبوع با پذیرش دانشجو در این رشته موافقت نمود. برگزاری آزمون کتبی علمی در فروردین سال 1382 برای متقاضیانی که آزمون تافل را پشت سر گذاشته بودند انجام شد. از 90 نفر شرکت‌کننده درنهایت پس از مصاحبه 4 نفر وارد دوره شدند. پس‌ازآن، تاکنون دو دوره دیگر پذیرش دانشجو انجام شد که در حال حاضر به تحصیل اشتغال دارند.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 35
دانش‌آموختگان: 73

بنا به اهمیت و ضرورت تربیت نیروی متخصص در رشته سم‌شناسی در کشور و سابقه مناسب آزمایشگاه‌ها و اعضاء هیئت‌علمی دانشکده در زمینه‌های سم‌شناسی پزشکی- محیطی و صنعتی، در سال 1384 پیشنهاد تأسیس دوره کارشناسی ارشد این رشته توسط دکتر بهرام دارایی دانشیار سم‌شناسی-داروشناسی و دکتر عبدالامیر علامه استاد گروه بیوشیمی بالینی مطرح گردید.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 14
دانش‌آموختگان: 47

شناخت بدن انسان یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین شاخه‌های علوم پایه پزشکی است به‌طوری‌که در کلیه رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی تا حد نیاز درسی تحت عنوان کالبدشناسی (آناتومی) در نظر گرفته شده است. از ابتدای پیدایش این علم، آناتومی موردتوجه پزشکان بوده است و چون مشکلاتی ازنظر مذهبی و آداب‌ورسوم در تشریح بدن انسان وجود داشته، تشریح بر روی حیوانات به‌خصوص خوک و میمون صورت گرفته است. تنها کشوری که دانشمندان آن از این نظر تا حدودی آزادی عمل داشتند، ایران باستان بوده به‌صورتی که در کتب زرتشتی و اوستا به موبدان پزشک اجازه تشریح بدن محکومین به مرگ داده شده است.

اعضای هیأت علمی: 8
دانشجویان: 26
دانش‌آموختگان: 225

شاخه‌ای از فیزیک که موضوع آن کاربرد فیزیک در تشخیص و درمان پزشکی است. فیزیک پزشکی را می‌توان در دو شاخه کلی پرتوهای یونیزان و غیریونیزان تقسیم کرد در این گروه هر دو شاخه، هر یک در دو گرایش دایر می‌باشد

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 27
دانش‌آموختگان: 222

فیزیوتراپی، یک رشته بالینی است که به ارزیابی، پیشگیری و درمان اختلالات و نقایص حرکتی و عملکردی در انسان می‌پردازد. این رشته از دانش‌ها و تکنیک‌های مختلفی از جمله تمرینات توانبخشی، ماساژ، معالجه‌های دستی، الکتروتراپی، و استفاده از وسایل و تجهیزات خاص برای بهبود عملکرد بدن استفاده می‌کند. مهارت‌های فیزیوتراپیستان به کمک بیماران در بازیابی از آسیب‌ها و بیماری‌های مختلف، ارتقاء عملکرد و کیفیت زندگی، و افزایش توانایی حرکتی و عملکرد عضلانی-اسکلتی می‌پردازد.

اعضای هیأت علمی: 6
دانشجویان: 55
دانش‌آموختگان: 210

فیزیولوژی، مطالعه نحوه کارکرد بدن است. دستگاه‌های مختلف بدن از جمله دستگاه‌های عصبی، دستگاه قلب و عروق، دستگاه تنفس، دستگاه کلیه و دفع مواد سمی بدن، دستگاه گوارش، دستگاه غدد درون‌ریز و دستگاه تولیدمثل مورد مطالعه این علم است. این مطالعه از سطوح مولکولی و سلولی تا سطح بدن کامل انسان را در برمی‌گیرد.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 55
دانش‌آموختگان: 277

این گروه دارای آزمایشگاه‌های مولکولی، سلولی، عمومی و کشت قارچ است. تاکنون 78 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و 13 دانش‌آموخته دوره دکتری داشته است. دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد بعضاً با رتبه‌های برتر در سایر دانشگاه‌های تهران در حین تحصیل در مقطع دکتری می‌باشند. در حال حاضر تعداد ... دانشجوی دکتری و 7 دانشجوی کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل می‌باشند .

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 24
دانش‌آموختگان: 175

گروه مهندسی بهداشت محیط همزمان با تأسیس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس فعالیت خود را در سال 1362 آغاز کرد. در سال 1368 اولین دوره دکتری مهندسی بهداشت محیط کشور در این دانشگاه راه‌اندازی شد در حال حاضر این گروه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 23
دانش‌آموختگان: 119

گروه ویروس‌شناسی پزشکی در سال 1364 در دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تأسیس شد. اولین دوره دانشجویان این گروه در سال 1367 فارغ‌التحصیل شدند. دانشجویان کارشناسی ارشد از طریق امتحان ورودی کتبی و دانشجویان دکتری از طریق امتحان ورودی شامل دو مرحله کتبی و مصاحبه شفاهی پذیرفته می‌گردند که اولین دوره پذیرش در دوره دکتری در سال 1377 انجام گرفت .

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 24
دانش‌آموختگان: 232