سه‌شنبه 22 مهر 1399 1183

اعلام نحوه فعالیت های آزمایشگاهی دانشگاه بر اساس محدودیت های ناشی از موج جدید شیوع کرونا

معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه طی اطلاعیه ای، نحوه فعالیت های آزمایشگاهی بر اساس سطح بندی محدودیت های ناشی از شیوع بیماری کووید 19 را اعلام کرد.

در پی برگزاری جلسه فوق العاده شورای پژوهشی دانشگاه روز 19 مهرماه و با توجه به شرایط موج جدید همه گیری کرونا و بخشنامه استانداری تهران مبنی بر تعطیلی دانشگاهها، تا اطلاع ثانوی وضعیت دانشگاه در شرایط سطح ۳ اعمال محدودیت ها (اعمال بیشترین محدودیت ها) اعلام شد و معاونت پژوهشی و فناوری نحوه فعالیت های آزمایشگاهها را به دانشکده ها ابلاغ کرد.
بر اساس اعلام معاونت پژوهشی، شرایط فعالیت و ملاحظات در سطح ۳ بدین شرح است: پژوهش های آزمایشگاهی که در صورت توقف هزینه هنگفت مالی ایجاد می کند- پژوهش های آزمایشگاهی که در مراحل نهایی هستند و طی چند هفته خاتمه می یابند- پژوهش های در حال انجام روی موجودات زنده و سلول تا اولین مرحله ای که قابلیت توقف وجود داشته باشد- در موارد پژوهشی آزمایشگاهی که تعهد انجام خدمات حیاتی دانشگاه به سایر ارگان هامطرح باشد (در قالب قرارداد دفتر پژوهش های کاربردی و یا مراکز پژوهشی)- زمان حضور در آزمایشگاه به حداقل برسد- ارتباط با دانشگاه و استاد به غیر از موارد اشاره شده صرفا به صورت مجازی است- پژوهش های میدانی که نیاز به جمع آوری اطلاعات دارد مشمول سطح ۳ نیست- رعایت تمام ملاحظات سطح ۲ شامل: اخذ مجوز فعالیت، حضور حداقل افراد در آزمایشگاه، رعایت ظرفیت آزمایشگاه و فاصله گذاری اجتماعی، حداقل زمان حضور در آزمایشگاه نیز الزامی است.
لازم به ذکر است سطح بندی محدودیت ها شامل: سطح صفر (بدون محدودیت)، سطح ۱ (اعمال محدودیت در سطح حداقل)، سطح ۲ (اعمال محدودیت در سطح متوسط)، سطح ۳ (اعمال بیشترین محدودیت ها) و سطح ۴ (محدودیت کامل) است.
بنا بر این ابلاغیه، برنامه ریزی برای اقدام، ضمانت اجرایی پروتکل ها و نظارت دقیق نظام مند به عهده کمیته ایمنی دانشکده است. همچنین برای دانشجویان بومی و غیر بومی شرایط این سطح بندی به صورت یکسان عمل می شود و صدور مجوزهای جدید تا زمان بازگشت به سطح ۲ میسر نمی باشد. به منظور رعایت حداکثری ایمنی دانشجویان، صرفا مجوز تمدید اقامت برای دانشجویانی که هم اکنون ساکن خوابگاه و مشمول شرایط سطح ۳ هستند، میسر است.
گفتنی است دانشگاه با توجه به شرایط دانشجویانی که با اعمال محدودیت ها از فعالیت های پژوهشی میدانی و آزمایشگاهی محروم می شوند به صورت متناسب افزایش مهلت بدون احتساب در سنوات لحاظ می کند.