پنج‌شنبه 3 مهر 1399 523

بازدید مسئولان امور کنسولی وزارت علوم از شعبه کنسولی دانشگاه تربیت مدرس

مسئولان امور کنسولی وزارت علوم، برای بازدید از شعبه کنسولی دانشگاه، ۲۶ شهریور در واحد بین الملل دانشگاه حضور یافتند.

بازدید مسئولان امور کنسولی وزارت علوم از شعبه کنسولی دانشگاه تربیت مدرس

در ابتدای این نشست رییس واحد بین الملل دانشگاه به معرفی این واحد پرداخت و مطالبی را در خصوص تاریخچه فعالیت و آغاز بکار واحد بین الملل دانشگاه تربیت مدرس و بخش کنسولی آن ارائه کرد.
سپس دکتر بخشی معاون آموزشی واحد بین الملل طی گزارشی فرایند پذیرش داوطلبان بین المللی را تشریح نمود و با اشاره به وضعیت متقاضیان در دوران کرونا گفت: تعداد متقاضیان کارشناسی ارشد و دکتری در سال ۹۶، ۳۲ نفر بود که این تعداد در سال ۹۸ به ۹۶۳ نفر افزایش یافت و در سال ۹۹ به دلیل شیوع کرونا تا کنون به ۱۵۹ نفر رسیده است.
وی تصریح کرد: پس از شیوع بیماری کرونا کلیه کلاس های آموزشی دانشجویان بین الملل همانند سایر دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به صورت مجازی ادامه پیدا کرد و تمامی دانشجویان در کلاس های آموزشی برخط شرکت کردند. همچنین دانشجویانی که در مرحله پژوهشی (پایان نامه یا رساله) بودند نیز در این ایام با اساتید خود تعامل داشتند. ثبت نام ها نیز در ایام کرونا به صورت مجازی صورت گرفته و هیچ گونه خللی در فرایند ثبت نام ها ایجاد نشده است.
دکتر بخشی در ادامه خاطر نشان کرد: بیشترین ملیت دانشجویان خارجی از کشورهای عراق،‌ افغانستان ، ‌لبنان و سوریه است و دانشکده‌های علوم پزشکی،‌ مدیریت و اقتصاد، مهندسی مکانیک و مهندسی عمران نیز بیشترین تقاضا دانشجوی بین المللی برای تحصیل را دارند.
دکتر شجاع الساداتی در ادامه تاکید کرد: حفظ کیفیت در جذب دانشجوی بین المللی برای ما بسیار حائز اهمیت است و هیچگاه کیفیت را فدای کمیت نخواهیم کرد.
سپس نبی زاده مسئول امور کنسولی واحد بین الملل، گزارشی از فعالیت های کنسولی ارائه کرد.
وی گفت: بخش کنسولی واحد بین الملل در بهمن ماه ۹۷ تشکیل شد و مواردی مانند صدور ویزای تحصیلی،‌ تمدید روادید تحصیلی، صدور و تمدید اقامت تحصیلی،‌ صدور روادید خروج و مراجعت و صدور روادید خروج قطعی را برای دانشجو و خانواده دانشجو انجام می دهد.
وی با اشاره به ساماندهی خروج دانشجویان با شروع کرونا یادآور شد: از تاریخ ۷ اسفند ماه ۹۸ تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۹ بر اساس اطلاعیه اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان و اداره پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی، دانشجویان غیرایرانی می توانستند بدون نیاز به اخذ جواز خروج و مراجعت،‌که قبل از دوران کرونا در دانشگاه و توسط واحد بین الملل صورت می گرفت ،‌کشور را ترک نمایند. در ایام کرونا دانشجویان غیر ایرانی با در دست داشتن کارت دانشجویی و پاسپورت از مرزهای قانونی کشور خارج شدند.
مسئول امور کنسولی واحد بین الملل تحویل پاسپورت های موجود در دانشگاه به سازمان امور دانشجویان،‌ هماهنگی و مراجعه به اداره پلیس برای تسریع در تحویل پاسپورت ها به دانشجویان،‌ مراجعه به سفارت کشور متبوع برای رفع مشکلات مربوط به ویزای تحصیلی و اقامت تحصیلی تعدادی از دانشجویان و‌ سازماندهی کلیه امور کنسولی در این دوران را که هم از راه دور و هم به صورت حضوری انجام گرفته است را از جمله فعالیت های کنسولی واحد بین الملل در دوران کرونا عنوان کرد.
نبی زاده گفت: بر اساس اطلاعیه وزارت علوم صدور ویزای تحصیلی از اواخر شهریور ماه مجددا آغاز شد.
وی با اشاره به برخی از موانع و مشکلات موجود در انجام امور کنسولی، خواستار انجام امور به صورت مجازی جهت تسهیل کارها به ویژه در ایام شیوع کرونا شد.
درادامه دکتر وحید علایی معاون امور کنسولی وزارت علوم در خصوص همکاری های متقابل میان اداره کنسولی وزارت علوم با دانشگاه در جهت تسهیل امور کنسولی دانشجویان قول مساعدت داد.
جلال زاده از همکاران اداره کنسولی وزارت علوم نیز در سخنانی بر اهمیت فعال نمودن بخش خصوصی در زمینه پذیرش دانشجویان بین المللی تاکید کرد و گفت: ‌در زمینه جذب دانشجوی خارجی می توانیم از ظرفیت موسسات جذب دانشجوی دارای مجوز استفاده نماییم تا فعالیت های غیر رسمی و رابط ها در این زمینه کاهش یابد و تخلفات مربوط به امور مالی کمتر شود.
وی در خصوص جذب دانشجوی فرامنطقه ای خاطر نشان ساخت: وقتی می خواهیم در سطح بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید علاوه بر جذب دانشجو از کشورهای همجوار به صورت فرامنطقه ای نیز جذب دانشجو داشته باشیم و رقبای منطقه نباید فرصت های خوب را از ما بگیرند البته جذب دانشجو از کشورهای عراق و افغانستان نیز در بحث دیپلماسی علمی می تواند برای کشور مفید باشد.
دکتر شجاع الساداتی نیز در ادامه با اشاره به امکانات رفاهی دانشگاه برای دانشجویان بین المللی گفت:‌ خوابگاه مهر ملل دانشگاه با ظرفیت اسکان ۳۰۰ دانشجو در حال ساخت است و امیدواریم بتوانیم خوابگاهی مطابق با استانداردهای بین المللی برای دانشجویان خارجی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در برخی از رشته های فنی و مهندسی و پزشکی ما توقع جذب دانشجو از کشورهای اروپایی را نداریم زیرا این کشورها خودشان در این زمینه حرفی برای گفتن دارند و در زمینه بین المللی سازی باید تمرکزمان بر روی علوم انسانی باشد و در افق دور می توانیم برای جذب دانشجو در زمینه علوم انسانی سرمایه گذاری کنیم و در حال حاضر در علوم فنی و پزشکی نیز از کشورهای همجوار جذب دانشجو نماییم.
در ادامه دکتر ضمیر معاون پژوهشی واحد بین الملل که بصورت مجازی در جلسه حضور داشت با اشاره به عملکرد غیراخلاقی برخی دانشگاه ها در خصوص جذب دانشجویان بین المللی تصریح کرد: برخی از دانشگاهها دانشجویانی را جذب و ثبت نام می کنند که دارای پذیرش نهایی از دانشگاه تربیت مدرس هستند و در سامانه سائورگ به عنوان متقاضی دانشگاه تربیت مدرس ثبت نام کرده اند و این مسئله هم دانشگاه و هم دانشجویان را دچار مشکلاتی خواهد کرد.
دکتر علایی ضمن غیرقانونی خواندن این عمل، از واحد بین الملل خواستند تا موارد تخلف را به وزارتخانه منعکس کنند تا با این دسته از دانشگاهها برخورد قانونی شود.
در ادامه دکتر علایی ضمن تشکر از فعالیت و گزارش دوره ای منظم بخش کنسولی واحد بین الملل، از اینکه دانشگاه تربیت مدرس تلاش برای جذب دانشجویان کیفی را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده و حفظ کیفیت و استانداردهای دانشگاه را در فعالیت های بین المللی در اولویت می داند، تقدیر کرد.
در پایان نشست، مسئولان امور کنسولی وزارت علوم از شعبه کنسولی واحد بین الملل دانشگاه بازدید کردند.