دوشنبه 4 آذر 1398 1168

عضو هیات علمی دانشگاه در بین پراستنادترین پژوهشگران جهان

دکتر مسعود رضائی عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی در میان پراستنادترین پژوهشگران برتر جهان در سال ۲۰۱۹ قرار گرفت.

عضو هیات علمی دانشگاه در بین پراستنادترین پژوهشگران جهان

بر اساس انتشار لیست نهایی پژوهشگران پراستناد جهان در سال ۲۰۱۹، تعداد ۱۲ پژوهشگر ایرانی در بین پراستنادترین پژوهشگران برتر جهان قرار گرفته‌اند که نام دکتر مسعود رضائی عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی در رشته موضوعی علوم کشاورزی در این لیست به چشم می خورد.
دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC در این باره گفت: شرکت کلاریویت آنالتیکز (ISI) هرساله به معرفی پراستنادترین پژوهشگران دنیا ( Highly Cited Researchers ) می‌پردازد. این فهرست شامل گروهی از پژوهشگران علوم و علوم اجتماعی می‌شود که در طول یک دهه گذشته با انتشار مقالاتشان توانسته‌اند بیشترین تعداد استنادها را دریافت کنند.
وی افزود: پژوهشگران بر اساس فعالیتشان در ۲۱ رشته موضوعی انتخاب شده‌اند. همچنین پژوهشگرانی که در چند رشته به‌صورت هم‌زمان (Cross-Field) فعالیت می‌کردند نیز تحت یک‌رشته جداگانه طبقه‌بندی‌شده‌اند.
دهقانی اظهار داشت: برای قرار گرفتن در فهرست پژوهشگران برتر، کلیه فعالیت‌های علمی ۱۰ ساله اخیر در سطح بین‌المللی از جمله تعداد مقالات، تعداد استنادها، تعداد مقالات پر استناد، تعداد استناد به مقالات پر استناد مورد بررسی قرار گرفته و همچنین مسائلی نظیر، رعایت اصول اخلاقی در پژوهش، رعایت میزان خوداستنادی در حد قابل‌قبول و نیز مقالات بازپس‌گیری شده در انتخاب یک پژوهشگر از فهرست پژوهشگران برتر مؤثر است. بر این اساس تقریباً ۶۲۰۰ پژوهشگر در سال ۲۰۱۹ میلادی به‌عنوان پژوهشگر پراستناد انتخاب‌شده‌اند.
سرپرست ISC گفت: تعداد پژوهشگران انتخاب‌شده از یک‌رشته به رشته دیگر متفاوت است که علت آن تفاوت در تعداد کل پژوهشگران در رشته‌ها است. به‌عنوان‌مثال از رشته ریاضی ۸۹ نفر و از رشته پزشکی بالینی ۴۳۶ نفر در سال ۲۰۱۹ انتخاب شده‌اند که این تفاوت ناشی از تفاوت در اندازه رشته‌ها یا به‌عبارت‌دیگر تعداد پژوهشگران هر رشته است.
وی افزود: برای انتخاب پراستنادترین پژوهشگران دنیا، مقالات یک درصد پراستناد در دوره زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ مطابق با فهرست پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ESI) پردازش شدند. لازم به ذکر است، تعداد استنادهای مقالات یک درصد پراستناد یکی از معیارهای اصلی انتخاب پراستنادترین پژوهشگران دنیا است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: از جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۲ پژوهشگر برتر با وابستگی ایران در لیست ۶۲۰۰ پژوهشگر پراستناد برتر دنیا قرار گرفته‌اند.
دهقانی تصریح کرد: پژوهشگران برتر کشور به ترتیب در حوزه‌های موضوعی بین‌رشته‌ای (۴ نفر)، کشاورزی (۳ نفر)، ریاضیات (۳ نفر) و مهندسی (۲ نفر) بوده‌اند.
وی اظهار داشت: در لیست پژوهشگران برتر دنیا نام ۱۴ کشور اسلامی مشاهده می‌شود که سهم کشورهای اسلامی تقریباً ۳ درصد پژوهشگران برتر دنیا است. کشور عربستان با ۱۰۲ نفر، مالزی با ۲۱ نفر، ترکیه با ۱۸ نفر و ایران با ۱۲ نفر بیشترین تعداد پژوهشگران پراستناد دنیا در میان کشورهای اسلامی را دارند.
گفتنی است دكتر مسعود رضائي داراي مدرك كارشناسي شيلات محيط زيست از دانشگاه تهران، كارشناسي ارشد و دكتري شيلات از دانشگاه تربیت مدرس مي باشد. وي هم اكنون با رتبه استاد تمام پايه 28 در دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي و همچنین معاون دانشجویی دانشگاه مشغول به فعاليت است.
وي تاكنون بیش از 200 مقاله علمي و پژوهشي داخل و خارج ( 110 ISI و 115 فارسي) ، حدود 80 مقاله در همايش هاي داخلي و خارجي و 16 طرح تحقيقاتي (4 طرح در حال اجرا) را به انجام رسانده است.
رضائي تاكنون موفق به اخذ جوايز پژوهشي متعدد شده است كه از جمله آنها مي توان به استاد نمونه دانشگاه تربيت مدرس، برنده هشتمين جايزه بزرگ زيست فناوري دانشگاه سال 92، پژوهشگر برتر دانشگاه طي چندين سال، پژوهشگر برتر استان مازندران سال 94 ، يك در صد دانشمندان برتر جهان در سال 2015 و 2016، 2017، 2018 و 2019 ، جزو 1 درصد برتر دانشمندان جهان، پژوهشگر برتر گروه علوم كشاورزي و منابع طبیعی در هفدهمين جشنواره ﻣﻠﯽ ﺗﺠﻠﯿﻞ از ﭘﮋوﻫ ﺸﮕﺮان و ﻓﻨﺎوران ﺑﺮﺗﺮ ﮐﺸﻮر در سال 1397 و نيز ثبت 8 اختراع در سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي، بنياد ملي نخبگان و اداره مالكيت فكري و ثبت اختراع اشاره كرد.