متن کامل خبر


 
امضاي تفاهم نامه همكاري بين انجمن ارتقاي كتابخانه هاي عمومي و سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران

خلاصه خبر: جلسه "آیین امضای تفاهم نامه به مناسبت بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی" با تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید راس ساعت 14 روز دوشنبه مورخ 28/08/1397 در سالن جلسات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز شد.

جلسه "آیین امضای تفاهم­نامه به مناسبت بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی" با تلاوت آیاتی چند از کلام­ا... مجید راس ساعت 14 روز دوشنبه مورخ 28/08/1397 در سالن جلسات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز شد. در ابتدای جلسه آقای مهندس اوحدی رئیس محترم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ضمن سلام و خوش­آمدگویی، در خصوص بخش اول جلسه، سخنانی درباره جایگاه کتاب و کتابخوانی در اسلام و جامعه امروز ایران ارائه نمودند. ایشان در این جلسه بیان کردند: که حال کتاب در کشورمان خوب نیست و یکی از دلایل عمده این اتفاق توسعه فضای مجازی در جامعه ما می­باشد. ایشان در پایان سخنان خود اظهار داشتند که: انشالله برگزاری جلسات و نشست­ها در هفته کتاب بتواند بهانه­ای برای ترویج کتاب و کتابخوانی به خصوص در حوزه کودکان و نوجوان باشد. 

 سپس آقای دکتر محمد حسن ­زاده رئیس انجمن ارتقای کتابخانه­های عمومی کشور و عضو هئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تربیت مدرس ضمن سلام و تشکر و بعد از معرفی خود، در خصوص محور اول سخنرانی بیان کردند: هزاره کنونی هزاره دانش نام­گذاری شده است، انسان از مرحله فیزیک عبور کرده و اکنون در مرحله معنویات در عصر و ایستگاه دانش ایستاده است. در این عصر برخی شاخص ها برجسته­تر می­شوند ازجمله ابزارهای دانایی که در راس آن­ها محمل­ها و مکتوبابی است که انسان­ها را برای دیدن، تعامل و انتخاب دانسته­ها آزاد می­گذارند. این ویژگی­ها درمقایسه با سایر رسانه­هایی که می­خواهند دانسته­ها را به انسان تحمیل کنند، در کتاب وجود دارد و کتاب صادقانه درب دانایی را می­گشاید. ایشان ضمن تبریک هفته کتاب خاطرنشان کردند که: بهتر است میان کتاب و کسانی که در حوزه کتاب فعالیت می­کنند تعادل ایجاد کنیم و در این زمینه ضمن معرفی کتاب به عنوان یک رسانه دانایی صادقانه، از کسانی که تلاش می­کنند تا این رسانه در اختیار مخاطبان قرار گیرد قدردانی به عمل آوریم و در حقیقت قدر آنها را بدانیم.

رئیس انجمن ارتقای کتابخانه­های عمومی کشور، با اشاره به اهمیت مراجعه به کتابخانه­ها بیان کرد که: گاها کارکنان یک دانشگاه حتی به کتابخانه دانشگاه خود مراجعه نمی­کنند. به تعبیر وی: این اتفاقات ریشه در آموزش و پرورش کشور دارند. چرا که سازمان آموزش و پرورش کشور مبنا را بر آموزش کتاب­محور قرار د اده است و این روش به افراد آموزش می­دهد که برای یادگیری هرچیز بیش از یک رسانه در اختیار ندارند.

دکتر محمد حسن زاده اظهار داشتند که: بهتر است افق نگاه ­مان را گسترده­تر کنیم تا بتوانیم به منابع اطلاعاتی و دانشی فراتر از کتاب­های درسی دسترسی داشته باشیم. ایشان در خصوص روش تعلیم و تدریس به دانش­آموزان و معرفی عنوان "معلم­کتابدار" بیان کردند که: بهتر آن است که از کشورهای مترقی الگو گرفته و به دانش­آموزان آموزش دهیم که یک یا دو روز از هفته را از کلاس­های درس خارج شده و همان کلاس­ها را در محیط کتابخانه­ای برگزار کنند.

وی همچنین ضمن تشکر از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خصوص سرمایه­گذاری برروی 372 کتابخانه اظهار کردند که: لازم است یک سیاست ملی برای 10000 کتابخانه موجود در کشور تدوین شود و این در حالی است که در قوه مقننه به سیاست­گذاری­های کتابخانه­ای از ابعاد فرهنگی، علمی، و دانایی توجه­ای نمی­شود. پس لازم است که برای بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی جایگاه کتابخانه­ها را در منظومه علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی از حیث سیاستی و اجرایی مشخص کنیم. وی در این زمینه ضمن قدردانی از موسسه خانه کتاب بیان کرد که: لازم است مشخص شود که موسساتی مانند موسسه خانه کتاب در کجای این منظومه قرار گرفته­اند.

 دانشیار دانشگاه تربیت مدرس، در بخش پایانی سخنرانی خود اعلام نمود که: هدف انجمن تازه تاسیس ارتقای کتابخانه­های عمومی کشور، ایجاد آشتی بین مردم و کتابخانه­های عمومی و بستر سازی علمی، اجرایی و عملیاتی در جهت ارتقای کمی و کیفی آنها می­باشد.از دیگر اهداف این انجمن دفاع از حقوق کتابخانه­های عمومی با زبان علمی در مراکز سیات­گذاری و تصمیم­گیری است.

 وی به عنوان نکته مهم و پایانی اظهار کرد که: امیدواریم بین دوستداران کتاب و این انجمن تازه تاسیس ارتباط برقرار شود و مسلما دست دوستی و همکاری ما به سمت دوستان و دوستداران فرهنگ و تعالی کتاب و کتابخوانی دراز است، تا در این صورت شرایطی فراهم شود که هرآنچه در دست داریم در طبق اخلاص گذاشته و بتوانیم اهدافی را از قبیل نزدیک کردن شرایط کتابخانه­های عمومی به استاندارد جهانی، ارتقا جایگاه کتابخانه در علم و آموزش، استفاده صحیح از پتانسیل­های کشور، و نهایتا رسیدن به توسعه پایدار در کشور محقق سازیم.

 در پایان جلسه آیین امضای تفاهم­نامه، تفاهم­نامه­ای با مضمون همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و انجمن ارتقای کتابخانه های عمومی کشور توسط آقای مهندس اوحدی و آقای دکتر حسن زاده امضا و مبادله گردید.

گزارشگر: ستاره پاریان دانشجوی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تربیت مدرس


3 آذر 1397 / تعداد نمایش : 946