معرفی

امروزه سلامت روان چیزی بیش از نبود بیماری‌های روانی است و صرف نداشتن بیماری‌های روحی دیگر نمی‌تواند شاخص بهزیستی روانی افراد باشد. سلامت روان مفهومی چندوجهی است که تمام ابعاد فردی، اجتماعی،‌ فرهنگی، زیستی فرد را در برمی‌گیرد. عملکرد هر یک از ما به میزان برخورداری از این مفهوم، در کنترل استرس، برقراری رابطه با دیگران و ارزیابی‌ها و انتخاب‌هایمان متفاوت خواهد بود. در عصر حاضر، مباحثی همچون سازگاری، کیفیت روابط بین‌فردی، مدیریت چالش‌ها، قدرت انتخاب‌، مسئولیت پذیری و غیره همگی به دغدغه‌های بنیادینی تبدیل شده‌اند که پرداختن به آنها را امری ضروری می‌سازد. در این مسیر، مشارکت فعالانه در طرح مسائل خویش و درمیان گذاشتن آنها با مشاورین متخصص، حل چالش‌ها را تسهیل کرده و مقابله با آنها را تسریع می‌بخشد. در راستای تحقق این هدف، مرکز مشاوره دانشگاه تربیت مدرس به منظور کمک به دانشجویان جهت اداره و مدیریت مسائل عمده خود و نیز افزایش سطح بهزیستی روانی، طیف گوناگونی از خدمات روان شناختی را در زمینه‌های متفاوت ارائه می‌دهد. از مهمترین این خدمات می‌توان به مشاوره، روان‌درمانی، آموزش مباحث روان شناختی برای دانشجویان، اساتید، کارکنان و پژوهش در حیطه‌های پربسامد روان‌شناختی اشاره کرد. دانشجویان جهت استفاده از خدمات مرکز مشاوره می‌توانند همه‌روزه (شنبه الی چهارشنبه) به صورت تلفنی یا حضوری از ساعت 15-8 برای دریافت نوبت اقدام کنند. لازم به ذکر است به منظور ارتقای کیفیت درمان، در ابتدا مصاحبه‌ اولیه (تشخیص زمینه مساله) توسط کارشناس واحد درمان انجام گرفته و سپس مراجع، به متخصص مربوطه ارجاع داده خواهد شد.

خدمات
  • مشاوره حضوری

  • دلایل زیادی برای اهمیت وجود یک مشاور در زندگی وجود دارد. دغدغه روزافزون انسان ها، نیاز به مشاوره حضوری را به مراتب افزایش داده است. چالش های فراوانی در زندگی وجود دارد که نیاز به حمایت و دریافت خدمات مشاوره ای را ایجاب می کند. اعتیاد، افسردگی، عدم سلامت روانی و رفتاری و … از جمله این دلایل می باشند. مشاوره حضوری می تواند برای هر فردی که در معرض مشکل یا مسئله ای است و توان حل آن را ندارد، مفید باشد. مردم ممکن است تصمیم بگیرند که با یک مشاور صحبت کنند زیرا احساس می کنند که نمی توانند با خانواده، دوستان یا همکاران خود در مورد مسائل شخصی‌شان صحبت کنند در نتیجه بهره مندی از مشاوره حضوری بهترین راهکار خواهد بود.

  • مشاوره تلفنی

  • یکی از شیوه های مداخلاتی جدید است که به سرعت درسرتاسر جهان گسترش کمی و کیفی می یابد. در کشور ایران نیز به دلیل وسعت جغرافیایی، افزایش جمعیت و وجود پاره ای اعتقادات سنتی و مذهبی، استفاده از مشاوره تلفنی بسیار شایع و متداول است.
    در مشاوره تلفنی، مشاوران با تجربه ضمن برقراری ارتباط حرفه ای به بررسی مشکلات، مسائل و بحران های شخصی (در یک نوبت یا مدت طولانی تر) می پردازند. مشاوره تلفنی به معنای ایجاد یک رابطه قرار دادی و مداوم تلفنی با رعایت اصول مشاوره ای بین یک مشاور متخصص و مجرب و یک تماس گیرنده است. هدف از مشاوره تلفنی برطرف نمودن نیازهای فوری تماس گیرندگان و تثبیت یا بهبود احساس سلامت روانی و جسمی آنان است. بیشتر تماس گیرندگان احساس آشفتگی یا اندوه می کنند و درباره اینگونه احساسات دچار سردرگمی هستند. مشاوره فرایندی است که به تماس گیرنده کمک می کند تا مسائل خود را روشن کرده و قدرت کنترل مسائل آتی را به دست آورد.

  • مشاوره آنلاین
    امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امکان دریافت خدمات در تمامی حوزه های علمی و درمانی افزایش یافته است. مشاوره روانشناسی برای همه ی افراد لازم است تا بتوانند مشکلات و بحران های زندگی خود را به خوبی حل کرده و پشت سر بگذارند. اما بسیاری از افراد، به دلایل مختلف امکان دسترسی به مشاوره حضوری را نداشته و نمی‌توانند از راهنمایی‌های متخصصان بهره ببرند.
    در مشاوره آنلاین، روانشناس ها و مشاوران از طریق راه های ارتباطی مثل چت، تماس ویدئویی و پیام صوتی به مراجعه کنندگان خدمات درمانی می دهند.
    مطالعات ثابت کرده اند که مشاوره آنلاین می تواند جایگزین مناسبی برای مشاوره حضوری باشد.
  • خدمات روانپزشکی
    روان‌پزشکی شاخه‌ای از پزشکی است که در مورد تشخیص، درمان و پیشگیری بیماری‌های روانی صحبت می‌کند. روانپزشکان به تشخیص ، ارزیابی ، درمان و پیشگیری از اختلالات رفتاری ، عاطفی و ذهنی می پردازند . به عبارت دیگر روانپزشک ، (Psychiatrist) پزشکی است که متخصص تشخیص و درمان بیماری های روانی می باشد. روانپزشکان و متخصصان بهداشت روانی تنها کسانی هستند که مرجعیت تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی را دارند مرکز مشاوره دانشگاه در این راستا خدماتی از قبیل:
    ۱-ارزیابی وضعیت ذهنی و فیزیکی بیماران برای تعیین ماهیت و حد اختلالات رفتاری ، عاطفی و ذهنی
    ۲- ارزیابی تاریخچه و سوابق پزشکی و روانپزشکی بیماران به منظور تشخیص بهتر بیماری و امکان تجویز بهترین درمان
    ۳- تشخیص اختلالات زمینه ای و سوء مصرف مواد مؤثر در ایجاد و تشدید مشکلات روانپزشکی
    ۴- انجام تست های مختلف برای تشخیص بیماری و یافتن بهترین راه درمان
    ۵- تجویز دارو و برگزاری جلسات درمانی لازم تا بهبودی بیمار را برای مراجعین در نظر دارد.
  • خدمات مددکاری

    مددکار اجتماعی،یک حرفه مبتنی بر عمل و یک رشته ی دانشگاهی است که توسعه و تغییر اجتماعی، انسجام اجتماعی، توانمندسازی و آزادی افراد را ارتقاء می دهد. مددکار اجتماعی با تکیه بر نظریات مددکاری اجتماعی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و دانش بومی، افراد و ساختارها را در مقابله با چالشهای زندگی و ارتقاء رفاه و بهزیستی درگیر می کند. به مسائل افراد، خانواده ها، گروهها و جوامع می پردازد تا آسایش فردی و جمعی آنها را ارتقا بخشند. مددکاری اجتماعی کمک به افراد است تا مهارتها و توانایی هایشان را در راستای استفاده از منابع خود و جامعه افزایش دهند، تا بتوانند مسائل و مشکلات خود را حل کنند.
    در این راستا مرکز مشاوره دانشگاه خدماتی برای مراجعین در نظر گرفته است. ۱- ارزیابی و بررسی وضعیت مراجعه کننده ۲-ایجاد رابطه مبتنی بر اعتماد با مراجعه کنندگان و خانواده های آنها ۳- حمایت های عملی از مراجعه کنندگان (یا تصمیم گیری برای آنان در زمان مورد نیاز) ۴- دادن مشاوره و حمایت ۵- دادن مدارک به دادگاه ( در زمان مورد نیاز)


اطلاعات تماس
  • تلفن: 82884039 , 82884040
  • ایمیل: Counsellingcentre@modares.ac.ir