متن کامل خبر


 
برگزاری دومین همایش روز زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه خبر: مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس در تاریخ 27 آذرماه سال 1397 هم‌زمان با هفته پژوهش، دومین همایش روز زیست فناوری را با چهار برنامه اعطاء یازدهمین جایزه بزرگ بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس، مسابقه ملی ایده بازار زیستی، نمایشگاه فن بازار زیستی و اولین رویداد مرکز مجازی شتاب دهنده زیست فناوری دانشگاه برگزار نمود.

مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس در تاریخ 27 آذرماه سال 1397 هم‌زمان با هفته پژوهش، دومین همایش روز زیست فناوری را برگزار نمود. این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید در ساعت 8:45 صبح آغاز شد و سپس سرود ملی و کلیپ معرفی دانشگاه تربیت مدرس پخش گردید. در این همایش چهار برنامه شامل اعطاء یازدهمین جایزه بزرگ زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس، مسابقه ملی ایده بازار زیستی، نمایشگاه فن بازار زیستی و اولین رویداد مرکز مجازی شتاب دهنده زیست فناوری دانشگاه در سالن اجتماعات جابر ابن حیان دانشگاه برگزار شد.

افتتاحیه دومین همایش روز زیست‌فناوری با سخنرانی خانم دکتر رهبری زاده (عضو هیئت‌علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست‌فناوری دانشگاه تربیت مدرس) آغاز شد. ایشان ضمن خیرمقدم و خوش‌آمد گویی به همه اساتید، دانشجویان و میهمانان اعلام نمودند که این همایش متعلق به‌تمامی زیست فناوران کشور است و این مرکز تحقیقات با کمک و همیاری تمامی گرایش‌های بیوتکنولوژی دانشگاه، تلاش در ارتقاء جایگاه زیست‌فناوری دانشگاه دارد. رئیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست‌فناوری با بیان آنکه طبق نقشه جامع علمی کشور، زیست‌فناوری به‌عنوان یکی از فناوری‌های برتر کشور در نظر گرفته‌شده و برنامه‌ریزی‌های زیادی در جهت پیشرفت این علم و تولید محصولات آن صورت گرفته است، اظهار داشتند که امید است با توجه مسئولین در سال‌های آینده شاهد رشد محصولاتی باشیم که کمک به بهبود وضعیت اقتصادی کشور بنمایند. در ادامه اظهار داشتند که طی سال‌های گذشته دانشگاه تربیت مدرس رتبه اول در کشور را داشته است و به عنوان اولین نهاد تأسیس کننده مرکز تحقیقات و توسعه زیست‌فناوری و کمیته زیست‌فناوری در کشور، دانشگاه تربیت مدرس به‌عنوان قطب بیوتکنولوژی کشور محسوب می‌گردد. دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاهی است که در تمام رشته‌های پزشکی، مهندسی شیمی، کشاورزی، شیلات و آبزیان دارای رشته‌ی بیوتکنولوژی است و دانشکده مستقل علوم زیستی دارد. یکی دیگر از افتخارات دانشگاه این است که از سال 1378 مراسم اعطا جایزه بزرگ بیوتکنولوژی را در دستور کار خود قرار داده است. در سال‌های اول جایزه بزرگ بیوتکنولوژی هر دو سال یک‌بار هم‌زمان با کنگره بیوتکنولوژی از طرف دانشگاه اهدا می‌شد اما در سال‌های بعد دانشگاه مستقلاً به‌صورت سالانه جایزه را اعطا نمود.

افتخار دیگر ما این است که تنها دانشگاهی هستیم که روز زیست‌فناوری را در تقویم دانشگاهی خود داریم و در این روز با گردهمایی محققین، دانشجویان و کارآفرینان این حوزه مروری بر فعالیت‌ها و دستاوردهای گذشته انجام می‌دهیم. هم‌چنین در این روز با برگزاری یک سری مسابقات سعی بر آن داریم تا در ترویج و اعتلای بیوتکنولوژی بکوشیم. امسال مسابقه ایده بازار زیستی را به مسابقه ملی تبدیل نمودیم و با استقبال بی‌نظیری از سوی محققین جوان روبه‌رو بودیم که ناگزیر به انتخاب از میان آن‌ها شدیم. در نمایشگاه فن بازار زیستی نیز در راستای حمایت از تولید ملی کوشیدیم صرفاً شرکت‌های تولیدکننده را دعوت کنیم. امروز برنامه اولین رویداد مرکز شتاب‌دهنده دانشگاه نیز با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه و شرکت پرسیس ژن برگزار خواهد شد. ما از حدود یک ماه و نیم پیش‌طرح‌های اعضا هیئت‌علمی را جمع‌آوری نمودیم و از آن میان یک طرح انتخاب شد که امروز جلسه پرسش و پاسخ آن برگزار خواهد شد. ایشان در پایان از تمامی دست‌اند کاران این همایش خصوصاً حامیان مالی آن ازجمله شتاب‌دهنده پرسیس ژن، شرکت سامان داروی هشتم، ستاد و صندوق زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکر و قدردانی نمودند.

در بخش بعدی برنامه، دکتر محمدجواد رسایی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه و مشاور رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم) پیرامون تأثیر علم بر فناوری به سخنرانی پرداختند و با اشاره به نظریه انفجار جمعیت که در قرن ۱۸ ارائه‌شده است، اظهار داشتند که در این نظریه یک تصاعد هندسی برای رشد جمعیت و یک تصاعد حسابی برای رشد تولید محصولات کشاورزی پیش‌بینی‌شده که در آینده جوامع بشری را دچار مشکل می‌نماید، اما با پیشرفت صنعت و اکنون در قرن ۲۱ با ظهور زیست‌فناوری این‌ نظریه معلق شده است. ایشان در ادامه صحبت‌های خود به بیان راهکارهایی برای بهبود جایگاه علمی ایران و گسترش روابط دانشگاه و صنعت پرداختند و افزودند، اعتماد به نیروهای علمی، پژوهشی و دانشگاهی به‌عنوان پیشتاز برنامه توسعه و هم‌زمان مشارکت دادن آنان در تمام تصمیم‌سازی‌ها نقش اساسی در بهبود وضعیت کشور دارد. همچنین ایجاد هسته‌های کارآفرینی چابک و کوچک از دانش‌آموختگان دانشگاه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و پشتیبانی حداقل یک دوره پنج‌ساله از آنان به‌گونه‌ای که جامعه فناوران از سطوح پایین جامعه تشکیل‌ شود و سطوح بالاتر را وادار به توجه و پاسخگویی نماید، تأثیرگذار خواهد بود.

دکتر رسایی با بیان اینکه باید گفتار فناوری را ایجاد نمود، افزودند: باید تغییر جهتی از تربیت نیروهای اداری به تربیت نیروهای فناور، کارآفرین و متکی بر خود در سطوح دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی صورت گیرد. هم‌چنین ما نیازمند ایجاد و ترمیم فضای کسب‌وکار هستیم و می‌بایست با ایجاد و ترغیب گفتمان‌های ملی مرتبط و استفاده بیش‌ازپیش از موتور جمعیتی کشور به‌منظور ارتقای سطح مبادلات اقتصادی میان مرزی به‌صورت اخص و اجتناب از ورود بی‌رویه کالا و باهدف افزایش گردش مالی، مصرف کالای داخلی و افزایش توان تولید کالا با ارزش‌افزوده بیشتر بر آن مهم پافشاری نماییم.

در بخش دیگری از این مراسم دکتر امیر البدوی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه، مدیر دفتر PMO مرکزی دانشگاه و مدیر گروه بازاریابی و تجارت الکترونیک دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه توضیحاتی پیرامون اهداف و مأموریت‌های کریدور زیست کارآفرینی دانشگاه پرداختند. دکتر البدوی طراحی ساختار کریدور کارآفرینی را در راستای تبدیل دانشگاه به دانشگاه‌های نسل سوم و به حرکت درآوردن موتور نوآوری در دانشگاه دانست و تصریح کرد: به دلیل پیشرو بودن علوم زیستی در دانشگاه و تحقیقات بسیار در حوزه زیست‌فناوری، ساختار کریدور زیست کارآفرینی دانشگاه تربیت مدرس طراحی شد. دانشجو در این ساختار در حین تحصیل به‌سوی مباحث نوآوری و کارآفرینی سوق داده می‌شود. بر این اساس دانشجو از تمرکز بر علم، به سمت خلق ارزش اقتصادی از طریق فعالیت‌های کارآفرینی حرکت می‌کند. ما با مشکل عدم برقراری ارتباط بین اکوسیستم علم و اکوسیستم کسب‌وکار مواجه هستیم و امیدواریم با اکوسیستم نوآوری بین آن‌ها ارتباط بهتری ایجاد نماییم. بنابراین باید بازیگران اصلی را بشناسیم و با برقراری ارتباط بین آن‌ها و ایجاد یک شبکه، موتور نوآوری دانشگاه را به حرکت درآوریم. در ساختار طراحی‌شده دانشگاه، شرکت‌های بزرگ و فعال، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان بازیگران اصلی هستند که باید در راستای فعالیت کریدور به یکدیگر وصل شده و باهم کار کنند. دکتر البدوی در تشریح نحوه فعالیت کریدور افزود: دانشجویان پس از طی یک دوره‌ی تحصیلی (به‌عنوان‌مثال برای دانشجویان کارشناسی ارشد یک سال) غربال‌شده و دانشجویان آماده‌تر وارد کریدور می‌شوند. در اولین مرحله به یک برنامه 18 هفته‌ای که با همکاری دانشگاه CBS دانمارک تعریف‌شده است، وارد می‌شوند. در گام بعدی طی 18 هفته با مشارکت شرکت‌های فعال و بزرگ حوزه کسب‌وکار زیست‌فناوری آمادگی لازم برای تشکیل هسته‌های اولیه شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌شود و سپس برای 36 هفته در پارک علم و فناوری دانشگاه فعالیت خود را ادامه می‌دهند. دکتر البدوی اظهار امیدواری کردند ظرف 3 سال آینده کریدور کارآفرینی در حوزه‌های سلامت، اقتصاد تجدید پذیر و اینترنت اشیا نیز تکثیر شود.

در بخش بعدی برنامه دو نفر از دانشجویان منتخب دوره‌ی اول زیست کارآفرینی دانشگاه، جناب آقای زندی (دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی پزشکی) و سرکار خانم قاسمی (دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی) به نمایندگی از گروه کارآفرین اعزام‌شده به کشور دانمارک (دانشگاه CBS)، به‌صورت خلاصه حاصل پروپوزال کارآفرینی ارائه‌شده در CBS را در یک سخنرانی 15 دقیقه‌ای بیان کردند.

بعد از ارائه دانشجویان، جناب آقاى دکتر کارآگاه مدیرعامل شتاب‌دهنده پرسیس ژن به سخنرانی پرداختند و در خصوص مراحل کار در شتاب‌دهنده پرسیس ژن توضیحاتی را ارائه دادند. بعدازآن جناب آقای دکتر مهبودی مدیرعامل هلدینگ سیناژن سخنرانی خود را ایراد نمودند. در بخش بعدی همایش نیز جناب آقای دکتر سجودی مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گزارشی در خصوص شرکت‌های مستقر در پارک ارائه نمودند.

برنامه بعدی این همایش مراسم اعطاء جایزه بزرگ بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس بود. دانشگاه تربیت مدرس به‌عنوان قطب بیوتکنولوژی کشور از سال 1378 تاکنون مراسم اعطای جایزه بزرگ بیوتکنولوژی را به عهده دارد و هرساله با اعلام فراخوان عمومی این جایزه را به بهترین شرکت ها یا افرادی که محصولات زیست‌فناوری باارزش ملی و سودآوری تولید کرده باشند، اعطاء می‌کند. بر طبق آیین‌نامه جایزه بزرگ بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس، طرح‌هایی قابل‌پذیرش هستند که در راستای مسائل موردنیاز کشور بوده و در حوزه‌های مرتبط با زیست‌فناوری شامل؛ پزشکی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی شیمی و محیط‌زیست با همکاری دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری انجام‌شده و به تائید مراجع ذیصلاح رسیده باشد. بر این اساس 34 طرح توسط دبیرخانه این مراسم دریافت و پس از بررسی توسط شورای پژوهشی مرکز 4 طرح به شورای تخصصی جهت تعیین نفرات برتر فرستاده شد. طبق آیین‌نامه جایزه بزرگ بیوتکنولوژی برای داوری طرح‌های منتخب رئیس انستیتو پاستور ایران، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری، رئیس موسسه تحقیقات و سرم‌سازی رازی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه، رئیس انجمن زیست‌فناوری ایران، دبیر ستاد زیست‌فناوری، رئیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست‌فناوری و دو نفر از متخصصان زیست‌فناوری فعال در حوزه تولید با دعوت‌نامه ریاست محترم دانشگاه به جلسه دعوت شدند. در داوری یازدهمین دوره اعطاء جایزه بزرگ زیست‌فناوری نیز از کلیه این افراد دعوت به عمل آمد و نهایتاً جناب آقایان دکتر فتح الهی (معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه)، دکتر بیگلری (رئیس انستیتو پاستور ایران)، دکتر سروری (معاون دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری)، دکتر مطلبی (رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری)، دکتر شجاع الساداتی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه)، دکتر رسایی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه و فناور فعال در حوزه زیست فناوری)، دکتر سجودی (نماینده پارک علم و فناوری دانشگاه) و خانم دکتر رهبری زاده (رئیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست‌فناوری) در جلسه‌ی داوری نهایی در تاریخ 25/9/97 در دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه حاضر شدند و به داوری طرح‌ها پرداختند. ضمناً در همین جلسه مقرر شد که مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری با هماهنگی و همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال‌های آینده برای دریافت طرح های بیشتری در حوزه زیست فناوری و برگزاری باشکوه‌تر این جایزه بیوتکنولوژی، به شکل فراگیر اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی نماید. در این بخش از برنامه خانم دکتر رهبری زاده در ارتباط با روند داوری جایزه بزرگ بیوتکنولوژی توضیحاتی را ارائه دادند. سپس طبق رأی شورای تخصصی برای جایزه اول و دوم بیوتکنولوژی با توجه به اینکه در آیین‌نامه اعطای جایزه بیوتکنولوژی ذکرشده که جوایز فقط به طرح هایی که به تولید رسیده و مجوز فروش دارند تعلق می گیرد، طرحی که حائز این شرایط باشد، انتخاب نشد. اما جایزه سوم بیوتکنولوژی به شرکت دانش‌بنیان رادین زیست فناور بابت طرح تولید آنتی بادی مونوکلونال نوترکیب ودولیزوماب (انتیویو) از سل لاین CHO-DG44 تعلق گرفت که با همکاری سرکار خانم‌ها دکتر سمیرا احمدی، دکتر سعیده عبادت، دکتر فاطمه نعمت الهی و دکتر مریم احمدی به انجام رسیده است. هم‌چنین مبلغ جایزه سوم از سی میلیون ریال به پنجاه میلیون ریال ارتقا یافت. همچنین هیئت‌داوران از دکتر سید فخرالدین حسینی بابت ارائه چهار طرح در خصوص پلیمرهای زیستی تقدیر کردند.

در ادامه، جناب آقای دکتر احمدی، رئیس محترم دانشگاه ضمن تشکر از برنامه‌ریزان این همایش، هیئت‌داوران، استادان، دانشجویان و انجمن‌های مرتبط با فناوری زیستی گفتند: دانشگاه تربیت مدرس یکی از مهم‌ترین قطب‌های فناوری زیستی است. در حال حاضر با برنامه‌ریزی خوب مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و دانشکده علوم زیستی و همچنین مشارکت بزرگان صنعت و فناوری افق درخشانی را پیش روی فعالیت‌های این حوزه می‌بینم. امیدوارم این همایش سال آینده باشکوه‌تر و فراگیرتر برگزار شود.

در بخش بعدی از حضار دعوت به عمل آمد تا از نمایشگاه فن بازار زیستی بازدید به عمل‌آورند. نمایشگاه فن بازار زیستی نیز در راستای معرفی و ارتقاء تولیدات زیستی دانش‌بنیان در روز زیست‌فناوری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. شرکت های بزرگی همچون پرسیس ژن، سامان داروی هشتم، آویژه کشت بافت آروین، بن یاخته، رهاورد زیست پویش، دیبا نوآوران آزما، روژان آزما، پایا پژوهش پارس، پروتئین فن‌آور و زیست فرآیند صنعت محصولات خود را به نمایش گذاشته بودند.

بخش بعدی برنامه در مورد ارائه طرح‌های اعضاء هیئت‌علمی در اولین رویداد مرکز شتاب‌دهنده زیست‌فناوری دانشگاه در حضور اعضاي شتاب‌دهنده پرسیس ژن بود، در این برنامه، از حدود یک ماه گذشته طرح‌های فناورانه و محصول محور اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه از پنج دانشکده مرتبط (پزشکی، علوم زیستی، فنی مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی) جمع‌آوری‌شده بود که لیست کلیه طرح‌ها شامل بهینه‌سازی سلول‌های CHO جهت تولید آنتی‌بادی مونوکلونال آدالیمومب، تولید آنتی‌بادی‌های مونوکلونال ارنوماب (Erenumab)، تولید اینترفرون گاما انسانی نوترکیب، کدسیلا (تراستوزوماب امتانسین)، بررسی مکانیسم ضد توموری تترادوتوکسین ماهی بادکنکی خلیج‌فارس (Chelonodon patoca) در موش‌های دارای سرطان پستان: با تأکید بر اثرش روی پمپ‌ها و کانال‌های یونی، چسب زخم حاوی آنتی‌بیوتیک با خاصیت رهایش کنترل‌شده‌ی تراپوستی، کلونینگ و توالی یابی پپتید ضد میکروبی پیسیدین در ماهی شانک سر طلایی و ارزیابی تحریک ایمنی و توان ضد باکتریایی پپتید نوترکیب تولیدشده بر ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، ساخت گرفت استخوانی نوین حاوی شیشه زیست فعال جهت ترمیم ضایعات استخوانی، باز برنامه‌ریزی درون تنی آستروسیتهای زخم گلیالی برای ترمیم میلین در بیماری ام.اس، به‌کارگیری حامل ویروسی لنتی جهت افزایش مارکر لانه گزینی در سلول بنیادی حاوی ویروس سرخک مهندسی‌شده، جهت هدف‌گیری بافت توموری و فعال‌سازی مؤثرتر ایمنی سلولی جهت درمان مدل سرطان کولون، پوشش-های خوراکی فراسودمند (Functional) با استفاده از پروبیوتیک برای تولید توت‌فرنگی پروبیوتیک، کلونینگ، توالی‎یابی و تولید نوترکیب و سنتتیک پپتید ضدمیکروبی هپسیدین ماهی آزاد دریای خزر و ارزیابی توان ضد باکتریایی آن بر باکتری‎های بیماری‎زای آزادماهیان در شرایط in vitro و in vivo، ریزتراشه میکروسیالی برای کاربرد در جداسازی سلولی، طراحی یک کیت بیوسنسور برای تشخیص ویبریو کلرا در بیماران مشکوک به بیماری وبا، طراحی تغییر در اینترفرون بتا (IFNβ) در جهت کاهش ایمنی‌زایی، توسعه يك روش مهندسي سلول مبتني بر طراحي مسيرهاي متابوليكي براي توليد سويه صنعتي سيانوباكتر سينكوسيستيس sp. PCC 6803 تولیدکننده پروتئین نوترکیب، طراحی بیوسنسور تشخیصی نوکلئیک اسید بر پایه کاغذ جهت شناسایی سریع و حساس باکتری اشرشیا کلی، طراحی بیوسنسور الکتروشیمیایی با حساسیت بالا در شناسایی مستقیم باکتری اشرشیا کلی، توسعه دو کیت تشخیصی مولکولی عمودی بر پایه نانو ذرات طلا و کمیلومینانس به‌منظور شناسایی HBV، تولید و بررسی اگزوزوم های هدفمند شده رادیو نشان‌دار جهت شناسایی سلول‌های سرطانی پستان HER2 مثبت و بهبود تولید پروتئین نوترکیب هورمون رشد انسانی (rhGH) با رویکرد زیست‌شناسی سامانه‌ها به‌شتاب دهنده پرسیس ژن و نیز هولدینگ سرمایه‌گذاری لیدکو ارائه شد که از بین این طرح‌ها، پرسیس ژن طرح سرکار خانم دکتر بحیرائی را انتخاب کرد که در این برنامه ابتدا ایشان طرح خود را ارائه دادند و طرح پیشنهادی ایشان توسط اعضا شتاب‌دهنده پرسیس ژن بررسی و مورد پرسش و پاسخ قرار گرفت. طرح سرکار خانم دکتر گنجی و جناب آقای دکتر فروزنده نیز مورد انتخاب شرکت لیدکو قرار گرفت که در سالن جانبی شرکت لیدکو طرح‌های همکاران محترم را مورد پرسش و پاسخ قراردادند.

در ساعت 12:30 همایش موقتاً جهت اقامه نماز و صرف نهار متوقف شو. سپس در ساعت 13:30 با استقبال گرم و پرشور دانشجویان برنامه با اجرای گروه موسیقی مبتلایان به بیماری اوتیسم با هنرنمایی محمدطاها امین حسنی، سهیل نارنجی و طاها شهریاری شروع شد. بعد از پایان این برنامه هدایایی به‌رسم یادبود به این هنرمندان بیمار اهدا شد و ریاست مرکز تحقیقات ضمن تشکر از این هنرنمایی اظهار داشتند که این عزیزان تبلور واقعی خواستن توانستن است هستند و به ما ثابت می‌کنند که مشکلات نباید مانع رسیدن ما به هدف شود.

بخش بعدی همایش، مربوط به رویداد مسابقه ملی ایده بازار زیستی بود. این رویداد، رویدادی دویست‌دقیقه‌ای با ارائه‌های 3 دقیقه‌ای، فرصتی برای تقویت ایده پردازی، بیان و انتقال ایده در راستای کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار است. خانم دکتر رهبری زاده، خانم دکتر هاشمی(عضو هیئت‌علمی دانشگاه و مدیر گروه مهندسی شیمی و زیست پزشکی)، خانم دکتر نیک‌خواه (عضو هیئت‌علمی دانشگاه)، آقای دکتر حسین‌خانی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه و رئیس دانشکده علوم و فناوری بین‌رشته‌ای)، آقای دکتر ساجدی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه)، آقای دکتر علیرضایی (رئیس مدرسه عالی کسب‌وکار دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیرالدین طوسی(KBS))، آقای دکتر توکلی (مشاور جوانان صندوق نوآوری و شکوفایی) و خانم دکتر انتصاری (نماینده شرکت شتاب‌دهنده لیدکو) داوران این بخش بودند.

در این مسابقه از سه مقطع ابتدایی، متوسطه و دانشجویی شرکت کرده بودند. در بخش دانش‌آموزی، دانش آموزان ممتاز پژوهش سرای دکتر حسابی اسلام‌شهر در سه گروه حاضر شدند و نمایندگان این سه گروه شامل:

) سید ایلیا رضوی، 2) غزل صفر پور و نازنین زهرا الماسی و 3) پریا رستمی در خصوص سوخت سبز، واکسن‌های خوراکی و راه‌حلی زیستی برای آلودگی هوا ارائه دادند.

از تمامی گروه‌های دانش‌آموزی تجلیل به عمل آمد و هدیه به‌رسم یادبود تقدیم آنان گردید. ضمناً این دانش آموزان از طرف رئیس مرکز KBS دانشگاه خواجه نصیر در گروه رباتیک ارس دانشگاه خواجه نصیر بورسیه شدند. در بخش متوسطه خانم النا رضازاده، کیانا رجائی، محمدامین خرقانی (دارنده مدال طلای المپیاد زیست‌شناسی) شایان باقری (از تیم المپیاد زیست‌شناسی)، علی یزدی زاده (مدال طلای المپیاد زیست‌شناسی) ایده‌های خود را مطرح کرده و به تک‌تک عزیزان دوره‌ی متوسطه هدایایی به‌رسم یادبود تقدیم شد و ضمناً رئیس مرکز KBS دانشگاه خواجه نصیر کلیه این دانش آموزان را در گروه رباتیک آن دانشگاه بورسیه کرد. طبق نظر داوران در این بخش گروه آقای علی یزدی زاده به‌عنوان برگزیده بخش دانش‌آموزی انتخاب شدند.

در بخش دانشجویی از بین پنجاه‌ویک عنوان دریافت شده توسط مرکز، بیست طرح برای ارائه انتخاب شد که خانم‌ها مرضيه موسي زاده، مژده سادات محمدیان رسنانی، نغمه ستار زاده، آناهیتا قاسمی پناه، شیوا بیات، سولماز کامرانی، الهام مهدی زاده، فاطمه شیخی، مهسا امین صالحی، اسما بهزاد نیا، نرگس شکوری، فرزانه مهدویان، شفیعه منصوری، مائده خزایی، محدثه ترابیان و آقایان سینا میرجلیلی، حسین فیروزآبادی، اردشير عباسي، سجاد غفاري نسب، سید علی طباطبایی، محمدجواد مقراضی در مدت‌زمان 3 دقیقه ‌ایده‌های خود را مطرح کردند. از این میان 4 دانشجو به بخش نهایی مسابقه ملی ایده بازار بیوتکنولوژی راه یافتند.

آقای اردشیر عباسی، با ایده "درمان سرطان سینه توسط ایمونوتراپی با اگزوزوم‌های توموری حاوی پروتئین‌های شوک حرارتی"، خانم مژده سادات محمدیان رسنانی، با ایده " استفاده از فیلترهای لکوتراپ به‌منظور القای پاسخ‌های ایمنی تیپ یک و دو جهت تولید کوکتیل های سایتوکایینی به‌منظور استفاده‌های بالینی"، آقای محمدجواد مقراضی، با ایده "استفاده از اسپور به‌عنوان بستری برای بیان پروتئین"، خانم آناهیتا قاسمی پناه، با ایده "دستگاه میکروسیال برای فرایندهای تشخیصی و درمانی IVF " مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند و هرکدام پنج دقیقه در مورد طرح خود توضیح مبسوط دادند که خانم آناهیتا قاسمی پناه به‌عنوان برگزیده رتبه دوم و آقای محمدجواد مقراضی به‌عنوان برگزیده رتبه سوم مسابقه ملی ایده بازار بیوتکنولوژی انتخاب شدند.

از طریق بخش جوانان صندوق نوآوری و شکوفایی چهار ميليون کمک‌هزینه پژوهشی به برگزيده اول مقطع متوسطه و هفت ميليون به هركدام از دو برگزيده بخش دانشجويي تخصیص داده شد.

در بخش بعدی برنامه موسیقی زنده توسط گروه آروانه اجرا شد که هنرمندان این گروه از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه تربیت مدرس بودند.

و در پایان مراسم خانم دکتر رهبری زاده از اساتید شرکت کننده در مراسم، هیئت‌داوران، انجمن های دانشجویی همکاری کننده در برگزاری مراسم و دانشجویان و کارمندان صدوق دانشگاه که در این برنامه همراه و همکار مرکز بودند تقدیر و تشکر نمودند. سپس این مراسم با پخش کلیپ نهایی مراسم که شامل عکس‌هایی از جلسات متعدد هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و تلاش‌های دست‌اندرکاران این همایش بود به پایان رسید.

لازم به ذکر است پوشش خبری دومین همایش روز زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس توسط خبرگزاری‌های ایسنا، ایرنا، کسب‌وکار نیوز، آنا، تجدید نیوز انجام ‌شد.

طبق آمار جمع‌آوری‌شده تعداد از اعضا هیئت‌علمی پنج دانشکده مرتبط دانشگاه و بیش از 200 نفر از دانشجویان و کارآفرینان حضور داشتند.


1 دی 1397 / تعداد نمایش : 4000