نگهدارنده طبیعی مواد غذایی با استفاده از ترکیبات مفید موجود در پوست سبز پسته تولید شد.
خلاصه خبر: دو تن از استادان و یکی از دانشجویان گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، موفق شدند با استفاده از ترکیبات مفید موجود در پوست سبز پسته، نگهدارنده طبیعی مواد غذایی تولید کنند به گزارش روابط عمومی دانشکده، آقایان دکتر محسن برزگر و دکتر محمدعلی سحری - اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی - و خانم مهندس زهرا رفیعی ،دانشجوی مقطع دکتری، در قالب یک تیم تحقیقاتی علمی، موفق شدند با استفاده از فناوری نانوکپسوله کردن، از ترکیبات مفید موجود در پوست سبز پسته در تولید نگهدارنده طبیعی مواد غذایی استفاده کنند. این طرح که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است، علاوه بر صنایع غذایی، در صنایع تولید مواد دارویی و آرایشی بهداشتی نیز کاربرد خواهد داشت.
آقای دکتر محسن برزگر در این رابطه گفت: " اضافه کردن ترکیبات فنولی به مواد غذایی بهصورت مستقیم موجب افت کیفی از جمله ایجاد طعم قابض، رنگ نامطلوب و تغییر ویژگیهای حسی مواد غذایی میشود. در این پژوهش سعی شده است با نانوکپسوله این ترکیبات محدودیتهای موجود در راه استفاده از ترکیبات فنولی موجود در پوست پسته رفع گردد." در ادامه، آقای دکتر برزگر ضمن بیان این مطلب که اضافه کردن ترکیبات فنولی به مواد غذایی معایب بسیار زیادی دارد، در رابطه با بعضی از خواص نامطلوب ترکیبات فنولی اظهار داشت: " این ترکیبات قابلیت برهم کنش بالایی با دیگر مواد غذایی مانند پروتئینها را دارند که این موضوع موجب افت عملکرد این ترکیبات میشود. از طرفی قابلیت دسترسی زیستی، حلالیت و پایداری این ترکیبات پایین است و فقط بخش کوچکی از ترکیبات فنولی به دلیل زمان اقامت کوتاه در معده، نفوذپذیری و حلالیت کم در روده، در دسترس باقی میمانند. بنابراین بهمنظور بروز فعالیت ضدمیکروبی و ضد اکسایشی و عملکرد بهینه آن ترکیبات، نیاز به استفاده از غلظتهای بسیار بالای آنهاست که یکی از راه کارهای غلبه بر این مسئله، استفاده از فناوری نانوکپسوله کردن و حفاظت از آنهاست."
گفتنی است پوست سبز خارجی پسته، حدود 10 درصد وزن آن را تشکیل میدهد. پوست پسته غنی از ترکیبات زیست فعال بهویژه ترکیبات فنولی است که اثرات ضداکسایشی، ضد میکروبی و سلامت بخشی آنها تأیید شده است. 2 اسفند 1395 / تعداد نمایش : 2140
|