گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت­ مدرس در سال 1365 با پذیرش اولین دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، مأموریت اصلی خود را در راستای تربیت مدرسان و استادان دانشگاه‌های کشور آغاز نمود و امروزه بسیاری از استادانی که درزمینه‌ی اقتصاد کشاورزی به تحقیق و آموزش می‌پردازند از دانش‌آموختگان این دانشگاه هستند. بنیان‌گذار این رشته در دانشگاه، مرحوم جناب آقای دکتر موسی‌نژاد بوده‌اند. این گروه برای اولین بار در سطح کشور، مقطع دکتری اقتصاد کشاورزی را در سال 1369 راه‌اندازی نمود.

اعضای هیأت علمی: 3
دانشجویان: 71
دانش‌آموختگان: 261

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس در سال 1362 با پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد تأسیس گردید و تاکنون بیش از 182 و 44 دانشجو به ترتیب در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی از این گروه فارغ‌التحصیل شده است. پذیرش دانشجوی دکتری از سال 1371 آغاز گردید.

اعضای هیأت علمی: 8
دانشجویان: 11
دانش‌آموختگان: 290

این گروه آموزشی تلاش می کند با گام هایی هر چند کوچک در جهت کاهش خسارت بیماری های گیاهی و تولید محصولات کشاورزی سالم و عاری از بقایای سموم شیمیایی حرکت نماید.

اعضای هیأت علمی: 8
دانشجویان: 64
دانش‌آموختگان: 188

امروزه بیوتکنولوژی با بهبود ابزارها و توسعه روش‌های نوین، به‌عنوان ابزاری قوی در حل مشکلات عرصه کشاورزی، دامپزشکی و پزشکی به‌کار گرفته شده است. در حیطه کشاورزی عمده استفاده از این ابزار در خصوص افزایش میزان محصول و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، شناسایی مسیرهای تولیدی مواد بیوشیمیایی، تولید غذا- داروها و همچنین انتخاب ژنوتیپ‌ها یا نژادهای برتر مقاوم به بیماری، آفت و یا تنش‌های زنده و غیر زنده میباشد.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 9
دانش‌آموختگان: 80

با توجه به اهمیت غذا در زندگی انسان‌ها، تولید محصولات کشاورزی و دامی و مبارزه با قحطی و گرسنگی در راس برنامه‌ها و سیاست‌گزاری‌های مختلف جهان قرار دارد. در کشور ما به دلیل محدودیت مراتع و چرای بی‌رویه دام‌ها تولید گوشت قرمز جواب‌گوی نیاز پروتئینی جامعه نمی‌باشد. لذا صنعت طیور به دلیل تولید گوشت سالم‌تر و مرغوب‌‌تر در مقایسه با گوشت قرمز و نرخ رشد مناسب تولید گوشت‌مرغ و تخم‌مرغ در سال‌های اخیر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و سرمایه‌گزاری عظیمی را به خود اختصاص داده است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 9
دانش‌آموختگان: 122

گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در سال۶۶ - ۱۳۶۵ با همکاری چند تن از اساتید رشته ترویج و آموزش کشاورزی کشور فعالیت خود را آغاز نمود. این گروه مفتخر به داشتن دو بازنشسته استاد و یک بازنشسته دانشیار میباشد. هم‌اکنون نیز گروه دارای پنج نفر عضو هیأت علمی شامل چهار دانشیار و یک استادیار می‌باشد؛ که از دانش‌آموختگان بهترین دانشگاه‌های خارج و داخل کشور می‌باشند. اولین ورودی‌های گروه مربوط به سال ۱۳۶۵ با تعداد دو دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد می‌باشد. شایان ذکر است که همه ساله درصد قابل‌توجهی از دانش‌‌آموختگان این گروه به‌عنوان مربی و هیأت‌علمی در دانشگاه‌های مختلف کشور جذب شده اند. از سال تحصیلی ۱۳۸۹-۱۳۸۸، مقطع دکتری ترویج و آموزش کشاورزی در این گروه راه‌اندازی شده است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 51
دانش‌آموختگان: 332

حشرات بیش از دو سوم کل موجودات زنده شناخته شده را تشکیل می‌دهند که با انسان و سایر موجودات روابط بسیار پیچیده ای برقرار می کنند، بنابراین حشره‌شناسی علمی بسیار گسترده ‌است که از جنبه‌های مختلف به مطالعه حشرات (و سایر بندپایان مانند کنه ها) ‌می پردازد. امروزه اهمیت این رشته بر کسی پوشیده نیست.

اعضای هیأت علمی: 6
دانشجویان: 6
دانش‌آموختگان: 302

خاک، آب و هوا سه جز اصلی سازنده محیط زیست هستند. خاک دو نقش کلیدی در طبیعت دارد، یکی ذخیره و عرضه آب و عناصر غذایی برای رشد گیاهان و دیگری پالایش و یا ذخیره انواع آلاینده های آلی و معدنی است. از این رو، خاک در تشکیل و ادامه زندگی اغلب موجودات زنده نقشی اساسی دارد.

اعضای هیأت علمی: 4
دانشجویان: 8
دانش‌آموختگان: 208

در گروه علوم دامی دانشگاه تربیت مدرس شما می‌توانید با تعامل سازنده با اساتید بزرگوار و استفاده از امکانات و تجهیزات مختلف علمی اعم از کتاب، مجله، آزمایشگاه، مزرعه و... زمینه رشد علمی خود را فراهم آورید. همچنین اهتمام هیئت‌علمی بر آن است تا با گسترش شعائر اسلامی و ایجاد فضای فرهنگی مناسب زمینه‌های خودسازی معنوی شما فراهم شود.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 17
دانش‌آموختگان: 297

توسعه فناوریهای نوین که در آینده‌ای نه چندان دور با اتکاء به کشاورزی هوشمند و روباتیک از یک طرف و بهره‌برداری از تکنولوژی‌های مولکولی از طرف دیگر نمود پیدا خواهد کرد باید در چهارچوبی همنوا با طبیعت و مبتنی بر اصول پایداری باشد. در این رهگذر تقویت نگرش فناورانه در جامعه جز از مسیر دانشگاه و مراکز علمی میسر نخواهد شد و همگامی این مراکز با گسترش علم و فناوری در مقیاس جهانی برنامه‌ریزی جامع علمی را می‌طلبد و بدون تردید توسعه کیفی دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها می‌تواند نقش مهمی در ایجاد چنین هماهنگی‌هایی داشته باشد.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 22
دانش‌آموختگان: 317

این گروه در دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس در سال 1365 تأسیس شد و در حال حاضر هفت عضو هیئت‌علمی دارد که از فارغ‌التحصیلان معتبرترین دانشگاه‌های خارج و داخل کشور می‌باشند. این گروه در ابتدا در مقطع کارشناسی ارشد رشته اصلاح نباتات فعالیت خود را شروع کرده و سپس در سال 1380 در مقطع دکتری این رشته فعالیت‌های علمی را توسعه داده است.

اعضای هیأت علمی: 5
دانشجویان: 14
دانش‌آموختگان: 258

گروه صنایع غذایی از سال 1363 تأسیس شده و تاکنون در مقطع کارشناسی ارشد 123 نفر فارغ‌التحصیل شده است و 34 نفر مشغول به تحصیل می‌باشند. در مقطع دکتری 7 نفر مشغول به تحصیل می‌باشند.

اعضای هیأت علمی: 6
دانشجویان: 5
دانش‌آموختگان: 267

مهندسی مکانیک بیوسیستم یکی از زیرمجموعه‌های آموزش عالی است که با بهره گیری از اصول و روش‌های مهندسی تلاش در جهت رفع موانع یا بهبود فرآیندها در سامانه‌های زیستی و کشاورزی را دارد. استفاده از فنآوری های نوین در سیستم‌های زیستی، طراحی و بهسازی تجهیزات مورد نیاز بخش کشاورزی، بررسی و توسعه منابع تأمین انرژی تجدید پذیر همچنین توسعه فرآیند ها و فناوری‌های پس از برداشت محصولات از جمله زمینه‌های مهم و مطرح در حوزه مهندسی بیوسیستم است.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 81
دانش‌آموختگان: 381

آموزش و تربیت متخصصان و نیروهای زبده و خبره مورد نیاز در دستگاه‌های سیاست-گذار، تصمیم‌ساز و اجرایی کشور با نگاهی جامع و فراگیر به مسایل و جنبه‌های مختلف مدیریت منابع آب و همچنین انجام مطالعات و پژوهش‌های تخصصی در زمینه آب برای تأمین نیازهای مطالعاتی و پژوهشی در سطوح مختلف محلی، ملی و بین‌المللی از جمله مهم‌ترین رسالت‌های آموزشی و پژوهشی گروه مهندسی و مدیریت آب است.

اعضای هیأت علمی: 7
دانشجویان: 30
دانش‌آموختگان: 439