•  بیوتکنولوژی پزشکی
    مدیر گروه
    دکتر حسین عبدل تهرانی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

بیوتکنولوژی پزشکی
معرفی

واژه زیست فناوری برای نخستین بار در سال 1919 به مفهوم کاربرد علوم زیستی و اثر مقابل آن در فناوری ساخت بشر به کار برده شد. به طور کلی هرگونه فعالیت هوشمندانه بشر در آفرینش، بهبود و عرضه محصولات گوناگون، بهینه سازی محیط، مواد غذایی و سلامت انسانها با استفاده از جانداران، بویژه از طریق دستکاری آنها در سطح مولکولی در حیطه فعالیتهای علم زیست فناوری قرار می گیرد. در واقع رشته زیست فناوری پزشکی (بیوتکنولوژی پزشکی)در مقطع دکتری تخصصی مجمو عه ای از دانش و فنون برگرفته از علوم زیستی است که از سلول های زنده و مواد سلولی برای تحقیق و تولید مواد دارویی و محصولات مورد استفاده در تشخیص بیماریها استفاده می کند و در پیشگیری و درمان بیماریها به کمک انسان می آید.

مهارت‌های شغلی

رسالت رشته زیست فناوری پزشکی در دوره دکتری، تربیت نیروهای آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد و جامعه در حیطه زیست فناوری است که تخصص خود را در زمینه های مشاوره ساخت و تولید داروهای نوترکیب، طراحی و ساخت ابزار و محصولات نوآور زیستی در ارتقاء تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریها بکار می برند. از اینرو دانش آموختگان این رشته در دوره دکتری می بایست در نقش های آموزشی، پژوهشی، مشاوره ای، پایشی، تولیدی و مدیریتی وظایف حرفه ای خود را به انجام برسانند و در توانمندی های عمومی ، مهارت های اختصاصی، روش ها و فنون آموزشی، راهبردهای آموزشی و مهارت های تفسیری به آگاهی کامل دست یافته و برآن مسلط گردند تا بتوانند توانمندی ها و مهارت های اصلی مورد انتظار را برآورده سازند.


.:: کارشناسی ارشد ::.

بیوتکنولوژی پزشکی
معرفی

واژه زیست فناوری برای نخستین بار در سال 1919 به مفهوم کاربرد علوم زیستی و اثر مقابل آن در فناوری ساخت بشر به کار برده شد. به طور کلی هرگونه فعالیت هوشمندانه بشر در آفرینش، بهبود و عرضه محصولات گوناگون، بهینه سازی محیط، مواد غذایی و سلامت انسانها با استفاده از جانداران، بویژه از طریق دستکاری آنها در سطح مولکولی در حیطه فعالیتهای علم زیست فناوری قرار می گیرد. در واقع رشته زیست فناوری پزشکی (بیوتکنولوژی پزشکی)در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، شاخه ای از علوم پایه پزشکی است که دانش آموختگان آن به منظور بهینه سازی محیط، غذا و شاخصه های سلامت انسانها، با بهره گیری از بیولوژی سلولی و مولکولی، مهندسی ژنتیک و با استفاده از بافت ها و موجودات زنده، برای حل مشکلات بهداشتی، پزشکی و تولید محصولات مفید نظیر: واکسن ها، کیت های تشخیصی، آنتی بادی های نوترکیب، محصولات غذایی و دارویی فعالیت دارند و خدمات خود را در زمینه های آموزشی و پژوهشی و تولیدی به جامعه ارایه می نمایند.

مهارت‌های شغلی

رسالت رشته زیست فناوری پزشکی در دوره کارشناسی ارشد، تربیت نیروی انسانی آگاه به مباحث روز رشته، توانمند و کارا در زمینه های تولید محصولات زیست فناورانه شامل محصولات پیشگیری، تشخیص، درمان، در جهت تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت محیط کار و زندگی، غذا و دارو و متعهد و پاسخگو به مشکلات جامعه است. از اینرو دانش آموختگان این رشته می بایست به نقش ها و وظایف خود در زمینه های خدماتی، پژوهشی و آموزشی در این حوزه اشراف کامل داشته و در زمینه ارتباطات، تعامل و کار در محیط کار، توانایی کار با ابزار و دستگاه های مرتبط با رشته، توانایی کالیبراسیون دستگاه ها و ابزارهای مورد استفاده، مهارت کار با حیوانات، پژوهش و نگارش مقالات علمی و توانمندی و نقد فرایندها و برخورد روشمند با کنشها و مشکلات آگاهی، توانمند و مهارت کامل داشته باشند.