متن کامل خبر


 
غدیر و ولایت مطرح در آن، عقل پسندترین حقیقت عالم

خلاصه خبر: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی فلاح رفیع در نخستین جلسه شورای دانشگاه در سال تحصیلی جدید ضمن تبریک عید سعید غدیر و سال جدید تحصیلی غدیر و ولایت مطرح در آن را عقل پسندترین حقیقت عالم ارزیابی نمودند.

دکتر علی فلاح رفیع، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه تربیت مدرس، در نخستین جلسه ی شورای دانشگاه در سال تحصیلی جدید، ضمن تبریک عید سعید غدیر و سال جدید تحصیلی به همه ی تلاشگران عرصه ی علم و دانش، تقارن این دو مناسبت را به فال نیک گرفتند و افزودند: غدیر خم منبع و منشاء علم و معرفت بی پایان و عرفان حقیقی برای بشریت بوده است.

ایشان در ادامه ی سخنان خود، ضمن استناد به آیاتی از قرآن کریم گفتند: اساساً ضرورت وجود امامت و ولایت یک مطلب کاملاً روشن و منطقی است که با کنار هم قرار دادن آیات و روایات بطور خیلی بدیهی و آشکار قابل استنباط منطقی است. خدای متعال از یک سو دین و قرآن خود را نور معرفی می کند و از سوی دیگر در همین کتاب، کمال این دین را به ابلاغ ولایت و امامت می داند. اگر چنین است، پس نورانیت دین با امامت کامل می شود و دین بدون امامت چیزی جز ظلمت نیست.

در جای دیگر می فرماید: « لَقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَى المُؤمِنينَ إِذ بَعَثَ فيهِم رَسولًا»؛ طبق این آیه، رسالت نعمت بزرگ الهی است. در آیه ی مربوط به ابلاغ امامت فرمود: اگر امامت و ولایت را ابلاغ نکنی، اساساً رسالت خود را نرسانده ای، یعنی بدون امامت و ولایت رسالتی نیست تا نعمت باشد.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت مدرس ضمن توضیح و تبیین این مطلب افزودند: با کنار هم قرار دادن این آیات، چنانچه پیامبر خدا در روز غدیر خم و یا قبل و بعد از آن سخنی از امامت و ولایت هم مطرح نمی کرد، مردم می بایست از حضرت می پرسیدند: طبق فرموده‌ی قرآن کریم پس کمال دین چه شد؟ تمامیّت رسالت چه شد؟ چه باید بکنیم؟ و چه کسی بعد از شما این مهم را استمرار می بخشد. اما متاسفانه نه تنها این نشد که با آن همه سفارش ها و تاکیدهای صاحب رسالت ، آنچه نباید می شد، شد!!! و این همه نبود مگر از سر دین‌ناشناسی و عدم باور و پذیرش رسالت به معنای واقعی.

دکتر فلاح رفیع در ادامه ی سخنان خود، منطق شیعه را بسیار قوی و خرد پسند و روشن دانستند و ضمن تأکید بر وحدت بین شیعه و سنی، همگان را به تأمل و تفکر در زمینه ی حقایق دین و عالم هستی ترغیب کردند و افزودند: البته این مسأله‌ی هرچند مهم، نباید مستمسکی برای ایجاد اختلاف و فتنه انگیزی در جهان اسلام قرار بگیرد. همان گونه که امام علی (علیه السلام) در زمان خود، ضمن روشنگری در این زمینه، در عمل از فتنه های ممکن جلوگیری کردند و بر وحدت مسلمین تأکید فراوان داشتند.


29 شهریور 1395 / تعداد نمایش : 1745