متن کامل خبر


 
کرسی آزاداندیشی برای حل معضل آلودگی هوای تهران برگزار شد

خلاصه خبر: کرسی آزاداندیشی برای حل معضل آلودگی هوای تهران برگزار شد

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، جلسه کرسی آزاد اندیشی با موضوع آلودگی هوای تهران (چالش ها و راهکارها) باحضور موافقان و منتقدان در سالن استاد شکویی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه  که در تاریخ 4 اسفندماه ماه برگزار شد، دکتر مطهرنیا،به عنوان داور کرسی ضمن معرفی سخنرانان به طرح مساله پرداخت و  عنوان کرد که مساله آلودگی هوای کلان شهرها  موضوعی بین رشته‌ای است و ابعاد گوناگون شناختی،فنی،اقتصادی و فرهنگی دارد.
در ادامه دکتر آقا گل زاده،عضو هیات علمی گروه زبان‌شناسی از زاویه نگاه علم زبان‌شناسی به مبحث آلودگی هوا پرداخت و با ذکر برخی مصادیق اظهار داشت: بشر امروزی بیش از هر زمان دیگری در فقر اطلاعاتی نسبت به موضوع محیط زیست به سر می‌برد و از سوی دیگر همه زندگی ما در گرو محیط زیست سالم و استفاده درست از آن است.

برنده جایزه کتاب سال 1395 کشور در ادامه افزود: می‌توان با علم زبان‌شناسی درباره درستی گزارش‌های محیط زیستی شفاف سازی کرد و برخی از مشکلات و سوء استفاده‌هایی که در زمینه محیط زیست و کنوانسیون‌های مربوط به آن می شود ناشی از ابهام زبانی است.
مهندس بازگیر،رییس اداره محیط زیست استان تهران در مقام دفاع ضمن اشاره به تاریخچه وضع قوانین مربوطه در ایران گفت: حفظ محیط زیست یک تکلیف شرعی و اخلاقی است که همه ادیان و همه مفاخر و بزرگان بر آن تاکید کرده‌اند.
وی افزود: آلودگی در کلان شهر تهران علل و عوامل بسیاری دارد که عوامل متحرک نظیر خودروها و موتورسیکلت‌ها گرفته تا عدم مدیریت تقاضای سفر، عدم ساماندهی صنایع و کارگاه‌ها و حتی عدم مدیریت انرژی آن را تشدید کرده است.

وی همچنین تصریح کرد: سبک زندگی مردم نیز امروزه به صورت نگران کننده با محیط زیست مطلوب تعارض و تضاد دارد.  رییس اداره محیط زیست استان تهراندر ادامه تاکید کرد: حفظ محیط زیست در نظام آموزشی ما نظیر آموزش و پرورش ،صدا و سیما و نهادهای فرهنگی در اولویت نیست و اگر هم باشد بسیار کم رنگ است.

دکتر شیخ محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه منتقد بعدی بود که در سخنان خود تنها راه حل معضل آلودگی تهران را خارج کردن خودروهای فرسوده و موتورسیکلت‌ها از چرخه حمل و نقل شهری دانست.

وی اظهار داشت که بنده منکر خدمات دولت در بخش حمل و نقل  شهری نیستم اما برای ایجاد هوای پاک باید مجازات استفاده از خودروهای فرسوده را سخت‌گیرانه تر دنبال کرد؛چرا که صاحبان خودروهای فرسوده متجاوزین به حقوق سایر شهروندان هستند.

وی همچنین  تاکید کرد: آلودگی‌های صوتی و نوری نیز از معضلات شهر تهران است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

در پایان نیز تعدادی از دانشجویان پرسش‌های خود را از مدعوین مطرح کردند و دکتر مطهرنیا به عنوان جمع بندی مطالب گفت:در خصوص آلودگی هوا همه مقصریم. وی افزود: کشور فاقد نظام جامع شناخت است و تکنولوژی محیط زیست نیز مشکل دارد، اقتصاد محیط زیست نداریم همچنانکه اقتصاد فرهنگ نداریم و ما اساسا با مفهوم اقتصاد بی وزن آشنا نیستیم. مطهرنیا با بیان اینکه نگاه بنگاهی به محیط زیست آسیب زننده است، همچنین تصریح کرد: فرهنگ را نمی‌شود ساخت بلکه باید آنرا پرورش داد.

شایان ذکر است که این کرسی آزاد اندیشی به همت جهاد دانشگاهی و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.


7 اسفند 1395 / تعداد نمایش : 5692