متن کامل خبر


 
بررسی روند مصرف برق دانشگاه در جلسه شورای راهبری مدیریت سبز

خلاصه خبر: بیست و چهارمین جلسه شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه، هشتم اسفند ماه با حضور رییس دانشگاه و اعضای این شورا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر فصیح پور دبیر شورای راهبری مدیریت سبز با اشاره به مصوبات قبلی شورا اظهار داشت: در راستای اجرای طرح مدیریت پسماند، خرید سطل های رنگی جهت تفکیک زباله صورت گرفته و همزمان با نصب سطل ها باید آموزش نیز از سوی کمیته آموزش و فرهنگی صورت گیرد.
مدیر فرهنگی نیز تصریح کرد: این آموزش ها در سه سطح اساتید، کارکنان، دانشجویان و نیروهای خدماتی برگزار می شود که طی جلساتی جزییات آن مورد بررسی قرار گرفته است.
دکتر فصیح پور نیز تاکید کرد: تقویم و برنامه زمان بندی کلاس ها با همکاری کمیته های پسماند و فرهنگی تهیه شود تا از ابتدای سال آینده آموزش ها را آغاز کنیم.
دکتر احمدی رییس دانشگاه نیز در این باره تصریح کرد: قبل از برگزاری کلاس ها باید اطلاع رسانی مطلوبی صورت گیرد و بروشور آشنایی با نحوه تفکیک در اختیار شرکت کنندگان در کلاس ها قرار گیرد. همچنین پوستر های مربوط به نحوه تفکیک زباله در راهروها و مکان های عمومی دانشگاه و بالای هر سطل نصب گردد. حضور در این دوره ها همانند دوره های hse که دانشجویان باید با شروع پژوهش خود به صورت اجباری بگذرانند، مورد توجه قرار گیرد. همچنین فرهنگ سازی به صورت عملی نیز علاوه بر کلاس های توجیهی، بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
در ادامه مدیر روابط عمومی نیز شرایط حضور دانشگاه در دومین کنفرانس مدیریت سبز دانشگاه در اصفهان را تشریح کرد.
دکتر آرش رضایی در ادامه نشست گزارشی از نحوه مدیریت کامپیوتر‌های مستعمل در دانشگاه ارائه کرد.
وی اظهار داشت: طی دو سال گذشته 931 کامپیوتر از سوی دانشگاه به آموزش و پرورش اهدا شده است. همچنین با استفاده بهینه از وسایلی مانند پرینتر، تلفن فکس، کیس رایانه، کیبورد و مانیتور مبلغ 42 میلیون تومان به چرخه مالی دانشگاه برگشته است.
وی آمار تجهیزات کامپیوتری دانشگاه را 1454 مورد عنوان کرد و عدم توجه به فرهنگ استفاده مجدد و بازیابی، عدم انعکاس سرمایه بازگشتی به دانشگاه، عدم برخورداری پرسنل مجری طرح از مشوق های مالی و عدم اختصاص فضای مناسب و کافی برای تعمیرات و بازیابی را از جمله محدودیت های موجود در راستای طرح مدیریت کامپیوتر‌های مستعمل دانشگاه دانست.
در ادامه دکتر پارسا مقدم رییس کمیته تخصصی اصلاح الگوی مصرف، گزارشی از بررسی روند مصرف برق دانشگاه در سال های 96 و 97 را ارائه نمود.
وی با ارائه نمودارهایی از روند مصرف برق دانشگاه در زمان های اوج بار، میان بار و کم باری تصریح کرد: دانشگاه در دوره پنجم یعنی همزمان با مرداد ماه دارای بیشترین مقدار مصرف برق می باشد که با توجه به نیمه تعطیل بودن دانشگاه نشان می دهد برخی از وسایل گرمایش بدون وجود کاربر، مشغول به کار است که رفع این مشکل هم به مدیریت رفتاری و هم مدیریت فنی احتیاج دارد تا با خاموش کردن برخی از سیستم های خنک کننده مرکزی و سیستم های هواساز در مواردی که دانشجویان در آزمایشگاه و کلاس ها حضور ندارند، از هدر رفت انرژی جلوگیری شود.
وی گفت: هزینه توان راکتیو دانشگاه در دوره هایی به دلیل افزایش مصرف از میزان استاندارد ، بالاتر می رود و سبب خواهد شد که دانشگاه جریمه شود که با فعال کردن و به روز کردن سیستم های خازنی و بازدید های دوره ای می توان این هزینه ها را کاهش داد و به صفر رساند.
وی افزود: مقدار مصرف برق دانشگاه در سال 97 نسبت به سال 96 به میزان کمی کاهش یافته است و در این راستا برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی و فرهنگ سازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف، بی تاثیر نبوده است و سبب شده تا مصرف برق مقداری کاهش یابد.
وی خاطر نشان کرد: استفاده درست و مدیریت صحیح مصرف برق و اطمینان از خاموش بودن وسایل برقی در زمان خروج از اتاق و آزمایشگاه سبب می شود در میان مدت و بلند مدت، مصرف برق دانشگاه و هزینه آن به طور چشمگیری کاهش یابد.
دکتر احمدی نیز بر لزوم چک کردن برق اتاق ها و آزمایشگا ها در ساختمان ها و دانشکده ها از سوی نگهبان هر ساختمان در هنگام شب تاکید کرد و مقرر شد این موضوع طی هماهنگی با حراست دانشگاه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.


11 اسفند 1397 / تعداد نمایش : 2313