متن کامل خبر


 
نشست شورای معاونین و مدیران دانشجویی دانشگاه‌های منطقه یک کشور به میزبانی دانشگاه

خلاصه خبر: نهمین نشست شورای معاونین و مدیران دانشجویی دانشگاه‌های برتر کشور، 17 بهمن ماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

در این نشست دکتر صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در سخنانی اظهار داشت: ما طی 40 سال پس از انقلاب کارنامه قابل قبولی در زمینه آموزش عالی، امور دانشجویی و خدمات مربوط به آن داشتیم و امروز ورود به آموزش عالی کشور دیگر رویا نیست و رقابت اصلی در ظرفیت دانشگاه های برتر می باشد. در زمینه پژوهش و فناوری نیز رتبه تولید علم کشور ارتقا یافته و ما در دهه پنجم انقلاب باید به سمت کیفی سازی خدمات و فعالیت هایمان گام برداریم .
وی افزود: راه برون رفت از فشارها و مشکلات موجود، اتحاد نیروهای داخلی است و افرادی که داخل نظام فعالیت می کنند بای ددشمن مشترک را ببینند و در جهت هم افزایی گام بردارند.
رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تاکید کرد: ما امروز گرفتار کمبود سرمایه اجتماعی هستیم و یکی از مولفه هایی که باید در دهه پنجم انقلاب دنبال کنیم بازگشت به اخلاق و اصول اخلاقی است. اگر دانشجو اعتمادش به ما کم شود، خدمت رسانی ما نیز با مشکل مواجه خواهد شد .
دکتر صدیقی در ادامه در خصوص مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی معاونان دانشجویی دانشگاه ها و بخشنامه جدید مربوط به معاونت دانشجویی مطالبی را عنوان کرد.
در ادامه دکتر احمدی رییس دانشگاه در سخنانی تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس در میان دانشگاه های جامع برتر کشور قرار دارد و از نظر آموزشی و پژوهشی نیز جایگاه خوبی را دارا می باشد و از نظر خدمات دانشجویی و زیر ساخت ها نیز باید بتواند استانداردهای لازم را هر چه بیشتر به دست آورد.
وی افزود: تعداد دانشجویانی که از شهرستان های کشور در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته می شوند حدود 60 درصد است که این میزان بیش از سایر دانشگاه هاست و این امر سبب بروز مشکلات مضاعف در جهت خدمات خوابگاهی خواهد شد.
وی در خصوص آیین نامه شورای صنفی کارکنان، مسائل مربوط به سنوات دانشجویان و افزایش خدمات و انتظارات رفاهی آنان و ... مطالبی را عنوان کرد.
دکتر حسین به نژاد دبیر شورای معاونان دانشجویی دانشگاه های کشور نیز در سخنانی اظهار داشت: ما طی 40 سال گذشته در بخش کمی حوزه دانشجویی رشد مطلوبی داشتیم ولی این توسعه در بخش کیفی کم تر بوده است.
وی افزود: ما باید همگام با سایر بخش های کشور که توانستند پیشرفت های کیفی خوبی داشته باشند، رشد کیفی را در برنامه های خود قرار دهیم و همگام باسایر بخش ها در حوزه خدمات دانشجویی نیز رشد کیفی داشته باشیم.
وی تشکیل سازمان های امور دانشجویی در دانشگاه ها را در افزایش سرعت رشد خدمات بهتر وکیفی تر مهم عنوان کرد.
در ادامه مهندس یزدان مهر رییس صندوق رفاه دانشجویان وزرات علوم، تحقیقلات و فناوری با اشاره به مشکلات اقتصادی پیش روی کشور اظهار داشت: با وجود شرایط سخت اقتصادی که کشور با آن روبرو است، توانستیم با برنامه ریزی هوشمندانه سال آرامی را سپری کنیم و باید برای سال آینده نیز با آمادگی بیشتر بتوانیم ناملایمات و سختی ها را پشت سر بگذاریم.
وی بر لزوم ارتقای کیفیت خوابگا ها تاکید کرد و گفت: 587 خوابگاه طی 3 تا 4 سال گذشته به سطوح بالاتر ارتقا یافت و دیگر در دانشگاه ها خوابگاه رتبه 5 نداریم و خوابگاه های رتبه 4 نیز تعداد کمی وجود دارد که همه آن ها باید در سال آینده ارتقا یابند . در زمینه سلف سرویس نیز 115 سلف رتبه 3 را تجهیز کردیم و دانشگاه ها باید کمک کنند تا در بحث نظارت و ارزیابی، رشد و ارتقای واقعی در بحث سلف سرویس های دانشجویی داشته باشیم.
وی گفت: تمام همت ما این است که از ظرفیت صندوق رفاه دانشجویان ، کمک بخش خصوصی و خیرین حداکثر استفاده را کنیم و در کنار دانشگاه طرح خدمات رسانی توام با حفظ کرامت انسانی را به خوبی رقم بزنیم.
گفتنی است بررسی امکان واگذاری برخی از اختیارات وزرات علوم به دانشگاه های برتر با توجه به تشکیل سازمان های امور دانشجویان، بررسی راهکارهای ابلاغ منظم بودجه های خدمات رفاهی دانشجویی، نظر دانشگاه های برتر در خصوص میزان افزایش هزینه های خدمات رفاهی دانشجویی درسال 98، چگونگی احصاء شئون دانشجویی در برگزاری انتخابات شورای صنفی و بررسی طرح پیشنهادی هدفمندی تسهیلات رفاهی از مواردی بود که در این جلسه در خصوص آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت.


23 بهمن 1397 / تعداد نمایش : 1452