متن کامل خبر


 
برگزاری گردهمایی بین المللی مدیریت استعدادها در دانشگاه

خلاصه خبر: گردهمایی بین المللی مدیریت استعدادها از 24 تا 26 آذرماه سال جاری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، رییس دانشگاه، رییس مرکز علوم اعصاب شفا، اساتید، متخصصان و کارشناسان داخلی و خارجی و با موضوعات مدیریت استعداد و مفاهیم کاربردی، مدیریت استعداد و سیاستگذاری، مدیریت استخدام و آموزش، مدیریت استعداد تکنولوژی و رسانه و مدیریت استعداد و فرهنگ در سالن جابربن حیان دانشگاه برگزار شد.

گردهمایی بین المللی مدیریت استعدادها از 24 تا 26 آذرماه سال جاری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، رییس دانشگاه، رییس مرکز علوم اعصاب شفا، اساتید، متخصصان و کارشناسان داخلی و خارجی و با موضوعات مدیریت استعداد و مفاهیم کاربردی، مدیریت استعداد و سیاستگذاری، مدیریت استخدام و آموزش، مدیریت استعداد تکنولوژی و رسانه و مدیریت استعداد و فرهنگ در سالن جابربن حیان دانشگاه برگزار شد.

ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم آغاز به کار این گردهمایی با اشاره به وجود برخی ایرادات در سازوکار شناسایی استعدادها در بنیاد ملی نخبگان، گفت: متاسفانه با ابزارهای موجود، تنها نحوه ارزیابی ما در بنیاد برای تشخیص استعدادها، نتایج المپیادهای دانشجویی، دانش آموزی، کنکور سراسری و چاپ مقالات است، اما سعی کرده ایم که این امر را با تصویب آیین نامه های جدید تغییر دهیم.
وی گفت: اکنون نفرات (برتر) کنکور تنها یک سال می توانند از تسهیلات بنیاد استفاده کنند.
ستاری همچنین درباره طرح شهاب (شناسایی و هدایت تحصیلی استعدادهای برتر درکشور) گفت: این طرح سال گذشته در برخی از مدارس ابتدایی کشور آغاز شد و تاکنون 460 هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داده است.
وی افزود: این طرح در مقطع تحصیلی چهارم و پنجم دبستان با کمک وزارت آموزش و پرورش و با توجه به محدویت هایی که در این وزارتخانه وجود دارد، در حال اجرا و گسترش است.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته، تمامی سعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان این مطلب بوده که سرمایه مملکت، معدن و نفت و گاز آن نیست بلکه جوانان است و باید به این نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه خاص نگاه کنیم و روی آنها حساس شویم.
به گفته ستاری، اگر ارزش یک بشکه نفت از افراد کشور بیشتر باشد و آن را به عنوان ارزش قبول کنیم و برای انسان و تفکر انسانی ارزش قایل نشویم، تمامی برنامه ها روی نفت و گاز متمرکز می شود و هیچگاه پیشرفت نمی کنیم.
وی در خصوص ویژگی نیروی انسانی کشور گفت: در دنیا کمتر کشوری وجود دارد که همانند کشور ما 32 میلیون نیروی جوان بین سن 20 تا 23 داشته باشد، اکنون 5/4 میلیون دانشجو در کشور داریم و پنجمین تربیت کننده مهندس در جهان هستیم.
ستاری یادآور شد: اکنون 50 هزار دانشجوی در خارج از کشور داریم و از این نظر، تقریبا دهمین کشور دنیا هستیم.
وی با اشاره به این که عزیمت دانشجویان ایرانی به خارج از کشور ایرادی ندارد، ادامه داد: در عین حال، باید نیروی خود را بگذاریم که از این دانشجویان بهره ببریم، زیرا بسیاری از علوم جدید در خارج از ایران تدریس می شود و دانشجویان ما باید با استفاده از اساتید خارج از ایران از این علوم بهره مند شوند، لازم است جوانان ما در رشته های مورد نیاز کشور در خارج از ایران مشغول به تحصیل شوند.
ستاری افزود: تمامی فعالیت های ما اعم از حمایت از شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات آنها در راستای اثبات قضیه توجه به نیروی انسانی تحصیل کرده و تولید ثروت از دانش است.
وی گفت: ما کشوری هستیم که پنج هزار سال تاریخ داریم ولی سیستم کارآفرینی در کشور نداریم، جوانانمان را به زور پول نفت استخدام کرده و کارآفرینی را با پول نفت در کشور سرکوب کرده ایم.
ستاری اظهار کرد: به هر حال مدیریت، کشف و برنامه ریزی برای استعدادها یک برنامه جدی است که هر هفته در بنیاد ملی نخبگان برای آن برنامه ریزی می شود بسیاری از آئین نامه ها را اصلاح کرده ایم ، آیین نامه ها را باید به سمتی که دیدگاه کارآفرینی در کشور ایجاد می کند، عوض کنیم، باید به جوانان یاد دهیم که برای کشور هزینه دهند نه این که طلبکار باشند. این نوع تغییر نگرش باید در اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیفتد.
ستاری یاداور شد: در حوزه های مختلف پژوهشی علمی و فناوری، برای دانشجویان در خارج از کشور برنامه های خاصی داریم، بنیاد تسهیلات خاصی برای دانشجویان خارج از ایران فراهم کرده است و تاکنون 130 نفر از آنها در سایت بنیاد ملی نخبگان برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کرده اند، تسهیلات به این صورت است که دانشجویان پس از بازگشت به ایران، از چند مرکز تحقیقاتی ، علمی و فناوری بازدید خواهند داشت، همچنین در دانشگاه های مختلف پروژه های تحقیقاتی انجام خواهند داد و در نهایت از فعالیت خود در ایران می توانند مقاله و پتنت ارایه کنند.
وی با انتقاد از این که هزینه هایی که دولت تاکنون در حوزه پژوهش انجام داده، بیشتر تبدیل به میلگرد و فضای فیزیکی شده است، گفت: تا بخش خصوصی وارد پژوهش نشود و در این حوزه سرمایه گذاری نکند، پژوهش کشور موفق نخواهد شد، تمام دولت ها در بخش مرز دانش هزینه می کنند و به پژوهش های کاربردی تسهیلات می دهند .
نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران نیز با ایراد سخنانی در این مراسم گفت: این گردهمایی برای نخستین بار از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و مرکز علوم اعصاب شفا در ایران برگزار می شود و در نظر داریم این گردهمایی در سال های آینده به کمک صندوق در مراکز علمی کشور برگزار شود.
وی بیان کرد:در این کنگره سه روزه اساتید خارجی از مدرسه علوم آمریکا، اکوادور، ملبورن استرالیا، مجارستان و کانادا حضور داشته و سخنرانی خواهند کرد؛ همچنین 10 استاد ایرانی تحقیقات انجام شده خود را در زمینه استعداد و پرورش استعداد در این کنگره ارائه خواهند کرد.
وی یادآور شد:صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از طریق ارایه تسهیلات از پایان نامه ها، طرح ها ، پروژه ها و برگزاری کنگره هایی که برای کشور مهم هستند حمایت می کند.
همچنین دکتر علی گرجی رییس مرکز علوم اعصاب شفا در این مراسم گفت: اجرای این پروژه در دیگر کشورهای دنیا 15 سالی است که شروع شده است؛ این یک پروژه استراتژیک است، ما می توانیم با شناسایی پتانسیل های افراد در کشور آن را پرورش دهیم و در صورت پیگیری صحیح کار بزرگی در کشور خواهد بود.
وی افزود: طرح ایمنی جاده برای اولین در کشور مطرح و اجرا شد و با اجرای آن 12 هزارکشته جاده ای از جمعیت حوادث جاده ای کاسته شد، این طرح نیز می تواند در آینده نتایج مثبتی برای کشور داشته باشد.
گرجی اظهارکرد: درحال حاضر یافتن استعداد و پرورش آن به صورت یک علم درآمده است و بخش اعظم آن توسط علوم اعصاب انجام می شود.
وی که صاحب کرسی پژوهشی علوم اعصاب صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران است با اشاره به اینکه مدیریت علم و استعداد یابی در دنیا قدمت 20 ساله دارد، گفت:در هشت سال گذشته در کشورها بر روی این علم توجه ویژه ای شده است


25 آذر 1394 / تعداد نمایش : 1640