متن کامل خبر


 
برگزاری کارگاه مدیریت پسماند شبه خانگی و آزمایشگاهی

خلاصه خبر: کارگاه مدیریت پسماند شبه خانگی و آزمایشگاهی به همت دفتر آموزش کارکنان دانشگاه و در راستای اهداف طرح تحول راهبردی، 25 آذرماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در این کارگاه دکتر آرش رضایی دانش آموخته دکتری بازیافت از دانشگاه RWTH Aachen آلمان و مجری طرح مدیریت پسماند در سخنانی، تولید، تفکیک و فروش را سه مولفه لازم جهت برقراری صحیح چرخه بازیافت عنوان کرد و گفت: در مدیریت پسماند تنها تفکیک زباله مهم نیست بلکه فروش و امحای آن نیز بسیار مهم است. نقش نیروهای خدماتی در این چرخه بسیار حائز اهمیت است و باید انگیزه های لازم برای آنان در این طرح دیده شود.
وی با اشاره به اهمیت بازیافت خاطرنشان کرد: صرفه جویی در منابع طبیعی، استفاده از مواد بازیافتی به جای مواد خام اولیه، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش حجم زباله تولیدی از جمله موارد اهمیت بازیافت است.
وی با اشاره به آغاز این طرح در دانشکده پزشکی به عنوان پایلوت اظهار داشت: جانمایی سطل های جمع آوری پسماند، نصب بنر و چسب گذاری، آموزش پرسنل، انتقال محتویات سطل ها به اتاقک مخازن جمع آوری و جمع آوری روزانه/ هفتگی پسماند خشک توسط پیمانکار بازیافت از مواردی است که جهت بازیافت پسماند شبه خانگی در دانشکده انجام شد.
وی با بیان اینکه یک برنامه بازیافت موفق نیازمند تفکیک صحیح می باشد گفت: سطل های تفکیک در مبدا پسماند در ساختمان 1 و 5 پزشکی، خوابگاه های نرگش و مدرس و مرکز بهداشت دانشگاه گذاشته شده است و کارگاه هایی نیز جهت آموزش پرسنل و دانشجویان برگزار شد تا این طرح با همکاری همه دانشگاهیان با موفقیت پیش برود.
وی در ادامه به توضیحاتی در خصوص پسماندهای خشک، تر، ویژه و ... پرداخت و گفت: دور ریز نان جزء زباله تر محسوب می شود زیرا با جدا گذاشتن آن، مقادیر زیادی نان خشک توسط افراد متفرقه جمع آوری می شود و در شرایط نامناسب نگهداری و نان ها کپک می زند و سم خطرناک آفلاتوکسین‌ در آن ایجاد می شود که این نان های حاوی سموم خطرناک به عنوان خوراک به دام ها داده می شود و سم آن در چرخه شیر و گوشت دام ها نیز وارد می شود که بسیار خطرناک و سرطان زا می باشد.
وی افزود: در ساختمان شماره 5 پزشکی دانشگاه ماهانه 200 کیلو پسماند خشک قابل فروش تولید می گردد که این عدد در کل دانشگاه به مراتب بیشتر خواهد بود و می توان از آن درآمدزایی نمود.
وی با اشاره به طرح جمع آوری و امحای لامپ های فلورسنت و کم مصرف گفت: ما در این طرح از تمامی نیروهای تاسیسات خواستیم تا تمامی لامپ های سوخته را در مکانی که به این منظور تعبیه شده است قرار دهند که لامپ ها در این مکان جمع آوری و پس از آن توسط پیمانکار برده و در دستگاه لامپ خوار بخار جیوه آن گرفته و امحا می شود.
در این طرح در طی 4 ماه 250 کیلو لامپ سوخته معادل 1100 عدد لامپ کم مصرف و فلورسنت جمع آوری و امحای کامل شد.
وی افزایش روحیه همکاری، افزایش روحیه حفاظت محیط زیست، افزایش حساسیت نسبت به اهمیت مدیریت پسماند، کاهش حجم پسماند تولید شده و ایجاد در آمدزایی برای دانشگاه را از دستاوردهای این طرح عنوان کرد.
در ادامه مهندس مهسا مرادی دانشجوی دکتری بهداشت محیط دانشگاه در خصوص مدیریت پسماند های آزمایشگاهی مطالبی را عنوان کرد.
گفتنی این کارگاه برای کارمندانی که به موفق به شرکت در آن نشده اند، مجددا در روز سه شنبه 4 دی ماه از ساعت 10 تا 12 برگزار خواهد شد.


26 آذر 1397 / تعداد نمایش : 1971