متن کامل خبر


 
صداقت، آرامش، احترام و وقت شناسي ويژگي بارز دكتر آيينه وند بود

خلاصه خبر: نشست تخصصی آیینه وند، زن و معرفت تاریخی» صبح روز 24 آذر در سالن شهید مطهری دانشگاه با حضور معاون امور زنان ریاست جمهوری، جمعی از کارکنان آن نهاد و همچنین اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته مطالعات زنان دانشگاههای کشور برگزار میشود.

نشست تخصصی آیینه وند، زن و معرفت تاریخی» صبح روز 24 آذر در سالن شهید مطهری دانشگاه با حضور معاون امور زنان ریاست جمهوری، جمعی از کارکنان آن نهاد و همچنین اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته مطالعات زنان دانشگاههای کشور برگزار میشود. به همین بهانه با تعدادی از همکاران زنده یاد آیینه وند در باره ویژگیهای اخلاقی و نگاه وی به زنان گفتگوهایی انجام داده ایم. در همین زمینه دكتر زهرا احمدی پور تاكيد كرد: دكتر آيينه وند اعتقادشان این بود که زنان قابل اعتمادند، بنابراین در خور شأنشان هم باید به آنان مسئولیت داد.

دكتر زهرا احمدی پور عضو هيات علمي دانشكده علوم انساني در خصوص ویژگیهای ممتاز اخلاقی دکتر آیینهوند اظهار داشت: شاید اصلی ترین امتیاز اخلاقی دکتر آیینه وند، آرامش درونی و روحی ايشان بود که به ثبات روحی رسیده بودند و این آرامش در تمام سکنات و رفتار وی پديدار بود و به اطرافیان هم منتقل می شد. اصلی ترین شاخصه ی رفتاری آقای دکتر آیینه وند آرامش بود که می توانست از این آرامش بهره بگیرد و آن را درك كند.
وي افزود: صداقت ویژگی دیگر دكتر آيينه وند بود و هيچ گاه از مدار صداقت خارج نمي شد و اين نشانه سلامت نفس ايشان بود چون می دانست که نه وامدار کسی است و نه تعهدی را برای خود ایجاد کرده ،که مجبور باشد کاری را انجام بدهد که در مسیر صداقت نباشد.
وي خاطر نشان كرد: دکتر یک روحیه ی تعاملی همراه با احترام نسبت به همه داشتند که این ارتباط با همکاران، دانشجويان، کارمندان؛ در زمان تصدي مسئوليت دانشكده و نيز پژوهشگاه علوم انسانی مورد اذعان همه بود و به هیچ عنوان افراد شاغل در مجموعه ی تحت مدیریتشان از این دایره حذف نمی شدند و به یک ارتباط بالا به پایینی یا غیردوستانه در محیط کار قائل نبودند. دكتر آيينه وند هميشه سعي مي كرد دیگران را در هر موقعیتی که هستند بزرگ بشمارد، این جزء ویژگی های ذاتی ایشان بود که در كمتر كسي يافت مي شود.
وي با تاكيد بر وقت شناسي مرحوم آيينه وند اظهار كرد: متعهد به زمان و رعایت کردن زمان بود. به خاطر وقت شناس بودن و به دليل حرمتی که برای خود و دیگران قائل بود، در هر برنامه ای قبل از زمان موعد حاضر می شدند كه اين امر نشان دهنده ی تعهد بالای کاری ایشان بود.
وي با اشاره به تخصص دكتر آيينه وند در زمينه تاريخ اسلام تاكيد كرد: تسلط زیاد ايشان به تاریخ اسلام باعث می شد که به فراخور نیاز و به ويژه زمان هايي که نیاز به ادله های محکم داشتیم خیلی اثرگذار و راهگشا بودند و همین تسلط خیلی زیاد بود که توانست چهره ی بین المللی آقای دکتر را به ویژه در کشورهای اسلامی بسیار پررنگ تر از داخل معرفی کند.
وي افزود: ضمن اینکه تمرکز استاد بر اسلام روحانی ، یعنی آن خلأیی که امروز در جهان اسلام شاهد آن هستیم و اینکه اسلام بخواهد که به هر قیمتی دیگران به این دین روي بیاورند. ايشان مدل های افراطی که در حال حاضر در دنیا اتفاق میفتد را کلا نفی می کرد و معتقد بود که اسلام ما اسلامی است که با قلب ها جلو می رود و نه با شمشیر. آنجایی که بحث شمشیر ورود کرده آن جاهایی بوده که ما از آنچه که به عنوان ذات اسلام بوده، دور شدیم و وارد ویژگی های رفتاری زمامداران شدیم که اسلام اینگونه معرفی شد. به نظرمن استاد بر روي اين موضوعات خیلی تمرکز داشتند و باز کمتر کسی در تاریخ اسلام توانسته بر روی این وجه از تاریخ کار بكند.
وي به روزهای سخت پس از فقدان دكتر آيينه وند اشاره كرد و گفت: دانشکده ما روزهای بدون استاد است، روز اداری من با روشن شدن کامپیوتر و تصویر استاد روی دسکتاپم شروع میشود. با سلامی که به ایشان می دهم و طلب کمک برای همراهی های بی دریغش و بعد کارم را شروع می کنم. البته که دانشکده بدون دکتر ايينه وند اصلا روح ندارد. ولي منش آقای دکتر اینقدر بزرگ بود که باید در این دانشکده ساری و جاری شود و رسالت سنگینی بر دوش ما به عنوان دوستان و دانش آموختگان استاد است که این منش را تداوم دهیم. یعنی اگر واقعا ارادت داریم باید بتوانیم آن منش را در دانشکده حفظ کنیم تا همیشه ردی از استاد در دانشکده تداوم داشته باشد.


15 آذر 1394 / تعداد نمایش : 1593