متن کامل خبر


 
یازدهمین سمینار سالانه الکتروشیمی ایران برگزار شد

خلاصه خبر: یازدهمین سمینار سالانه الکتروشیمی ایران 27 و 28 آبان ماه در سالن جابربن حيان دانشگاه برگزار شد.

یازدهمین سمینار سالانه الکتروشیمی ایران 27 و 28 آبان ماه در سالن جابربن حيان دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این سمینار دکتر حسین غریبی، دبیر همایش، گزارشی از عملکرد این همایش سالانه و نحوه برگزاری آن ارائه کرد. سپس دکتر یعقوب فتح‌اللهی، معاون پژوهشی دانشگاه و مهندس سید مجید هدایت، مدیرعامل شرکت توسعه منابع انرژی توان به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ادامه مهندس هدایت در سخنرانی خود با تأکید بر اینکه باید در بخش صنایع دفاعی کشور شاهد نوآوری‌ و تحول باشیم، درباره حوزه «نظام نوآوری باز» اعلام کرد: در دوره‌های اخیر قادر شدیم این نظام را در صنایع دفاعی کشور مستقر کنیم. در این نظام بر هسته دانا و شبکه توانا و استفاده از شبکه تأکید ویژه صورت می‌گیرد. نظام نوآوری باز در چهار ساختار شکل می‌گیرد، ابتدا در مراکز رصد تکنولوژی و آینده‌پژوهی،‌ سپس در دفاتر طراحی که در آن نگاهی به نظام نوآوری داریم، سوم در مراکز توسعه فناوری که اتفاقا تعداد آنها در بعضی از صنایع در کشور بسیار زیاد است، و نهایتاً در فضای تجاری‌سازی رخ می‌دهد.
وي همچنین تأکید کرد: گسترش صنعت لیتیوم در کشور یکی از الزاماتی است که باید به آن توجه ویژه داشت، زیرا این تکنولوژی از بین 10 تکنولوژی کلیدی دنیا در رتبه دوم قرار دارد و طبق آمارها نرخ رشد باتری‌های لیتیومی در جهان از 7% در سال 2015 به 10% رسیده است.
وي علاوه بر ذکر مزایای باتری‌های لیتیومی و کاربرد گسترده آن در تکنولوژی گفت: به رغم اینکه این صنعت در سال 2000 شروع شد، با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است. باید در این حوزه با کشف ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی، بومی‌سازی مواد اولیه، توسعه محصول و توسعه دانش و فناوری پیشرفت کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

هدایت میزان نیاز کشور به باتری‌های لیتیومی را تشریح کرد و افزود: طبق بررسی‌ها، کشور به 35 میلیون آمپر بر ساعت در لپ‌تاپ نیاز دارد اما این میزان هم اکنون 3 هزار است، همچنین به 5 میلیون آمپر در صنعت خوردرو سازی نیاز داریم که متأسفانه تاکنون این میزان محدود به 300 خودرو شده‌ است. در مجموع حداقل کشور به 45 میلیون آمپر نیاز دارد که حتی این مقدار تا 10 میلیون آمپر نیز قابل افزایش است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع انرژی توان خبر داد: هفته گذشته با همکاری دانشگاه تهران برنامه‌ریزی شد که 30 اتوبوس برقی وارد شهر شود، با توجه به نقش بسزای این اقدامات در کاهش گازهای گلخانه‌ای و کمک به محیط زیست خانم دکتر ابتکار نیز از این طرح استقبال لازم را به عمل آوردند.
وي تصریح کرد: کشور باید به سمتی پیش برود که برای صنعت الکترونیکی جایگاه ویژه‌ای قائل شود. استاندارد‌سازی محصولات و توسعه زیرساخت‌ها لازم برای دست‌یابی به این مهم لازم است. این طرح لیتیومی طرح بسیار کارآمدی است و امیدواریم که با حمایت مسئولان به نحو احسن اجرا شود. همچنین باید از حمایت بخش خصوصی نیز برای رسیدن به سند چشم‌انداز 10 ساله بهره جست.
وي با اشاره به چشم انداز ده ساله كشور يادآور شد: طبق این سند چشم‌انداز ظرف 10 سال آینده باید تعداد خودروهای الکتریکی کشور به 20 هزار و تعداد موتور سیکلت‌های الکتریکی به یک میلیون برسد. همچنین علاوه بر این، کشور به 12 صنعت جدید لیتیوم نیازمند است.
در ادامه این مراسم، از دکتر مجید طوسیان استاد تمام دانشگاه خواج نصیر طوسی که مدرک دکتری خود را از گرنوبل فرانسه دریافت کرده و پروفسور افسانه صفوی، استاد دانشگاه شیراز که مدرک پسادکتری خود را از دانشگاه لیدز انگلستان دریافت کرده است، تقدیر به عمل آمد


30 آبان 1394 / تعداد نمایش : 1757