متن کامل خبر


 
رییس جمهوری از دکتر سعید کاظمی نجفی به عنوان یکی از برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی تجلیل کرد

خلاصه خبر: برگزیدگان سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نیز بیست و پنجمین دوره جایزه جهانی کتاب سال، هجدهم بهمن ماه طی مراسمی با حضور رئیس جمهور معرفی و تجلیل شدند.

آثار برگزیده سی‌ و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران صبح امروز چهارشنبه ۱۸ بهمن‌ماه و طی مراسمی با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری در تالار وحدت در تهران، معرفی شدند.
در این دوره از دکتر سعید کاظمی نجفی عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی با کتاب ارزیابی غیرمخرب درختان سرپا(تهران: دانشگاه تربیت مدرس، مرکز نشر آثار علمی، ۱۳۹۵) به عنوان یکی از برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی تجلیل شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این آیین طی سخنانی گفت: امروز بار و رسالت سنگینی بر دوش نویسندگان و مولفان ما است برای این که بتوانند هر آنچه برای جامعه مفید و لازم است را از طریق بیان، کتابت و تبیین زبان واقعیت ها بیان کنند و این فرصت نامحدود است.
وی تصریح کرد: همه ما فرصت عمری به اندازه 60 الی 70 ساله و گاهی 100 ساله داریم که این محدود است و زمان نشاطی که می خواهیم یاد بگیریم محدودتر است.
وی ادامه داد: هم زمان محدود برای فراگیری و هم تبیین و منتقل کردن به دیگران مهم است. مهم است چه کتاب یا مطلبی بنویسیم و چه موردی نیاز اصلی زمان امروز ما است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ممکن است یک نوشته بحث خوبی باشد ولی برای کلاس دوم یا سوم دبستان به درد نخورد یا برای اول و دوم دانشگاه به درد بخور نباشد.
روحانی گفت: زمان، موقعیت، انقلاب،تاریخ، دوستان، دشمنان، منطقه و جهان همه شرایط باید در نظر بگیریم و اهداف و آرمان های بلند را مدنظر قرار دهیم و بر آن مبنا ببینیم بهترین نیاز چیست که بنویسیم تا منتقل شود.
وی با طرح این سوال که چرا بعضی از کتاب ها جاودانه و برخی در چاپ اول دچار مشکل می شود، تصریح کرد: کتاب حافظ، سعدی و مولانا هر چه می خوانیم کهنه نمی شود، این چه اندیشه ای است که قرن ها نورافشانی می کند و جاده را نشان می دهد و گاهی یک شعر حافظ از سوی 10 نفر، 10 روش برداشت می کنند و این به معنای آن است که یک اندیشه دقیق و بلند است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود البته بیشتر اندیشه این افراد از اسلام، قرآن، حدیث و کلام پیامبر (ص) و معصومین (ع) گرفته شده است.
روحانی با طرح این سوال که می گویید چرا کتاب نمی خرند و نمی خوانند، گفت: بخشی تقصیر ما است، باید به گونه ای بنویسیم که مردم تشنه آن هستند و هر چیزی فصلی دارد و باید بر اساس نیاز جامعه مطالب نوشته شود.
وی خاطرنشان کرد همین امروز در دنیا کتابی چاپ می شود که مردم صبح صف می بندند تا کتاب را بخرند، چرا که نوشته های آن منطبق بر نیاز جامعه است. حال ممکن است این نیاز سیاسی، حزبی، فرهنگی و علمی باشد که اگر منطبق بر نیاز جامعه چیزی نوشتیم حتما مورد استقبال قرار می گیرد.
رییس جمهوری تاکید کرد: دولت باید تسهیل گر و کمک کننده مولفان و نویسندگان باشد. گاهی کتابی نوشته می شود و در جای دیگر برای ممیزی می آید که معلوم نیست چه کسانی در ممیزی هستند.
روحانی اظهارداشت: اگر از من بپرسید می گویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممیزی را به انجمن های اندیشمندان، فرهیختگان و ناشران بزرگ واگذار کند که امور را دقیق تر انجام دهند.
وی تصریح کرد: امور را به اهلش واگذار کنیم و هر چیزی را که به اهلش واگذار کنیم، موفق تر خواهد بود.
رییس جمهوری در این مراسم از برگزیدگان داخلی و خارجی سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و پنجمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد.
در این دوره از جایزه کتاب سال، داوران در 72 گروه آثار تولیدشده در سال 1395 را بررسی کرده‌اند. کتاب‌های تالیف و ترجمه گروه‌های کلیات، فلسفه اسلامی، فلسفه غرب، دین، علوم‌اجتماعی، زبان، علوم‌کاربردی، هنر، ادبیات و تاریخ ارزیابی شده‌اند.
در بخش جایزه جهانی کتاب سال این دوره نیز کتاب‌ها در حوزه‌های مطالعات اسلامی، تاریخ علم، فقه، حقوق، تاریخ، تمدن اسلامی، مطالعات علوم قرآنی، هنر، معماری، اقتصاد اسلامی، علم کلام، تصوف عرفان، تاریخ اسلام و تمدن اسلامی، مطالعات شیعی و اسلام معاصر ارزیابی شدند.
در سی و پنجمین دوره این جایزه در نهایت ۲۸ اثر تالیفی، ۱۳ اثر ترجمه ای و دو اثر تصحیحی انتخاب و به عنوان برگزیده و یا شایسته تقدیر تعیین شدند.
سی‌وپنجمین دوره جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال با هدف حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گرامیداشت ایام فجر و یاد و خاطره امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی، اظهار کرد: انقلاب ما با کتاب متولد شده است، همان‌گونه که اسلام با کتاب متولد شد. انقلاب ما از معدود انقلاب‌هایی بود که رهبران آن از نویسندگان کتاب بودند؛ امام خمینی (ره)، آیت‌الله طالقانی، شهید مطهری، شهید بهشتی، مقام معظم رهبری و هر شخصیت موثر دیگری در انقلاب ۵۷ از نویسندگان و مولفان بوده‌اند.
او در ادامه گفت: انقلاب اسلامی با کتاب شروع شد. کتاب‌ها، خیابان‌ها را پُر کردند. پیاده‌روهای تهران و شهرهای دیگر پُر از کتاب شده بود. انقلاب ما برای پایداری خود به کتاب نیازمند است. کتاب‌ها نقطه اتصال علم، فرهنگ، هنر و دین هستند و در کشورهای دیگر هم همین‌گونه است. این مسائل با کتاب پیوند عمیقی دارند.
صالحی همچنین اظهار کرد: اگر بخواهیم تشبیهی داشته باشیم کتاب مانند ذخایر نفت خام است که با پتروشیمی می‌توان این ذخیره ارزشمند را فرآوری کرد و آن را به فرهنگ خلاق، هنر پویا و دین عالمانه، نه دین عامیانه تبدیل کرد. اگر بخواهیم توسعه پایدار، همه‌جانبه، متکامل و ژرف‌نگر داشته باشیم به کتاب نیازمندیم.


18 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 3130