متن کامل خبر


 
روز آمار و برنامه ریزی در دانشگاه گرامی داشته شد

خلاصه خبر: مراسم بزرگداشت روز آمار و برنامه ریزی صبح امروز پنجم آبانماه با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، رییس دانشگاه، رییس مرکز آمار ایران، کارشناسان، محققان و پژوهشگران در سالن شهید چمران دانشگاه برگزار شد.

مراسم بزرگداشت روز آمار و برنامه ریزی صبح امروز پنجم آبانماه با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، رییس دانشگاه، رییس مرکز آمار ایران، کارشناسان، محققان و پژوهشگران در سالن شهید چمران دانشگاه برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این مراسم اظهار داشت: توافق هسته ای در شورای عالی امنیت ملی و در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و رهبری هم مهر تاییدی بر توافق زدند. اکثریت قاطع مردم هم در نظرسنجی ها موافقت خود را با این توافق اعلام کردند بنابراین اخلاق مداری، ولایت مداری و وطن دوستی اقتضاء می کند که دیگر علیه توافق هسته ای موضع گیری نشود.
وی مهمترین اقدام دولت در دوران پساتحریم را اجرای اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و افزود: ما با رگ و پوست خود مشکلات جامعه را احساس می کنیم. برخی که از زندگی مردم خبر ندارند، دنبال ادامه مسیر قبلی بودند زیرا خود آنها مشکل نداشتند اما ما مشکلات جامعه را درک می کنیم و امیدواریم با کمک نخبگان کشور بتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برنامه ریزی صحیح نیازمند داشتن تصویر مناسبی از واقعیات جامعه است، خاطرنشان کرد: این واقعیات بدون وجود آمار دقیق مشخص نمی شود. در واقع توصیف واقعی وضع موجود نیازمند آمار است. نه تنها اقتصاد، صنعت، کشاورزی و خدمات نیازمند آمار است، بلکه فرهنگ، سیاست و مسائل اجتماعی و علمی کشور نیز باید با زبان آمار شناخته شود.

 

وی تاکید کرد: ما وقتی از آمار سخن می گوییم به معنای راستگویی بر پایه آمار است نه آمارسازی. مبنای دولت یازدهم هم توصیف وضعیت گذشته، حال و آینده کشور بر اساس واقعیات آماری است که بر اساس چارچوب های علمی تولید می شود. هدف این دولت این است که جامعه بداند ما در چه وضعیتی هستیم و چگونه با مشارکت عموم شهروندان می خواهیم بر مشکلات غلبه کنیم.
جهانگیری همچنین خاطرنشان کرد: آمار وسیله ای برای برنامه ریزی برای حل چالش های کشور از جمله چالش های محیط زیست، آب، خشکسالی، بیکاری، ایران هراسی، ناامنی در منطقه و مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. ما باید از منابع مادی و معنوی خود به درستی استفاده کرده و از اتلاف سرمایه های اجتماعی و مادی جلوگیری کنیم. ما باید به این نتیجه برسیم که بر اساس قانون و به دور از مداخلات سلیقه ای عمل کنیم زیرا کشوری به سعادت می رسد که قانون مند بوده و در چارچوب های علمی حرکت کند.
عبدالرضا رحمانی فضلی نیز در مراسم گرامی‌داشت روز آمار و برنامه‌ریزی در دانشگاه تربیت مدرس گفت: ما در ایران با دو پدیده مهاجرت بین‌المللی و مهاجرت داخلی روبرو هستیم. در مقوله مهاجرت بین‌المللی، کشور ما بیشترین مهاجر را از کشور افغانستان دارد و در زمینه مهاجرت داخلی نیز ما با این پدیده روبرو هستیم.
وی در ادامه افزود: مهاجرت‌هایی که در سطح ملی رخ می‌دهد بی تاثیر از نظامات بین المللی نیست، تاثیرگذاری‌های تفکر، اندیشه و کارکرد نظام بین المللی در کشورهای مختلف موجب این اقدامات می شود. یک نوع مهاجرت‌های با مدیریت، قانونی و برنامه ریزی شده است که برای دولت‌ها ایجاد اشکال نمی‌کند چون با توجه به منابع، ظرفیت و شرایط اقدام به جذب یا اعزام مهاجر می کنند. آنچه عمدتا در پدیده مهاجرت به عنوان یک موضوع مساله ساز مطرح است، مهاجرت‌های غیر مدیریت شده و غیر قانونی است که برای کشورهای مختلف هم مبدا و هم مقصد و در داخل در سطح ملی و منطقه ای مشکلاتی ایجاد می کند و حل این مساله مستلزم برنامه ریزی دقیق است.
وی درباره علل مهاجرت داخلی اظهار کرد: از عمده‌ترین دلایلی که موجب مهاجرت می‌شود وجود بسترهای نامتوازن، نامتعادل و نابرابری است که این مساله می‌تواند در مسائل اقتصادی، امنیتی،‌ خدماتی و درآمد یا توزیع باشد. هر چند دلیل مبنایی که می‌توان به آن اشاره کرد رویکردها، تفکر و اندیشه است.

رحمانی‌فضلی در ادامه گفت: اگر نابرابری و عدم توازن و تعادل را موضوع اصلی در انتقال جمعیت و مهاجرت بدانیم و این موضوع را خاستگاه نظامات برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی خود بدانیم متوجه می‌شویم که رویکردها و اندیشه‌ها در برنامه ریزی‌ها و بودجه‌ریزی‌ها تأثیرگذار هستند بنابراین باید در رویکرد، تفکر و اندیشه دقت بیشتری انجام شود. اگر در یک کشور تفکر حاکم بر فعالیت‌ها توأم با عدالت، توازن اقتصادی و توسعه پایدار نباشد، آنچه که به عنوان فعالیت و مدیریت و برنامه‌ریزی محقق می‌شود مبنا قرار می‌گیرد و این مبنا موجب عدم توازن شده و در نهایت حرکت جمعیت‌ها را تشکیل خواهد داد.
وی ادامه داد: باید تلاش شود در قالب برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی به گونه‌ای حرکت کنیم که این مناطق دارای شرایط مناسب اقتصادی برای پایداری جمعیت در کشور باشند. در دولت یازدهم با این رویکرد سفرهای رئیس‌جمهور به گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که تمرکز در مناطق مرزی باشد و برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا در این مناطق به جای 100ها پروژه، در هر منطقه دو یا سه پروژه را داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اقداماتی که در مناطق مرزی با این نگاه صورت می‌گیرد می‌تواند حرکتی را در شرایط جاری باشد که با تدبیر روحانی اتفاق افتاده است و اگر بخواهیم این محرکات نهایتاً منجر به توازن، تعادل و پایداری جمعیت شود باید در نظام‌ها تغییر ایجاد کنیم چرا که خروجی نظام‌هایی مانند نظام بودجه‌ریزی، برنامه‌ریزی،اداری، پولی و بانکی عدم توازن و تعادل است و باید تلاش کنیم که به راه حلی با ثبات و پایدار برسیم

 


6 آبان 1394 / تعداد نمایش : 1629