متن کامل خبر


 
ورود دانشگاه به عرصه ی توسعه اقتصادی کشور نیازمند مدل مناسب می باشد

خلاصه خبر: در نشست شوراي پژوهشي كه بيست و پنجم مهرماه با حضور مشاور عالي صندوق نوآوري و شكوفايي برگزار شد؛ مشكلات و موانع تاسيس و توسعه شركت هاي دانش بنيان مورد بررسي قرار گرفت.

در نشست شوراي پژوهشي كه بيست و پنجم مهرماه با حضور مشاور عالي صندوق نوآوري و شكوفايي برگزار شد؛ مشكلات و موانع تاسيس و توسعه شركت هاي دانش بنيان مورد بررسي قرار گرفت.

در ابتداي اين نشست دكتر محمد حسين صادقي مشاور عالي صندوق نوآوري و شكوفايي سخنانی را با عنوان "اقتصاد دانش بنیان و نقش دانشگاهیان با معرفی خدمات و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی" ارائه كرد.
وي اظهار داشت: توسعه اقتصادی یک گلوگاه اصلی و اولویت اول کشور می باشد. کشور ما مزیت های نسبی فراوانی دارد که باید از آن به خوبی استفاده نمائیم. در این رابطه اقتصاد دانش بنیان کمک بسیاری به توسعه اقتصادی کشور خواهد نمود.
وي افزود: تکنولوژی های نوین مانند فناوری اطلاعات یا داروهای گیاهی ارزش افزوده بسیاری ایجاد می نماید. بررسی تجربه سایر کشور حاکی از آن است که داشتن منابع طبیعی و سرمایه، شرط کافی برای رشد و توسعه اقتصادی نمی باشد.
وي با بيان اينكه راه واقعی اشتغال زایی، اقتصاد دانش بنیان می باشد تاكيد كرد: پررنگ سازی نقش دانشگاه در توسعه اقتصادی کشور در این راستا کمک بسیاری خواهد نمود. پیشنهاد می گردد دانشگاه ها 60 درصد فعالیت خود را در راستای آموزش با کیفیت 30 درصد در راستای پژوهش با کیفیت و کاربردی و 10 درصد در راستای تبدیل یافته های پژوهشی به فناوری معطوف گرداند.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مكانيك تصريح كرد: کشور ما در تولید مقاله رتبه 16 در جهان را دارا می باشد، اما در شاخص اقتصاد دانش بنیان در رتبه 94 می باشیم. ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز مانند صندوق پژوهش و فناوری در راستای تبدیل یافته های پژوهشی به فناوری بسیار مهم می باشد.
وي خاطر نشان كرد: دانشگاهیان در قبال آینده جوانان مسئول می باشند و پیشنهاد می گردد ارتباط موثر دانشگاه و مراکز صنعتی و تجاری سازی یافته های پژوهشی از طریق ایجاد و گسترش شرکت های دانش بنیان به کمک دانش آموختگان را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وي افزود: قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات در مجلس و شورای نگهبان در آبان سال 89 تصویب گردید. مزایای سکوی حمایتی دانش بنیان؛ معافیت مالیاتی 15 ساله و ... می باشد.
مشاور عالي صندوق نوآوري و شكوفايي يادآور شد: تاکنون حدود 1600 شرکت دانش بنیان تشکیل شده اند که نزدیک به 1000 شرکت نوپا می باشند. شرکت های دانش بنیان بایستی در حوزه ی فناوری های برتر و با ایجاد ارزش افزوده اقتصادی فراوان فعالیت نمایند.

وي با اشاره به اينكه ماموریت صندوق نوآوري و شكوفايي کمک به توسعه فناوری ملی می باشد اظهار كرد: صندوق برای پژوهش طبق قانون نمی تواند بودجه ای اختصاص دهد و اختصاص بودجه بعد از تجاری سازی صورت خواهد پذیرفت. تسهیلات ارائه شده توسط صندوق با بانک ها متفاوت و به مراتب ساده تر و سریع تر می باشد.
صندوق برای نمونه سازی صنعتی تسهیلات قرض الحسنه نیز ارائه مي كند. از جمله تسهیلات دیگر صندوق، مي توان به ضمانت نامه، مشارکت، تسهیلات تولید و سرمایه گذاری خطر پذیر در طرح های تحول آفرین، ... اشاره كرد.
در ادامه گزارشی از عملکرد صندوق در پذیرش طرح های شرکت بنیان ارائه گردید.
دکتر فتح الهی معاون پژوهشي دانشگاه نيز در ادامه تصريح كرد: ورود دانشگاه به عرصه ی توسعه ی اقتصادی کشور نیازمند مدل می باشد و کپی برداری ساده جوابگوی این کار نخواهد بود. ارزیابی عملکرد پارک های علم و فناوری پیش نیاز برنامه ریزی دستگاه های مالی اقتصادی دانش بنیان می باشد. صرف ارائه تسهیلات مالی به شرکت های دانش بنیان کفایت نمی نمی کند و بایستی دیگر بسترهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی لازم نیز برای ورود محصولات این شرکت ها به جامعه آماده گردد.
در ادامه اعضاي شوراي پژوهشي در خصوص مشكلات و موانع تاسيس و توسعه شركت هاي دانش بنيان،‌ فرهنگ سازي در خصوص تاسيس شركت هاي دانش بنيان، مشكل بازاريابي و فروش محصولات توليدي شركت هاي دانش بنيان و مشكل عدم آشنايي اين شركت ها با قوانين كسب و كار،‌ عدم وجود نظام اقتصادي علمي در كشور و اهميت توجه به رسالت توليد علم در كنار تاسيس شركت دانش بنيان در دانشگاه مطالبي را بیان كردند.

 


5 آبان 1394 / تعداد نمایش : 1508