متن کامل خبر


 
اولين همايش ملي كشاورزي و كارآفريني" برگزار شد

خلاصه خبر: "اولين همايش ملي كشاورزي و كارآفريني" با هدف ارايه دستاوردهاي نوين علمي در زمينه كارآفريني در حوزه‌هاي مختلف كشاورزي، شبکه¬سازی و توسعه فرصت¬های تبادل تجارب کارآفرینی در رشته‌هاي مختلف كشاورزي و با معرفی و تجلیل از دانشجویان و دانش‌آموختگان كشاورزي کارآفرین، بیستم بهمن ماه در دانشكده كشاورزي دانشگاه برگزار شد.

اولين همايش ملي كشاورزي و كارآفريني با هدف ارايه دستاوردهاي نوين علمي در زمينه كارآفريني در حوزه‌هاي مختلف كشاورزي، شبکه سازی و توسعه فرصت های تبادل تجارب کارآفرینی در رشته‌هاي مختلف كشاورزي و با معرفی و تجلیل از دانشجویان و دانش‌آموختگان كشاورزي کارآفرین، بیستم بهمن ماه در دانشكده كشاورزي دانشگاه برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم كه به همت گروه ترويج و آموزش كشاورزي برگزار شد، دكتر علی اصغر طالبي، رئيس دانشكده كشاورزي و رئيس این همايش، در خصوص اهميت بخش كشاورزي و لزوم حركت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌هاي نسل سوم (كارآفرين) اظهار داشت: در خصوص موضوع همایش یعنی کارآفرینی، کشور ما در موقعیت بیم و امید است. بیم از این نظر که بیکاری یکی از مهمترین چالش های امروز کشور ماست و کم توجهی به آن می تواند همه جوانب زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی را تحت تأثیر قرار دهد و امید از این نظر که کشور ما با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های فوق العاده ای که دارد ثابت کرده در هر زمینه ای عزم و اراده ملی و حمایت همه جانبه وجود داشته باشد می تواند به دستاوردهای بزرگی همپای کشورهای پیشرفته دنیا دست پیدا کند.
دکتر طالبی افزود: دانشگاه های ما از حدود 15 سال قبل جهت گیری خود را از آموزش محوری به پژوهش محوری تغییر دادند و در این مسیر عمده تمرکز بر انتشارات علمی بود و حقیقتاً دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی افتخار آفرینی کردند. در سال های اخیر دانشگاه ها بر اساس مشکلات کشور و نیازهای موجود در جامعه به تدریج متوجه شدند که باید مسیر خود را تا حدی اصلاح کنند و ضمن حفظ ارزش های اصیل دانشگاه ها یعنی آموزش و پژوهش پویا، قدری برون گرا باشند و به نیازهای جامعه پاسخ دهند و باید خود را بخشی از جامعه بدانند و مسائل و نیازهای جامعه را بشناسد و به آنها پاسخ دهند.
وي اذعان داشت:در آینده شاید لازم باشد برای اینکه دانشگاه ها نقش خود را در زمینه کارآفرینی ایفا کنند رشته های جدیدی بر اساس نیازهای جامعه ایجاد شود و امکانات دانشگاه را در رشته های میان رشته ای توسعه پیدا کرده و بعضی از رشته های فاقد کاربرد تعطیل شوند. در عین حال ما اعتقاد داریم دانشگاه ها باید در جهت اقتصاد مقاومتی، تجاری سازی علم و توانمندسازی و مهارت افزایی فارغ التحصیلان تلاش کرده و در کارآفرینی نقش مهمی ایفا کنند ولی بحث اشتغال صرفاً از طریق دانشگاه¬ها حل نخواهد شد و این موضوع باید در سیاست¬گذاری¬های کلان کشور مورد توجه قرار گیرد.

اولين همايش ملي كشاورزي

رييس دانشكده كشاورزي يادآور شد: اجرای اصل 44 قانون اساسی که بیان می کند نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار است، کلید حل مشکل اشتغال و بیکاری است، ولی همه دولت هایی که بعد از پیروزی انقلاب بر سر کار آمدند در اجرای سیاست های کلی اصل 44 که در بر گیرنده حقوق ملت در توسعه اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی نیست چندان توفیقی نیافتند.
وي با اشاره به وضعیت ایران از نظر فضای کسب و کار گفت: بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط بانک جهانی در سال 2016 ایران دارای رتبه 118 در بین 189 کشور است که نشان می-دهد وضعیت مناسبی از نظر محیط کسب و کار در کشور وجود ندارد. همچنين ارتباطات بین المللی، جذب سرمایه گذاری خارجی، سهولت صادرات از جمله مسایل کلانی است که اشتغال و کارآفرینی را تحت تأثیر قرار می دهد و از این نظر هم وضعیت کشور ما مطلوب نیست.
دكتر طالبي خاطر نشان كرد: در زمینه رشته های کشاورزی سیاست ها و برنامه های دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بنگاه های اقتصادی، صندوق های بازنشستگی، بانک¬ها می توانند در کارآفرینی در بخش کشاورزی بسیار مؤثر باشند، در حالیکه بیشتر سرمایه گذاری ها در بخش های غیر مولد صورت می گیرد.
در ادامه، دكتر عنایت عباسي، مدير گروه ترويج و آموزش كشاورزي و دبير علمي همايش، در خصوص اقدامات صورت گرفته به منظور برگزاري اين همايش گزارشي ارائه كرد.
ارائه تجربيات مؤسسه علمي كاربردي جهاد كشاورزي از سوي دكتر بصام رئيس مؤسسه، سخنراني در خصوص دانشگاه كارآفرين از سوي دكتر شريف‌زاده، مدير مركز كارآفريني دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان، ارائه تجربيات كارآفرينانه دانشجويان دانشكده كشاورزي دانشگاه رازي كرمانشاه از سوي دكتر زرافشاني، مدير گروه ترويج و آموش كشاورزي اين دانشگاه، از جمله برنامه‌هاي دیگر مراسم افتتاحیه این همايش بود.

اولين همايش ملي كشاورزي

گفتنی است در اين همايش عباس برزگر، کارآفرین موفق در زمینه گردشگری روستايي و مؤسس دهکده گردشگری شهرستان بوانات در استان فارس، با تشريح فراز و نشیب مسیری که طی نموده و بیان موفقیت ها و شکست های خود در طی این مسیر برای شرکت کنندگان، رمز موفقیت در این زمینه را پشتکار، علاقه¬مندی و مبازره با مشکلات و موانع پیش‌رو دانست. سخنراني وی با استقبال شركت‌كنندگان مواجه شد.
بيان تجربيات موفق كارآفرينان در حوزه‌هاي دانشجويي، دانش‌آموختگان و اعضاي هيأت علمي بخش عمده اولين همايش ملي كشاورزي و كارآفريني بود. در اين زمينه تعداد 14 نفر از كارآفرينان در گرايش‌هاي مختلف كشاورزي به بيان تجربيات و فعاليت‌هاي خود پرداختند وسپس مورد تقدير قرار گرفتند. در این همایش، همچنين تعداد 43 مقاله به صورت پوستر مورد پذيرش قرار گرفته در مجاورت سالن برگزاري همايش نمايش داده شد.
برگزاري نمايشگاه جانبي از دستاوردهاي كارآفرينان مؤسسه علمي كاربردي جهاد كشاورزي از ديگر برنامه‌هاي اين همايش بود.


30 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 2290