متن کامل خبر


 
بررسی امکان جایگزینی پرندگان به جای مدل های متداول آزمایشگاهی برای درمان‌ بیماری‌های قلبی

خلاصه خبر: تلاش مشترک پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آرکانزاس: بررسی امکان جایگزینی پرندگان به جای مدل های متداول آزمایشگاهی برای درمان‌ بیماری‌های قلبی

جایگزینی پرندگان به جای مدل های متداول آزمایشگاهی پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آرکانزاس آمریکا در یک تلاش تیمی در صددند از پرندگان به جای موش و خرگوش (به عنوان متداول ترین مدل‌های حیوانات آزمایشگاهی) در بررسی روشهای درمانی نوین بیماری‌های قلب و عروق استفاده کنند.

محمد کاملی، دانش آموخته رشته فیزیولوژی طیور که به عنوان یکی از محققان این تیم در گفتگویی اظهار داشت: در این طرح تاکنون از پرنده بلدرچین و جوجه‌های جوان در ساخت مدل‌های حیوانی استفاده شده است. وی علت انتخاب این مدل ها را نسبت به مدل‌های گذشته، ارزان تر بودن و کارکرد راحت تر و دسترسی آسان تر آن توصیف کرد.
دانش آموخته دانشگاه با بیان اینکه با ساخت این مدل دیگر نیازی به تست برخی از داروها بر روی انسان نیست، افزود: از راه پاتولوژی ژن موجود در این مدل می توان برخی از داروها را بر روی آن تست کرد.
کاملی با اشاره به اینکه این پژوهش در دانشگاه تربیت مدرس در حال انجام است، تصریح کرد: 80 درصد تحقیقات این پژوهش به پایان رسیده و انجام این تحقیقات با موفقیت همراه بوده است.
وی درباره کاربردهای این مدل، خاطرنشان کرد: با ساخت این مدل می توان به پیشرفت‌هایی در خصوص بهبود بیماری‌های قلبی، ریوی و فشار خون دست یافت. گفتنی است دکتر شعبان رحیمی و دکتر امیر کریمی ترشیزی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دکتر رابرت وایتمن از دانشگاه آرکانزاس آمریکا در انجام این پژوهش با همدیگر همکاری دارند.


28 مهر 1394 / تعداد نمایش : 1980