متن کامل خبر


 
دکتر افروز در نشست مبانی روانشناختی ازدواج: طلاق نتیجه انتخاب بی دقت است

خلاصه خبر: نشست علمی- فرهنگی مبانی روانشناختی ازدواج با عنوان انتخاب دقیق، ازدواج آسان روز شنبه یازدهم مهرماه با حضور دکتر غلامعلی افروز استاد ممتاز دانشگاه تهران و جمع کثیری از دانشجویان در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه برگزار شد.

نشست علمی- فرهنگی مبانی روانشناختی ازدواج با عنوان انتخاب دقیق، ازدواج آسان روز شنبه یازدهم مهرماه با حضور دکتر غلامعلی افروز استاد ممتاز دانشگاه تهران و جمع کثیری از دانشجویان در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه برگزار شد.

دکتر افروزدر ابتدای این نشست دکتر افروز با بیان این نکته که خداوند متعال زوج آفرین است بر ازدواج به عنوان نیاز فطری بشر تأکید کرد و گفت: ازدواج یک نیاز است که در فطرت بشر نهادینه شده و افرادی که از روی عمد به ازدواج تن نمی دهند عموما در آینده به افسردگی و اضطراب دچار می شوند. ازدواج موقت، ازدواج با همجنس و پارتنر شیپ نیز روش هایی است که با موفقیت روبه رو نبوده و بشر بر اساس فطرت خود همسری همیشگی و جاودانه می خواهد.
وی دستیابی به آرامش را اساسی ترین هدف ازدواج برشمرد و افزود: دو منبع برای رسیدن به آرامش وجود دارد. یکی خداوند متعال است و پس از آن، زندگی در کنار خانواده که شامل همسر و پدر و مادر می شود. ازدواج برای فرزند آوری و ارضاء غرایز جنسی نیست بلکه هدف اصلی رسیدن به آرامش است که همانا خوشبختی حقیقی است. فرزند آوری و رفع نیازهای جنسی و تمایلات نفسانی نتایج و پیامدهای قهری ازدواج هستند . همسر مطلوب آرامش بخش و آرامش آفرین است. زنان باید آرامش آفرین و شوهران سنگربان آرامش زنان خود باشند. خانواده اولین آموزشگاه فرزندان است و بچه ها باید در آرامش رشد کنند.
رییس اندیشکده خانواده در ادامه با اشاره به اینکه از هر 4 ازدواج یکی به طلاق، یکی به درگیری، یکی به بی تفاوتی و یکی به رضایتمندی می انجامد گفت: طلاق نتیجه انتخاب بی دقت است. انتخاب همسر مهمترین،سرنوشت ساز ترین و ماندگارترین انتخاب زندگی هر فرد می باشد. برای انتخاب همسر باید یک ذره بین بزرگ برداشت و به ارزیابی دقیق پرداخت. پس از آن مشورت و هم اندیشی نیز برای انتخاب صحیح لازم است. اولین قدم دقت در انتخاب است به دنبال آن باید به شناخت دست یافت که آن هم با صحبت و گفتگو در حداقل 10 جلسه 10 ساعته در منزل و با هماهنگی خانواده ها میسر می شود. برای شناخت صحیح باید مشاهده طبیعی داشت و این مشاهده با رفت و آمد و گفتگو برای دخترو پسر و خانواده ها بدست می آید.
وی افزود: 27سال کار پژوهشی من نشان داده که ریشه های زندگی ماندگار در جاذبه های روانی، عاطفی، رفتاری و جنسی زوجین است و مقدمه جاذبه جنسی، جاذبه عاطفی و روانی می باشد. فردی که بالفعل و بالقوه آرامش آفرین باشد همسر مطلوب به شمار می آید. زن و شوهر باید قابلیت تن پوشی روانی و نفسانی یکدیگر را داشته باشند، عیوب یکدیگر را بپوشانند و همواره مودت و محبت خود را تقدیم یکدیگر کنند. جاذبه های کلامی، بصری، شناختی، ظاهری و عاطفی را نثار یکدیگر کنند چرا که بعد از خداوند نزدیکترین فرد به انسان همسر اوست. حقوق همسر در بسیاری از موارد جلوتر از حقوق پدر و مادر است.


15 مهر 1394 / تعداد نمایش : 1901