متن کامل خبر


 
نشست تخصصی فواید قصه شناسی تطبیقی با سخنرانی پروفسور اولریش مارزلف برگزار شد

خلاصه خبر: نشست تخصصی فواید قصه شناسی تطبیقی با سخنرانی پروفسور اولریش مارزلف یازدهم اسفندماه جاری با حضور جمع کثیری از دانشجویان، اساتید و علاقمندان در سالن اجتماعات استاد میرحسنی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

نشست تخصصی فواید قصه شناسی تطبیقی با سخنرانی پروفسور اولریش مارزلف یازدهم اسفندماه جاری با حضور جمع کثیری از دانشجویان، اساتید و علاقمندان در سالن اجتماعات استاد میرحسنی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
در این نشست تخصصی که به همت مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی با همکاری دانشکده هنر و معماری و دانشکده علوم انسانی برگزار شد، پروفسور مارزلف از قصه گویی به عنوان یک نیاز اساسی در ارتباطات انسانی نام برد و در خصوص اهداف اصلی قصه گویی گفت: در طول دوران قصه گویی با هدف آموزش و درس دادن به دیگران، بازگو کردن مسائل و اتفاقات روزمره، خبررسانی و آگاه کردن، گزارش دادن وقایع، سرگرم کردن دیگران و بیان تجارب به کار رفته است.
وی در توضیح ژانرهای ادبی اظهار داشت: قصه ها در ژانرهای مختلف همچون افسانه، قصص تاریخی، مذهبی، قصه های حیوانات، شوخی های کوتاه، امثال و عجایب و غرایب قابل تقسیم هستند. ادبیات مردمی ایرانیان انواع دیگری از قصه گویی در قالب قصه های تقویمی، قصه های کتب درسی و پرده خوانی را نیز در خود جای داده است.
پروفسور مارزلف در زمینه سنت شفاهی قصه گویی به نقش رسانه های عصر حاضر اشاره کرد و گفت: در دوران حاضر بسیاری از قصه های روزمره و قصه های مدرن توسط رسانه ها، تلفن همراه و اینترنت (وبلاگ ها، فیس بوک، توئیتر) منتشر می شوند. نقش این ابزار و رسانه های نوین در ترویج و نشر قصه های شفاهی بسیار قابل ملاحظه است.

نشست تخصصی فواید قصه شناسی تطبیقی

وی در پایان به بررسی تاریخ قصه شناسی از دیدگاه اروپائیان پرداخت و دیدگاه ها، نظرات و آثار جاکوب و ویلیام گیریم Grimm ، بن فی Benfey، ویلیام من هارد Mannhardt ، جولیوس و کارل کرون Krohn، مولر Mulle ، آنتی آرنه Aarne ، استیت تامپسون Thompson ، ملادمیر پروپ Propp و آلبرت وسیلسکی Wesselski را مطرح و بررسی کرد.
گفتنی است پروفسور اولریش مارزلف، شرق‌شناس و پژوهشگر ادبیات فولکلور ایران، تحصیلات خود را در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز و دکترای خود را در رشته شرق شناسی از دانشگاه کلن آلمان دریافت کرد . آخرین اثر او که حاصل چهل سال تحقیق وی در زمینه داستان های ایرانی و ایران شناسی است، پژوهشی سترگ با نام «دایره‌المعارف قصه» می باشد که در ۱۴ جلد و با ۳۶۰۰ مدخل، در آکادمی علوم دانشگاه گوتینگن آلمان منتشر شده است. از دیگر آثار منتشر شده پروفسور مارزلف در ایران می‌توان به آلبوم شاهنامه اشاره کرد.


15 اسفند 1394 / تعداد نمایش : 3551