متن کامل خبر


 
كسب عنوان دانشمند جوان مهندسي كشور از سوي عضو هيات علمي دانشگاه

خلاصه خبر: مراسم گرامیداشت روز مهندسی و دوازدهمین دوره تجلیل از «مهندسان» برجسته و چهارمین دوره تجلیل از «استادان» و «دانشمندان جوان» برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه پنجم اسفندماه، همزمان با روز مهندسی، توسط گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم برگزار شد.

مراسم گرامیداشت روز مهندسی و دوازدهمین دوره تجلیل از «مهندسان» برجسته و چهارمین دوره تجلیل از «استادان» و «دانشمندان جوان» برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه پنجم اسفندماه، همزمان با روز مهندسی، توسط گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم برگزار شد. در این مراسم ‌از دكتر علي حسين زاده كاشان عضو هيات علمي دانشكده مهندسي صنايع و سيستم ها به عنوان دانشمند جوان برجسته مهندسي كشور تجليل شد.
در این آیین دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر سعید سهراب پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، دکتر محمدرضا شمس اردکانی دبیر و دکتر محمد شاهدی معاون پژوهشی علوم محض و کاربردی فرهنگستان علوم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، دکتر محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس، دکتر علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، بیش از 100 نفر از اعضای فرهنگستان، استادان دانشگاهها، مهندسان و استادان و دانشمندان جوان برجسته برگزیده سال های قبل فرهنگستان، دانشجویان، علاقمندان و خانواده های برگزیدگان سال 94 تشکیل شد، از آقایان دکتر سیدکمال الدین نیک روش (در مهندسی برق و کامپیوتر، از دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، دکتر رامز وقار (در مهندسی مواد و متالورژی، از دانشگاه تهران) و دکتر ارسلان قهرمانی (در مهندسی عمران، از دانشگاه شیراز) به عنوان «استادان برجسته مهندسی» کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال 1394 تجلیل به عمل آمد. همچنین در بخش مهندسان برجسته کشور، از آقایان مهندس احمد بیدآبادی (در رشته مهندسی برق و کامپیوتر) و مهندس محسن رادنیا (در رشته مهندسی صنایع) به عنوان «مهندسان برجسته» کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال 1394 و در بخش دانشمندان جوان برچسته مهندسی کشور، از آقایان دکتر توکل پاکیزه (در مهندسی برق و کامپیوتر، از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی)، دکتر بهرام رمضان زاده کراتی (در مهندسی شیمی، از مؤسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش)، دکتر علی حسین زاده کاشان (در مهندسی صنایع، از دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر سیامک طلعت اهری (در مهندسی عمران، از دانشگاه تبریز)، دکتر حسن سالاریه (در مهندسی مکانیک، از دانشگاه صنعتی شریف) و دکتر محسن کاظمی نژاد (در مهندسی مواد، از دانشگاه صنعتی شریف) به عنوان «دانشمندان جوان برجسته مهندسی» کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال 1394 تجلیل شد.
دكتر علي حسين زاده كاشان متولد 1360 در شهر تهران است. وي داراي مدرك دکترای تخصصی مهندسی صنایع و پسا دکتري از دانشگاه صنعتي اميرکبير مي باشد. حسین زاده از سال 1392 به عنوان عضو هيات علمي در دانشكده مهندسي صنايع و سيستم ها مشغول به فعاليت است.
از تاليفات وي مي توان به چاپ 35 مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی و ارائه بيش از 30 مقاله در کنفرانس­های داخلی و بین المللی اشاره كرد. ضمن اينكه كتاب وي با عنوان كتاب استراتژي عمليات (استراتژي توليد و خدمات) در دوازدهمين دوره جايزه کتاب فصل جمهوري اسلامي ايران به عنوان کتاب شايسته تقدير شناخته شده است.
از جمله نوآوري هاي دكتر حسين زاده كاشان مي توان به ابداع الگوريتم بهينه‌سازي ملهم از مسابقات قهرماني در ليگ‌هاي ورزشي، ابداع الگوريتم بهينه‌سازي ملهم از فيزيک نور و اپتيک، ابداع الگوريتم بهينه‌سازي ملهم از فرآيند شناسايي و بمباران مواضع دشمن در ميادين نبرد و ابداع الگوریتم‌های مبتنی بر تکامل و هوش جمعی خاص منظوره برای مسائل بهینه‌سازی ترکیبی اشاره كرد.
کسب عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه تربيت مدرس در سال 1393،کسب اعتبار پژوهشي مرحوم کاظمي آشتياني بنياد ملي نخبگان (اعطايي به استادياران جوان)-1391،کسب جايزه علمي شهيد چمران بنياد ملي نخبگان- 1389، کسب جايزه علمي بنياد ملی نخبگان- 1388،کسب جايزه و لوح براي کتاب شايسته تقدير از دوازدهمين دوره جايزه کتاب فصل جمهوري اسلامي ايران- 1389، دانشجوي ممتاز دوره دکتري و دانشجوي برگزيده دانشکده مهندسي صنايع در دانشگاه صنعتي اميرکبير در امر پژوهش و كسب عنوان دانش آموخته برتر در مقاطع مختلف تحصيلي از جمله برخي از افتخارات دكتر حسين زاده كاشان مي باشد.
وي همچنين در دوازدهمین نکوداشت روز مهندسی كه پنجم اسفند ماه از سوي فرهنگستان علوم برگزار شد، ‌ به عنوان دانشمند جوان برجسته مهندسي كشور مورد تقدير قرار گرفت.
دکتر حسین زاده در گفتگويي با خبرنگار روابط عمومي به علل انتخاب خود به عنوان دانشمند جوان برجسته اشاره و اظهار داشت: فراخوانی که سالیانه از سوی فرهنگستان علوم برای انتخاب دانشمند جوان برجسته اعلام می شود، شرایطی را تعیین می کند که بر اساس آن امتیازاتی به فعالیتهای پژوهشی اعم از مقالات چاپ شده در نشریات معتبر، کتب تالیفی، طرح های پژوهشی و کاربردی، افتخارات و جوایز و سایر فعالیتهای پژوهشی و ترویجی تعلق می‌گیرد. این امتیازات مبنای بررسی سوابق افراد در کمیته های ارزیابی و در نهایت منجر به انتخاب یک نفر بعنوان دانشمند جوان برجسته می شود.
وي ادامه داد: با توجه به سطح رقابت میان افراد کاندیدا، قاعدتا علت انتخاب اینجانب حجم فعالیت های پژوهشی، میزان ارجاع به مقالات چاپ شده، ابداعات در حوزه مهندسی صنایع و سایر موارد بوده است. از جمله این موارد می توان به چاپ بیش از 60 مقاله در مجلات و کنفرانس های معتبر ملی و بین المللی اشاره کرد که تعدادی از آنها از ارجاعات بالایی برخوردار هستند. همچنین کسب بنیاد ملی نخبگان، کسب جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران، کسب عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه تربیت مدرس و کسب عنوان دانش آموخته برتر در مقاطع مختلف تحصیلی از افتخارات اینجانب می باشند.
عضو هيات علمي دانشگاه افزود: در تعدادی از مقالات اینجانب، که صورت مساله برخواسته از صنعت بوده، راه حل ارائه شده برای آن علاوه بر اينكه در قالب يك سيستم در كارخانه يا سازمان مربوطه استقرار يافته است،‌ به واسطه جنبه نوآوري آن از ارزش علمی نیز برخوردار بوده است که منجر به به چاپ آن شده است. با توجه به اینکه "دانشمند جوان برجسته" عنوانی است که عمدتا بر اساس سوابق پژوهشی فرد به وی تعلق می گیرد، و با توجه به اینکه نقش فعالیت‌های علمی و آموزشی اینجانب در صنعت، در ساخت سوابق پژوهشی نیز تاثيرگذار بوده، این امر به نوبه خود در انتخاب اینجانب بعنوان دانشمند جوان برجسته نقش داشته است.
دكتر حسين زاده خاطر نشان كرد: نوآوری هایی که فعالیتهای تحقیقاتی اینجانب به همراه داشته اند در دو دسته كاربردي و تحقيقاتي قابل طبقه بندي هستند.. در حال حاضر تعدادی از محققانی که در حوزه مهندسی عمران، مهندسی برق و كامپيوتر ، مهندسی صنایع و غیره فعالیت دارند از روش‌ها و الگوریتم‌های اینجانب بهره‌ برده اند. به همین دلیل، ارجاعات به مقالاتی که در این حوزه میان رشته ای داشته ام از رشد نسبتا سریعی برخوردار بوده است.
دانشمند جوان مهندسي كشور با اشاره به انتظارات خود از دانشگاه تاكيد كرد: با وجهه‌ای که دانشگاه تربیت مدرس از آن برخوردار است انتظار می‌رود ارتباطات آن با صنعت شکل قوی تری به خود بگیرد. بدیهی است هرچه چرخ این ارتباط با سرعت بیشتری به چرخش درآید، به همان نسبت سایر انتظارات اعم از ارتقای معیشت، ارتقای علمی و رضایت شغلی نیز در سطح مطلوب تری قرار خواهد گرفت. علاوه براین ضروری است معرفي موثر دانشگاه و قابلیت‌ها و دستاوردهای آن شکل پررنگ تری به خود بگیرد. البته امیدواریم طرح تحول راهبردی دانشگاه تربیت مدرس که اخیرا تدوین شده و اینجانب نیز در آن مشارکت داشته‌ام درصدد رفع این کاستی برآید.
وي در پاسخ به اين سوال كه دانشگاه چگونه مي تواند به دانش و نوآوري محققان در جهت كاربردي شدن آنها كمك نمايد، گفت: متأسفانه بسیاری از اعضای هیات علمی دانشگاه ها نمی توانند در زمینه معرفی، تولید و فروش نتایج تحقیقات‌شان موفق ظاهر شوند. یكی از راههای حل این قبیل مشکلات می تواند توسعه مراكز رشد و پارک‌های علم و فناوری وابسته به دانشگاه باشد. طراحی رویکرد مناسب برای ارائه خدمات مربی گری، در اختیار قرار دادن فضای فیزیکی، كمك‌های مالی و معافیت‌های بیمه ای و مالیاتی می تواند تاثیر چشمگیری در کاربردی شدن ایده ها و پژوهش‌ها داشته باشد.
وي با اشاره به اهميت اقتصاد مقاومتي در ارتقاي سطح علمي كشور يادآور شد: چنانچه ارکان اقتصاد مقاومتی در کشور نهادینه شود آنگاه دوران تحریم و پسا تحریم دیگر معنی دار نخواهد بود؛ زیرا اقتصاد بقدری مستحکم شده است که غیر قابل تأثیر از سوی دشمن می شود. یکی از مهمترین روش های اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است. دقیقا در این قسمت است که نقش محققان و پژوهشگران پر رنگ می شود. بنابراین حال که در دوران پسا برجام فرصت بهره برداری از شرایط پیش رو وجود دارد، بايد دانشگاهیان به تعامل هرچه بیشتر با دنیا پرداخته و به ارتقای سطح علم و فناوری و همزمان بومی سازی آن بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی بپردازند تا مجالی برای عنادورزی دشمنان در آینده باقی نماند.


6 اسفند 1394 / تعداد نمایش : 3717