[ Print ]  [ Close ]

http://www.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=22247   , 1403/02/31


جلسه دفاع پایان نامه: سیده مهسا سجادی اطاقسرا، گروه شیلات

ارائه کننده: سیده مهسا سجادی اطاقسرا
استاد راهنما: دکتر سیدفخرالدین حسینی
استاد ناظر داخلی: دکتر مسعود رضایی
استاد ناظر خارجی: دکتر سیدمهدی اجاق
نماینده تحصیلات تکمیلی: دکتر مسعود رضایی
تاریخ: 1402/11/11
ساعت: 13
مکان: ساختمان علوم دریایی

چکیده:
افزایش روبه‌رشد استفاده از مواد پلاستیکی و همچنین بازیافت دشوار اکثر این مواد، صنایع بسته ­بندی را به تحقیق در مورد مواد زیست­ تخریب­ پذیر ترغیب نموده است. علاوه ­بر­این، کیفیت و ایمنی مواد غذایی از نگرانی­ های عمده در صنعت غذا هستند. این پژوهش به ­منظور تهیه و ارزیابی فیلم دولایه بر مبنای پلی­کاپرولاکتون (PCL)[1] - کیتوزان (CH)[2]/ژلاتین­ماهی (FG)[3]/موم زنبورعسل (BW)[4] (CGB)[5] جهت کاربرد در بسته ­بندی مواد غذایی و ارزیابی فیلم دولایه بهینه حاوی آستازانتین (AST)[6] به ­منظور فراهم نمودن فیلم بسته‌بندی آنتی­اکسیدانی انجام گرفت. در راستای این هدف، فیلم ­های دو­لایه با نسبت ­های مختلف پلیمری (100PCL:0CGB)، (77/5PCL:22/5CGB)، (55PCL:45CGB)، (32/5PCL:67/5CGB)، (0PCL:100CGB) تهیه شدند و تیمار بهینه پس از ارزیابی ویژگی ­های فیلم، تعیین شد. سپس به تیمار بهینه (55PCL:45CGB) موردنظر، AST آزاد در سه نسبت مختلف (1/۰، 25/۰ و 5/0%) افزوده شده و خواص فیزیکی، مکانیکی، ساختاری و آنتی­اکسیدانی فیلم ­ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. فیلم PCL بیشترین مقاومت مکانیکی و همچنین خواص مقاومت در برابر بخار آب را نشان داد، به ­طوری­که حضور آن در فیلم دولایه سبب بهبود خواص ذکر شده در فیلم مرکب سه­ جزئی (CGB) گردید. از­طرفی شفافیت فیلم PCL به‌وسیله لایه CGB بهبود یافت. در ادامه، به‌منظور تولید فیلم ­های آنتی­اکسیدانی، AST در سه غلظت متفاوت (1/0، 25/0 و 5/0%) به‌عنوان آنتی­اکسیدان به فیلم بهینه 55PCL:45CGB اضافه گردید. نتایج حاصل، حاکی از بهبود شفافیت فیلم دولایه با افزودن AST تا سطح 25/۰ درصد است؛ ولی با افزایش غلظت آن به 8/0 درصد، شفافیت فیلم تا حدی کاهش یافت. همچنین، فیلم دارای 5/0 درصد AST حداکثر تخریب­ کنندگی رادیکال آزاد DPPH را از خود نشان داد. نتایج این تحقیق نشان داد که فیلم دو­لایه PCL/CGB حاوی AST، می­تواند جهت طراحی و توسعه فیلم­ های بسته­بندی ضد اکسیدانی باهدف بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری محصولات غذایی مورداستفاده قرار گیرد.

 

 

 


08:17 - چهارشنبه 11 بهمن 1402    /    شماره خبر : 22247    /    تعداد نمايش خبر : 48