[ Print ]  [ Close ]

http://www.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=10248   , 1403/02/10


نشست تخصصی مدیریت پایدار آب های زیرزمینی برگزار شد


در ابتدای این نشست مهندس میبدی مدیر کل سابق دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو در خصوص وضعیت فعلی منابع آب زیرزمینی کشور مطالبی را عنوان کرد.

وی اظهار داشت: در سال 93 نسخه جدید طرح احیاء و تعادل بخشی احیا شد و با 15 پروژه به تصویب رسید و به این نتیجه رسیدیم که این طرح با روش های پلیسی قابل اجرا نیست و باید در تصمیم گیری و اجرا، کشاورزان را سهیم کرد و رویکرد ما در این طرح فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بود. همچنین توسعه و پیاده سازی مدیریت مشارکتی و تعیین تکلیف چاه فاقد پروانه با همکاری کشاورزان و تشکل ها و مطالعات و و پروژه های مکمل آبخیزداری به آن اضافه شد.

وی ادامه داد: برای بهبود وضعیت آب های زیرزمینی باید دانشگاهیان و NGOها وارد عمل شوند و طرح تعادل بخشی مجددا راه بیفتد و اولویت کار ما کشاورزان باشند و بحث اخذ حق النظاره دوباره احیا شود و نصب کنتور و به روز کردن اطلاعات نیز در این راستا بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه دکتر نامور کارشناسی ارشد و مدیر پروژه در شرکت مهندسی مشاور Woodard&curran آمریکا در خصوص تجربیات ایالت کالیفرنیای آمریکا در مدیریت پایدار آب های زیرزمینی مطالبی را عنوان کرد.

وی اظهار داشت: این پروژه از سال آینده وارد مرحله اجرا می شود و یک پروژه 20 ساله است .منابع آب کالیفرنیا از نظر مساحت و شرایط جغرافیایی با منطقه زاگرس در غرب ایران شباهت زیادی دارد. مساحت این منطقه 400 هزار کیلومتر است و 40 میلیون جمعیت دارد و 10 میلیون هکتار زمین زیر کشت برای کشاورزی دارد.

وی در ادامه با اشاره به قانون مدیریت پایدار آب های زیرزمینی در کالیفرنیا گفت: قانون سیستم حق آبه آبهای سطحی در سال 1914 و قانون مدیریت پایدار آب های زیرزمینی در سال 2014 تصویب شد. از خصوصیات این قانون الزام به مدیریت پایدار آب های زیرزمینی، ترویج و کنترل و مدیریت محلی آبهای زیرزمینی ، تاسیس سازمانهای مدیریت پایدار آبهای زیرزمینی، قدرت قانونی برای اجرا، تهیه برنامه های پایداری برای هر منطقه واجرای برنامه پایداری در زمان 20 ساله است و هدف آن از بین بردن اثرات نامطلوب استفاده از آب های زیرزمینی در طول 20 سال است.

وی در ادامه در خصوص مراحل اجرای قانون مدیریت آب های زیرزمینی و منابع مالی آن مطالبی را عنوان کرد.

در ادامه این نشست دکتر کتابچی و دکتر رجبی از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص راهکارها و چالش های برآورد بیلان منابع آب زیرزمینی و نقش خطاهای آن در مدل های تصمیم و نیز تصمیم سازی بر مبنای مدل های عددی سخنرانی کردند.

سخنرانی دکتر بهروز مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آ ب منطقه ای فارس در خصوص مدیریت مشارکتی منابع آب زیرزمینی، سخنرانی دکتر مصطفوی مدیر کل حفاظت و امور مشترکین منابع آب زیرزمینی شرکت مدیرت منابع اب ایران در خصوص موفقیت ها و آسیب های طرح تعادل بخشی منابع اب زیرزمینی کشور و مهندس سرزعیم مدیر عامل شرکت آب خاک تهران در خصوص اخلاق آب از دیگر برنامه های این نشست بود.

جمع بندی و پاسخ به سوالات و گفتگو پیرامون اندرکنش سیلاب و آب های زیرزمینی پایان بخش این نشست یک روزه بود.



17:16 - شنبه 7 ارديبهشت 1398    /    شماره خبر : 10248    /    تعداد نمايش خبر : 1651