جلسه دفاع از پايان نامه: خانم نازنین کتابچی: مهندسی فرآیند

خلاصه خبر: بررسی سینتیک تشکیل هیدرات کربن دی اکسید در حضور مواد فعال سطحی و نانوساختارهای مبتنی بر گرافن

• عنوان: بررسی سینتیک تشکیل هیدرات کربن دی اکسید در حضور مواد فعال سطحی و نانوساختارهای مبتنی بر گرافن
  • ارائه‌کننده: نازنین کتابچی
  • استاد راهنما: دکتر مهرداد منطقیان
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر حسن پهلوانزاده
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر حمید گنجی (پژوهشگاه صنعت نفت
  • استاد مشاور اول: دکتر امیرحسین محمدی
  • مکان: دانشکده مهندسی صنایع، اتاق 222
  • تاریخ: 7/12/97
  • ساعت: 14:30

چکیدهروند فزاینده انتشار گازهای گلخانه ای درنتیجه احتراق سوخت های فسیلی، از نگرانی های مهم امروز جامعه جهانی است. با توجه به نقش مهمی که این گازها در تغییرات آب و هوایی جهانی ایفا می¬کنند، لزوم مطالعه بر روش های جداسازی و جلوگیری از انتشار این گازها بیش از پیش احساس می¬شود. امروزه بحث هیدرات های گازی به عنوان گزینه ای جدید برای کاهش میزان کربن دی اکسید اتمسفریک مطرح شده اند؛ علاوه بر این، هیدرات کربن دی اکسید کاربردهای دیگری در جداسازی گازها و سیستم های برودتی نیز داراست. در پژوهش پیش رو، تاثیر حضور نانوساختارهای مبتنی بر گرافن و ماده ی فعال سطحی SDS بر سینتیک تشکیل هیدرات کربن دی اکسید بررسی گردیده است. در این پژوهش ابتدا نانوساختارهای مبتنی بر گرافن با روش اصلاح شده ی هامرز سنتز شده و آنالیزهای مشخصه یابی جهت بررسی صحت و کیفیت نانوساختارها انجام گرفت. سپس، آزمایش¬های سینتیکی تشکیل هیدرات جهت بررسی اثر حضور این افزودنی و ماده فعال سطحی SDS به تنهایی و توامان، در دو شرایط دمایی 5/0 و 5/2 درجه سانتیگراد و فشارهای 20و 30 بار انجام شد. نتایج حاکی از تاثیر مثبت این افزودنی ها در بهبود سینتیک هیدرات بوده است؛ به طوری که حضور همزمان SDS و گرافن اکساید به ترتیب در غلظت های ppm1000 و 6 بهترین عملکرد را در کاهش زمان القا داشته و این مقدار را تا 2/7 برابر کاهش داده است. همچنین مشاهده شد بیشترین تغییرات درصد تبدیل آب به هیدرات نسبت به آب خالص، درحضور همزمان SDS و گرافن اکساید در غلظت های ppm 1000 و 6 رخ داد. تاثیر این افزودنی ها بر ثابت ظاهری سرعت تشکیل هیدرات نیز مورد مطالعه قرار گرفت. ظرفیت ذخیره سازی گاز در حضور افزودنی ها در هر دو دما و فشار مورد بررسی قرار گرفت. این مقدار در تمامی غلظت های افزودنی ها تغییر محسوسی نداشته و در حدود 174 بوده است.
کلمات کلیدیهیدرات، سینتیک، نانوساختار، گرافن اکساید،SDS ، مواد فعال سطحی، کربن دی اکسید

6 اسفند 1397 / تعداد نمایش : 1448