متن کامل خبر


 
هفدهمین جلسه هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبه مورخ 97/7/04هفدهمین جلسه ی هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی پیرو موضوع «اقتصاد مقاومتی» با حضور آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده، خانم دکتر چوبچیان، دبیر جلسات هم اندیشی و جمعی از استادان برگزار شد.

در این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام­ا... مجید،  ابتدا آقای دکتر رسول واعظ ترشیزی، عضو هیأت علمی گروه طیور و معاون آموزشی دانشکده، به ارائه نقطه نظرات خویش پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت که: انتخاب طیور گوشتی تجاری طی چند دهه­ ی اخیر برای بهبود صفات رشد و راندمان غذا، سبب افزایش حساسیت آن­ها به عوامل بیماری­زا، ناهنجاری­ ها و همچنین اختلال در آسایش و سلامتی آن­ها شده است. با توجه به تقاضای روزافزون مصرف کننده به مواد غذایی سالم، به نظر می­رسد طیور تجاری فعلی به علت دارا بودن مشکلات حرکتی و ناهنجاری­های اسکلتی، اشتیاق شدید به مصرف غذا، افزایش چربی لاشه، کاهش جوجه ­درآوری و باروری و در نهایت کاهش ماندگاری در نتیجه­ی مرگ ناگهانی، توانایی سازگاری با این شرایط را نداشته باشند. از طرفی، هرچند نژادها یا سویه­های بومی برای این شرایط به‌خوبی سازش یافته و از منابع غنی تولید پروتئین با منشأ دامی سالم محسوب می ­شوند، اما یکی از مهم‌ترین دلایلی که این نژادها به‌صورت گسترده پرورش داده نمی‌شوند، سطح تولید پایین آن‌ها در مقایسه با سویه­ های گوشتی تجاری است.

آقای دکتر واعظ افزود: با افزایش سطح آگاهی مصرف‌کنندگان در خصوص سالم بودن فرآورده­های دامی حاصل از پرورش طبیعی، تقاضا برای مصرف این محصولات روز به‌روز بیشتر شده است. به همین دلیل، در سال­های اخیر برخی شرکت­های تولید کننده­ی طیور گوشتی برای تولید سویه­ های مناسب که امکان پرورش آن‌ها در خارج از سالن وجود داشته و برای سامانه­ های پرورش فضای باز مناسب باشند، اقدام به تولید سویه ­های کندرشد با استفاده از تلاقی سویه­ های تجاری و بومی کرده ­اند. وجود سویه­ی گوشتی تجاری آرین همراه با لاین­های مختلف پدری و مادری و همچنین سویه­ های مختلف مرغ بومی در ایران این امکان را فراهم می­ کند تا بتوان از تلاقی آن­ها با یک­دیگر، پرنده­ هایی ایجاد کرد که علاوه بر عملکرد نسبتاً مناسب در سامانده­ی فضای باز ، سطح ایمنی مناسبی نیز داشته باشد. در هم­ اندیشی حاضر، به اهمیت تولید گوشت مرغ از طریق پرورش در فضای آزاد، سطح تولید سویه­ های کندرشد موجود در مقایسه با سویه ­های رایج گوشتی تجاری و همچنین به  استفاده از توانایی­ های کشور برای تولید سویه ­های مناسب پرورش در فضای باز اشاره خواهد شد.

     گفتنی است که در هفدهمین جلسه هم­ اندیشی استادان دانشکده کشاورزی، همچنین آقایان دکتر وکیل پور، دکتر طالبی، دکتر حاجی قنبر، دکتر احمدی، دکتر مسعودی و دکتر ثابت در رابطه با موضوع جلسه به ارائه سخنرانی پرداختند.

14 مهر 1397 / تعداد نمایش : 58