یازدهمین جلسه هم اندیشی اساتید دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبهمورخ 96/9/01 یازدهمین جلسه ی هم اندیشی اساتید دانشکده کشاورزی با موضوع " اقتصاد مقاومتی" و با حضورحجت الاسلام و المسلمین آقای دلنواز، نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده و جمعی از اساتید برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبه مورخ961/9/01 یازدهمین جلسه ی هم اندیشی اساتید دانشکده کشاورزی با موضوع " اقتصاد مقاومتی" و با حضورحجت الاسلام و المسلمین آقای دلنواز، نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده و جمعی از اساتید برگزار شد. در این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید، ابتدا خانم دکتر چوبچیان، دبیر جلسات هم اندیشی در دانشکده کشاورزی، ضمن تشکر از حضور اساتید، از آقای دکتر محمد حسن وکیل پور عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی خواستندکه در ادامه مباحث جلسه دهم هم اندیشی، به ارائه بخش دوم صحبت های خود در خصوص تبیین اقتصاد مقاومتی بپردازند سپس آقای دکتر محمد حسن وکیل پور، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، به ارائه مطالبی در این خصوص پرداختند که به صورت کلی بر روی دو محور متمرکز بود: محور اول تبیین اقتصاد مقاومتی براساس آیات قرانی و دیدگاههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای (دامت برکاته) و محور دوم: تشریح ویژگی های سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و بیان مصداق هایی در این زمینه بود.

آقای دکتر وکیل پور در شروع سخنانش اظهار داشت که: اقتصاد مقاومتی ، اقتصادی است که بر دو محورتمرکز دارد:

1-    حفظ روند نرخ رشد های رو به بالا براساس چشم انداز ایران 1404  که می بایست حدود 8 درصد باشد.

2-    کاهش آسیب پذیری در اقتصاد با شناسایی نقاط آسیب پذیر و ترمیم آن.

وی هدف سیاست­های کلی اقتصاد مقاومتی را تامین رشد پویا و بهبود شاخص­های مقاومت اقتصادی و دست یابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله سیاست­های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهانی، انعطاف پذیر، مولد، فرصت ساز، درون­زا و برون­گرا دانست و افزود: بند اول مربوط به تامین شرایط و فعال­سازی کلی امکانات و منابع سرمایه انسانی به منظور توسعه کارآفرینی است و به حداکثر رساندن آحاد جامعه در فعالیت­های اقتصادی، تسهیل و تشویق همکاری­های جمعی و ارتقای درآمد و نقش طبقات کم درآمد و متوسط است. شرایطی در این بند است که یکی بحث استفاده از سرمایه­های انسانی است یکی هم مردمی کردن اقتصاد است و نکته دیگر تاکید بر نقش درآمد طبقات کم درآمد و متوسط است. نکته دیگر بحث کشاورزی چند کارکردی و فراتولیدی در اینجا مطرح است، می­توان در روستاها دو هدف را دنبال کرد: یکی بحث تولید ارزش است و در کنار آن استفاده از ظرفیت های زیست محیطی و اقتصاد منظر مد نظر می باشد.

آقای دکتر وکیل پور گفت: در اینجا بحث پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و سامان­دهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات و خدمات دانش بنیان و دست­یابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان نیز مطرح است. در رابطه با تعریف محصول دانش بنیان می توان گفت که محصولی است که سهم دانش در قیمت نهایی نسبت به مواد اولیه و نیروی کار بسیار بیشتر میشود. محور قرار دادن رشد بهره­وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید تا توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد و ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان ها نیز از جمله مباحثی است که در این زمینه مطرح است. ما در کشور از 14 اقلیم دنیا 12 اقلیم را دارا هستیم در صورتی که در بسیاری از کشورها تنها یک اقلیم وجود دارد و این یک مزیت خیلی خوب برای کشاورزی در کشور ما است.

آقای دکتر وکیل پور در پایان سخنانش تاکید کرد که در اقتصاد مقاومتی اصلاً بحث ریاضتی مطرح نیست. و در ادامه افزود: در اقتصاد مقاومتی اینکه ما کمبود بودجه داریم و مشکلات داریم و باید این کارها را انجام دهیم مطرح نمی­شود بلکه گفته می شود که ما در برابر مشکلات برای چه آمادگی داشته باشیم. اگر به تعریف مقام معظم رهبری دقت کنید تفاوت اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی را متوجه خواهید شد، ایشان بیان می دارند که ما باید اقتصادی داشته باشیم که روند رو به رشد اقتصادی را در کشور حفظ کند و آسیب های آن را کاهش دهد یعنی وضع اقتصاد به شکلی باشد که در مقابل ترفندهای دشمنان کمتر آسیب ببیند، یعنی ما نقاط آسیب پذیر اقتصاد را شناسایی و آن را ترمیم کنیم.

سپس آقای دکتر کریم زاده گفت:با توجه به تنوع آب و هوایی کشور و به تبع آن تنوع بسیار خوب محصولات کشاورزی از جمله انواع سبزیجات، میوه‌ها، گل‌ها و ... سالانه شاهد دور ریخت و هدر رفتن مقداری قابل توجهی از این محصولات مانند هلو، سیب درختی، سیب‌زمینی، پیاز و ... هستیم که این موضوع در رسانه‌های ملی نیز منعکس شده است. به نظر بنده این معضل در اثر نبود یک سیستم مدیریتی منسجم است. به عنوان مثال در مسایل اجتماعی روز، مثلا راه اندازی یک سیستم اینترنتی تاکسیرانی در تهران (اسنپ)، از امکانات موجود مسافربری (تاکسی، مسافر) با قیمت مناسب و در اسرع وقت، حد اکثر بهره‌وری را با مصرف حداقل انرژیداشته است. بنابراین، مشابه این مثال و همانند کشورهای پیشرفته، کشور ما نیز در حال حاضر برای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی نیاز مبرم به یک شرکت و یایک سیستم هوشمند توزیع محصولات کشاورزی دارد که این شرکت وظیفه شناسایی نوع محصولات و محل‌های تولید، شناسایی سیستم‌های حمل و نقل عمومی جاده ای، ریلی و هوایی، ارتباط با سردخانه‌ها و مراکز نگهداری استاندارد، ارتباط تنگاتنگ با وزارت کشاورزی، وزارت راه و ..، و شناسایی بازارهای مصرف استان‌ها و شهرستان‌ها بعهده خواهد داشت که به منظور حذف هزینه‌های اضافی تحمیل شده توسط سلف‌خرها و واسطه‌گران قدم اساسی برداشته خواهد شد. در نتیجه، حد اکثر صرفه جویی در انرژی خواهد شد و هیچ محصولی هدر نخواهد رفت، لذا هم تولید کننده و هم مصرف کننده خرسند خواهند بود و کیفیت محصولات هم در سطح عالی نگهداشته خواهد شد.شایان ذکر استکه آقایان دکتر آقاعلیخانی، دکتررشیدی، دکتر نیما احمدی،دکتر میرلطیفی، دکتر موسوی ودکتر صفایی نیز با بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود در این زمینه، به مشورت و تبادل نظر پرداختند.


3 دی 1396 / تعداد نمایش : 2005