متن کامل خبر


 
کتاب عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی به چاپ دوم رسید.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، کتاب جدید آقای دکترمجیدآقاعلیخانی،عضو هیات علمی گروه اگروتکنولوژی دانشکده کشاورزی، با عنوان " ذرت شیرین، رهیافت­های به­زراعی و به­نژادی" به چاپ دوم رسید.

آقای دکتر آقاعلیخانی طی گفتگویی با خبرنگار واحد روابط عمومی دانشکده کشاورزی اظهار داشت: افزایش تحقیقات مرتبط با ذرت شیرین در کشور از یک سو و فقدان منبع مدونی که به طور جامع به زوایای مختلف زراعت و به­نژادی این گیاه ارزشمند پرداخته باشد، مولفین را برآن داشت تا با جمع­بندی دانش عمومی موجود در کشور درباره این گیاه، نتایج تحقیقات انجام گرفته توسط مراکز تحقیقاتی و دانشگاه­های کشور را با دانش تخصصی موجود در منایع علمی خارجی مقایسه و جمع بندی نماییم و نتیجه تلاش سه ساله ی ما در این زمینه کتابی است با عنوان " ذرت شیرین، رهیافت­های به­زراعی و به­نژادی" که به رشته تحریر درآمده و با حمایت معاونت پژوهشی و انتشارات دانشگاه تربیت مدرس به زیور طبع آراسته شده است.

وی افزود: در فصل اول این کتاب پیشینه ذرت شیرین در ایران و جهان همراه با اهمیت اقتصادی و پراکنش جغرافیایی آن ذکر شده است. در فصل دوم، سوم و چهارم کتاب به ترتیب گیاه­شناسی، اکولوژی و فیزیولوژی ذرت شیرین تشریح شده است. عملیات زراعی مناسب برای آماده­سازی زمین و کاشت بذر در فصل پنجم و عملیات داشت و برداشت محصول به تفصیل در فصول ششم و هفتم مورد بحث قرار گرفته­اند. فصل پایانی کتاب نیز به بیان تفاوت­های ژنتیکی، اهداف و روش­های به­نژادی ذرت شیرین همراه با ارایه فهرست مبسوطی (همراه با تصویر رنگی) از جدید­ترین ارقام ذرت شیرین اصلاح شده در ایران و جهان اختصاص یافته است.

آقای دکتر آقاعلیخانی که در حال حاضر در سمت معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده کشاورزی نیز مشغول فعالیت می باشد، در ادامه پیرامون به چاپ دوم رسیدن کتاب مذکور گفت: به اتمام رسیدن نسخه­های چاپ اول کتاب در مدت شش ماه حکایت از انطباق موضوع کتاب با نیازهای مخاطبان دارد از طرفی با نگاه دقیق­تر به بازار عرضه محصولات سبزی و صیفی در شهرهای مختلف کشور می­توان دریافت که فصل و محل عرضه بلال ذرت شیرین از فصل تابستان و شهرهای بزرگ به تمام طول سال و در نقاط مختلف کشور گسترش پیدا کرده است. بر این اساس می­توان اذعان داشت که آشنایی با رهیافت­های به­زراعی و به­نژادی، همچنین شناخت عملیات زراعی و تنوع ارقام مختلف ذرت شیرین، جزء نیاز عموم تولید کنندگان این محصول محسوب می­شود از این رو امیدوارم این کتاب مورد استفاده علاقه مندان قرار گرفته و در توسعه سطح زیر کشت، افزایش تولید و بهره­وری از منابع سهم به سزایی داشته باشد.

31 تیر 1398 / تعداد نمایش : 89